03-06-16

De tand: een vervolg verhaal

a3.gifNog even  over die tegenslagen... In feite over de tegenslag met mijn tand. Deze morgen ging ik naar de tandarts om de herstelling aan die ene tand te laten gebeuren.
De man had in zijn agenda gekeken om me zo vlug mogelijk te helpen, zoals hij me dezelfde dag al liet langskomen toen ik hem opbelde op een maandag om te kijken of mijn gebit "verschoven " was. Hij heeft toen zelf het ziekenhuis opgebeld en aangedrongen om die ingreep voor ontzenuwen en ontwortelen zo spoedig mogelijk te laten gebeuren. En nu mocht ik na 10 dagen al terug bij hem langskomen om de ontzenuwde en ontwortelde tand te herstellen..

Ik zag onmiddellijk aan zijn gezicht dat er iets mis was  toen hij naar de wonde keek en vroeg of ik terug naar het ziekenhuis moest. Neen. Of ik pijn had . Neen. Hij zei dat de draadjes niet eens verteerd waren en dat het tandvlees nog veel te gemakkelijk bloedde. Hij nam een foto van de tand. Wat bleek : er was een stukje tandwortel achtergebleven wat de genezing en vertering van de draadjes tandarts-27.gifbelemmerde!!

Ik zat paf en wat nu vroeg ik hem. Volgende week zal hij zelf het restant wortel er uithalen.( Vroeger kan niet omdat ik er zelf een paar dagen van onder trek). Blijkbaar kan hij -nu de zenuw eruit is- er gemakkelijker aan. Daarna moet de wonde eerst genezen en dan pas kan hij de tand  repareren. Dus dat wordt iets van lange adem en ondertussen moet ik voorzichtig eten om de kroon niet te beschadigen.

Ik kan nu wel terug naar het ziekenhuis gaan maar het vertrouwen in die arts is er niet meer en ze zal wel een of andere reden opgeven om gelijk te halen. Ik heb meer vertrouwen in mijn eigen tandarts die al moeilijke reparaties heeft gedaan toen ik indertijd op mijn gezicht was gevallen !

Sorry dat ik hier zo zit te zaniken, maar ik ben kwaad. Dat is nu een fout die te herstellen valt maar wat bij een onherstelbare fout  !?  En dat hoor je toch ook af en toe! Bewijs maar eens dat er een fout is gebeurd.
Ik zal dus maar nog een tijdje geen frieten, biefsteak , geen broodkorstjes en andere harde dingen eten. Het is ook een manier om wat af te vallen....

 

23:38 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: tandarts |

19-02-16

PC problemen

pc4.gif

Ik had al een paar dagen problemen met de pc: Op een morgen open ik de pc en ik heb geen startblad.
Ik kon wel mijn mails lezen, maar geraakte verder niet op internet. Dus ook niet op FB noch op mijn blog. Ik had al weet van problemen met Windows 10 maar tot nu toe had ik zelf nooit problemen ondervonden.

Het toeval wil dat de zoon bij het downloaden van Windows 10 vorige zomer gezorgd had dat er ook nog een snelkoppeling was naar de oudere uitgave van internet explorer. Je wist maar nooit dat Windows 10 voor problemen zou zorgen. Ik kon bijgevolg via die snelkoppeling nog op internet en bijgevolg ook alles doen op mijn pc. 

Maar ik kon echter  geen foto's meer uploaden van mijn smartphone, kon niet meer printen noch scannen. Het zal  er altijd om doen dat ik foto's genomen had op mijn smartphone en dat ik documenten moest afdrukken. Ik was volop bezig met oude foto's te scannen dus dat lukte ook al niet.

Ik zocht op internet om een oplossing en ontdekte dat ik bijlange niet de enige Windows 10 gebruiker was die plots geen startpagina meer had. Voorstellen om dit te verhelpen bij de vleet en bij velen lukte dit ook. Alleen lukte het niet bij mij. Sommige voorstellen waren zo ingewikkeld dat die enkel door een IT-er konden gedaan worden. Ik waagde me niet om bepaalde voorstellen te proberen. Ook de zoon probeerde het (en hij kan er stukken meer van dan ik) maar zonder resultaat.

Ik stelde voor om een herstelpunt aan te maken, zelf geraakte ik niet bij het configuratiescherm maar de zoon lukte het via een omweg wel. Teruggekeerd naar het vorige herstelpunt ... en alles is weer in orde!!

