27-01-07

rechts houden op de weg

Ik hoorde een moeder tegen haar fietsende zoontje roepen.”Rechts van de weg blijven  ,anders  geraak je onder een auto”. Het ventje fietste zoals kleine kinderen kunnen al waggelend voort. De moeder fietste als een kloekhen er kort achter ,ondertussen geregeld roepende “rechts blijven”.

Toen ik dat “rechts blijven “hoorde roepen ,moest ik denken aan iets wat héél lang geleden is gebeurd.

Ik was ongeveer 12 jaar en mijn vader en ik waren op een zonnige dag met de fiets over de grens gereden naar onze Hollandse familie. Dat was anderhalf uur fietsen. We reden door de polders op een godsverlaten weg.  De weg bestond uit “kinderkopjes” wat niet zo leuk was om daarop te fietsen.  Er was dan ook in de berm van de weg een aarden weggetje ontstaan door het vele fietsen naast die kasseiweg. Dat weggetje was maar aan één kant van de weg.

 

In die tijd was er heinde en verre geen auto te bespeuren .Het enige dat op die kasseiweg reed was paard en kar en al eens een tractor. In de late namiddag fietsten  we terug langs diezelfde weg. Mijn vader had al een paar keer geroepen” rechts blijven rijden hé” alsof paard en kar of tractor ineens uit het niets zouden opdoemen. In de verte naderde een fietster op datzelfde aarden weggetje .Mijn vader riep “rechts blijven rijden . Die mevrouw moet uitwijken want zij rijdt links op de weg”. Als héél gehoorzaam meisje(hmhm) bleef ik dus rechts rijden . Maar die mevrouw bleef ook op dat weggetje rijden ,hoewel dit voor haar aan de linkse kant van de weg was.

Gevolg: Op een godsverlaten weg reden twee fietsters pardoes op elkaar in! ’t Was pijnlijk die val. En dat mens maar “foeteren “op mij omdat ik niet had uitgeweken. Ik zei “ik heb geleerd dat ik rechts van de weg moest rijden en U reed links. Dus moest u het weggetje verlaten en op de kasseiweg gaan rijden” .

Zij werd nog bozer en ja “de kinderen van tegenwoordig hadden geen respect voor ouderen” kwam er bij haar uit.

 

Die weg bestaat nog altijd maar is nu een biljart glad baantje  en reuze fijn om op te fietsen. Telkens we daar langs komen herinner ik me die botsing nog en herinner ik me ook nog hoe pijnlijk die botsing was:borst op het stuurt geplet, fietsstang tussen de benen om uiteindelijk helemaal onder mijn fiets te belanden.

 

Anim-fiets-groot

19:40 Gepost in Algemeen | Commentaren (3) | Tags: fiets, botsing |

Commentaren

Dank voor de raad... ..ik heb uw raad opgevolgd en geopteerd voor de annulatie... gelukkig heb ik een annulatieverzekering en wordt alles terugbetaald...prima !

Groetjes en nog een fijne avond !

Gepost door: Hallo ! | 27-01-07

Reageren op dit commentaar

Wij waren zo in de tijd hé Magda, luisteren, ook al zagen we dat het verkeerd ging uitdraaien;-)))))))))
Voor de rest volledig bijgelezen, had het gehoord van een collega op 't werk dat Oostende er zo winters bijlag!
Fijn weekend nog, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 27-01-07

Reageren op dit commentaar

Ik hoor net mezelf in je verhaal. Karel is ook zo'n vanzwiereltruus op zijn fiets! En ik daarachter als een kloek en maar aanwijzingen roepen!
Liefs en een prettig weekend nog!

Gepost door: Bientje | 27-01-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.