Nu heb ik terug een startblad en kan ik ongestoord tokkelen op mijn pc. 't Is maar dat jullie het weten en niet moet zoeken naar ingewikkelde probleemoplossingen!! Er is wat tijd mee gemoeid geweest maar het is nu toch opgelost.

depositphotos_41519973-Problem-solved-stamp.jpg

 

23:27 Gepost in Algemeen | Commentaren (22) | Tags: pc probleem |

27-10-15

Zeebrugge Haven

Terwijl ik nu toch in Zeebrugge was en de auto dichtbij de jachthaven geparkeerd stond besloot ik om eens tot het einde van de Rederskaai te rijden en daar even een wandelingetje te maken.

haven.jpg

Op weg  naar de rederskaai moest ik een eind langs een wandelpad lopen. Je merkte dat het zondag was: aan weerszijden van de dubbele baan stonden opleggers en vrachtwagens geparkeerd.

haven1.jpg

haven2.jpg

haven3.jpg

Langs de rederskaai was het rustig, erg rustig in feite voor zo'n mooie zonnige dag. Veel jachten en jachtjes lagen aangemeerd. Een enkel zeilschip voer binnen.

haven4.JPG

Het visserskruis ter nagedachtenis van hen die op zee zijn gebleven staat er goed zichtbaar nu al de bomen errond zijn gekapt of gekortwiekt.

haven5.JPG

Deze garnaalkotter staat er na de restauratie precies bij of hij elk moment weer garnalen zal gaan vangen.

haven6.JPG

Bij de Sailingclub staat het oude vuurtorentje.

haven7.JPG

Dan kun je langs een mooi aangelegde dijk wandelen en zo naar de werkzaamheden kijken van lossen en laden van containerschepen. Er is een groot houten dek gemaakt dat een stuk over het water uitkomt en waar je een prachtig zicht hebt over de haven.

haven9.JPG

Rechts is de marinebasis en verschillende mijnenvegers wachten op werk.

haven10.JPG

Heel in de verte ( sterk ingezoomd) zie je het oude vuurtorentje dat indertijd het einde van de muur van Zeebrugge afzoomde. Soms kun je tijdens de Havendagen met een bus tot bij het torentje geraken. Anders is het verboden terrein.

haven11.JPG

En als je naar het vasteland kijkt zie je rechts een paar sleepboten en in de verte auto's die over de veel te smalle oude brug rijden. Dikwijls lange files daar.

21:21 Gepost in Algemeen | Commentaren (15) | Tags: zeebrugge, jachthaven, rederskaai |

26-10-15

Cruiseschip

Regelmatig meert er in de haven van Zeebrugge een luxe cruiseschip aan . Het cruiseschip de" Anthem of the Seas "is met zijn 348 meter het grootste cruiseschip dat ooit in Zeebrugge  kwam. Met haar 18 passagiersdekken biedt het plaats aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden.
Het schip blijft nooit lang aan de kade. De passagiers worden ( als ze dat willen) met bussen naar verschillende steden in de omgeving gevoerd . Brugge is de uitverkoren stad bij uitstek. Zij zijn vrij om te shoppen, musea te bezoeken of gewoon te wandelen. Meestal vaart het schip dezelfde dag weer weg.

Dus je kunt het al reden zeker! Ik wilde dit schip eens met eigen ogen aanschouwen. Ik was er niet alleen, velen wilden ook een blik op dit luxe cruiseschip werpen. Dichtbij geraakte je niet. Maar niet zover daar vandaan staat een grote container waar je met trappen naar boven kunt gaan en van daaruit heb je een prachtig zicht op  een stukje van de haven en de uitvarende en binnenkomende schepen die oa door de sluis  naar de achterhaven varen. Op dat ogenblik voer het reuzenschip Wallenius Wilhelmsen de sluis buiten .
Omdat de bruggen dan open staan moest ik omrijden naar de volgende bruggen en met mij ook de tram.

zeebrugge2.jpg

zeebrugge.JPG

Hier daalde de brug terug naar beneden en ik stond boven op de container. Beneden zie je een rode wegwijzer die de afstanden van Zeebrugge uit over de hele wereld in km aanduidt.

zeebrugge1.JPG

De tram het ideale vervoermiddel langs de hele kust.

zeebrugge3.jpg

Op het gelijkvloers in de container zie je verschillende kaarten van de haven hangen. Op de bovenste foto zie je bovenaan de rode daken van de dorpskern van Zeebrugge. Ik vraag me af hoelang deze mensen daar nog kunnen wonen.

zeebrugge4.jpg

De Wallenius  Wilhelmsen vaart de haven uit en neemt  dan een bocht om het wijde sop te kiezen. De foto's zijn niet zo scherp, ik heb teveel ingezoomd met het canonnetje. In Zeebrugge is deze maatschappij actief in opslag, behandeling en distributie van goederen voor rekening van grote bedrijven.
Dit schip is een vertrouwd beeld in Zeebrugge.

zeebrugge5.jpg

Op de bovenste foto zie je de Wallenius nog in de verte, maar ik kwam om dat andere schip te zien dat links op de foto te zien is.

zeebrugge6.JPG

Vanop de container kon je alleen een vooraanzicht fotograferen.

zeebrugge7.JPG

Maar toen ik terug wandelde naar de plaats waar mijn auto geparkeerd stond, kon ik toch een redelijk zij aanzicht fotograferen.  Vergeet het maar om dichterbij te komen. De bewaking is zéér streng.

zeebrugge8.JPG

Terwijl ik daar stond en de vorige foto maakte, draaide een bus in met passagiers die Brugge bezocht hadden( stond op de bus aangeplakt). De bus op bovenstaande foto was naar Blankenberge geweest. Voor zover ik het kon zien droegen de passagiers een badge! Je zou je er maar eens moeten tussenwurmen !

18:55 Gepost in Algemeen | Commentaren (12) | Tags: zeebrugge, cruiseschip, wallenius |

14-10-15

Grappige auto

auto.jpg

 

Ik moest met mijn auto naar de garage ten eerste omdat ik gisteren op het dashboard de melding kreeg dat ik een laag motorolieniveau had en ten tweede omdat ik een tijdje terug bij het buiten rijden van een ondergrondse parking flink tegen een trottoirrand had aan geschuurd. Er was een scheur in mijn voorband en in de garage was het verdict : twee nieuwe voorbanden. Stel je voor dat ik een klapband krijg! Nieuwe banden dus, want volgende week moet ik naar de autokeuring en met die scheur erin zou ik wel een knip krijgen. Bah bah, onverwachte kosten.

Maar in de garage zag ik dit vreemde autootje staan. Helemaal geen ongeluk gehad. Zo in mekaar geknutseld.  Ik twijfel er wel aan of je daar gemakkelijk inzit. Deze auto zal zeker veel bekijks hebben als die op de baan rijdt. Het autootje had zo kunnen meerijden met de Zoute Grand Prix als uniek wagentje!

 

19:03 Gepost in Algemeen | Commentaren (16) | Tags: autootje |

24-09-15

Een stokje noemden we het vroeger...

Het is al lang geleden dat er op de blogs vragenlijsten de ronde deden. Op die manier leerden wij,  bloggers, elkaar beter kennen. Wij noemden dat toen STOKJES. Stokjes die je aan elkaar doorgeeft om ook over een bepaald onderwerp je mening weer te geven .
Bea nomineerde me om mee te doen aan zo'n stokje wat ik graag wil doen. Ik heb al betere stokjes gekend maar misschien kan dit nu weer opflakkeren en zullen er weer interessantere stokjes de ronde doen in blogland. Ik nomineer niemand , zij die hier langskomen mogen het opnemen en verder doorgeven!!

 

1) Als je een beroemdheid was, wie zou je dan willen zijn?

 

 Om het even wie als die maar véél geld heeft. Dan zou ik er alles aan doen om het lot van minderbedeelde of gehandicapte kinderen te helpen verbeteren.

 

2) Welke muziek heb jij meestal aan als je een (b)logje aan het schrijven bent?

 

Geen of sporadisch wat zachte sfeermuziek. Kan me niet echt concentreren met geluid rond me. 

 

3) Kreeg je één minuut om te shoppen in de supermarkt, waar zou je het eerst naar toe rennen?

 

Als ik honger had naar de afdeling  boterkoeken en taart. Als ik geen honger had brood en toespijs.

 

4) Koffie of thee?

 

Heel graag koffie in de morgen en liefst thee in de namiddag. 

 

5) Hoe zou het ideale huwelijksaanzoek er uit zien en voor de mannen hoe pak je dit aan?

Is er wel een ideaal recept voor een huwelijksaanzoek? De liefde voor elkaar is de dirigent!

 

6) Wat is je favoriete dag van de week?

 

 Ik heb geen favoriete dag. Hangt ervan af hoe ik uit bed stap: uitgeslapen of nog moe.

 

7) Als er dit jaar één ding zou gebeuren, dat héél speciaal voor je is, wat zou dat dan zijn?

Het huwelijk van de reeds lang samenwonende zoon.

 

8) Favoriete film?

 

La vita é Bella.

 

9) Waar kan je je ongelooflijk aan irriteren?

 

Mensen die zichzelf beklagen en in feite niets tekort hebben of niet ziek zijn. 

 

10) Huil je snel tijdens films?

 

Niet echt , wel soms ontroerd.

 

11) Waar ben je bang voor?

 

Voor zwaar onweer.
Jaren geleden viel de bliksem op ons huis , kwam binnen via de antenne van de TV en vloog door alle elektrische leidingen  van het huis om aan de aarding van de chauffage weer te verdwijnen. Zelf werd ik door de keuken gesmeten omdat ik juist op dat ogenblik met mijn handen in water zat aan het aanrecht. Heb ik toen geluk gehad!!

 

 

 

22:42 Gepost in Algemeen | Commentaren (17) | Tags: stokje |

15-03-15

een paar dagen van deze week...

 

 

Woensdagmiddag reden dochterlief en ik naar het Bpark in Brugge . We gingen shoppen. Dat is nu niet bepaald een plaats waar je een nieuwe lentegarderobe gaat aanschaffen. Dat waren we ook niet van plan. We hadden  een en ander nodig voor het huishouden. Ik was op zoek naar keukengerei zoals invetborsteltjes. Die rubberen (of welk materiaal het ook is) borsteltjes deugen niet als je iets warms wilt invetten. Ik wilde van die haren borsteltjes.  De mijne hadden nog enkel wat haarstompjes. Met rubberen borstels kun je maar beter niet beginnen om een warme bakplaat bijvoorbeeld in te smeren. We trokken naar de Stock Vermeersch want als je daar iets niet vindt ,dan vind je het nergens, wordt er gezegd. En inderdaad daar had je maar de borsteltjes voor het uitkiezen : groot en klein en rond en plat...Ook vonden we daar rubbertjes  voor beugelflesjes. En leuke waterglazen met een verschillend gekleurd onderste zodat iedereen zijn eigen glas kan herkennen....

Het is een groot magazijn en behalve eetwaren kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Na een tijdje hadden we wel behoefte om wat uit te rusten en dat deden we in de Lunch Garden van de Carrefour daar vlakbij. Maar als je gaat zitten voel je de moeheid opkomen en de reuze pannenkoek met warme chocoladesaus en een bol ijs kon ons niet genoeg meer opkrikken om verder te winkelen.
We zijn dan huiswaarts gereden om daar lekker lui te wezen.

De donderdag was het 's ochtend helder weer met een staalblauwe hemel , maar o zo koud als je je neus buiten stak. In de wolkenloze hemel trok een vliegtuig een enorme witte streep recht omhoog.

vlietuig.JPG

De sportvriendin belde me op of ik mee ging bowlen. Ik viel compleet uit de lucht want de bowlingnamiddag zou pas doorgaan de laatste donderdag van de maand. Nu bleek dit de uitbater niet te passen want omdat het een kalme periode is doet hij zijn zaak pas open om 17 uur en de senioren starten normaal om 14 uur. Dus onverwachts voor een laatste keer op donderdag gaan bowlen. Het schema voor de volgende maanden is elke maand ( halverwege de maand)op woensdag.
Het was mijn dagje niet, ik speelde barslecht. Ik zal toch moeten uitkijken voor een polsbandje  om meer schwung in mijn worp te krijgen. Het vochtige weer bezorgt me spierpijnen, vooral in mijn polsen.( een gevolg van een zwaar verkeersongeval jàààren geleden).

bowling.jpg

Behalve bowlen  kun je ook biljart spelen, zijn er binnen petanque velden ( foto lukte niet door weerkaatsing), flipperkasten, tafelvoetbal...
Er is ook een grote ruimte voorzien om bowlen te combineren met een Stone Grill. Lijkt me wel leuk voor een avondje uit.

tafelvoetbal.jpg

De namiddag was zo om en toen we buitenkwamen scheen de zon nog maar was de wind ijzig. Het zicht van de bloeiende border vòòr het sportgebouw vol  met paaslelies maakte de dag goed.

paaslelies.jpg

Gezien de poetshulp veertiendagen vakantie had genomen, was het mijn beurt om zwabber en dweil te hanteren en deed ik in de namiddag boodschappen.  Tegen de avond werd ik opgehaald voor de maandelijkse filmavond. De film " Pride" dd 2014 - de moeite waard  om te zien-  belicht het onverwachtse en onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen stakende mijnwerkers uit Wales en een groepje homoactivisten. 

 

pride.jpg

 

"De Britse mijnwerkersstaking van 1984 was een uitputtingsslag van bijna een jaar tussen de vakbonden en premier Thatcher. De stakende mijnwerkers woonden voornamelijk in Wales maar kregen steun uit heel Groot-Brittannië.

De feelgoodmovie Pride vertelt het waargebeurde verhaal van steun die mijnwerkers uit onverwachte hoek kregen: namelijk van homoactivisten."

21:53 Gepost in Algemeen | Commentaren (10) | Tags: film, shoppen, dochter |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende