23-04-07

meeuwen

anibird33

 

Gezocht :meeuwentemmer (m/v).

Ik dacht dat ik niet goed gelezen had!

Maar het stond er blauw op wit op de zijkant van de tram. In letters zo groot dat je géén leesbril nodig had. Ik weet nu niet of dit reclame is maar dat denk ik wel . De tram zoefde me voorbij en ik kon  niet zien of er iets onder stond!En ik moest toch ook een beetje mijn ogen op de baan houden,want een auto ongeluk is vlug gebeurd.

Is dit nu één van die banen die gecreëerd wordt van die 200 000 die er nog moeten komen .haha. In elk geval opvallen deed het wel.

Meeuwen zijn soms een ware pest in de kustgemeenten en niet voor niets heeft het gemeentebestuur een verordening uitgevaardigd dat je die beesten geen eten mag geven op de zeedijk en ook elders op het grondgebied niet. De meeuwen zijn “meeuws “ genoeg om hun eten uit de zee te halen. Wij mensen maken ze alleen maar lui door etensresten te geven. Zo was er in de straat achter ons een man die bijna hele broden en ander etensresten midden op straat gooide voor de meeuwen. In de zomer kwamen die bij zonsopgang al krijsend over de wijk vliegen om dit eten op te pikken. Want bij meeuwen en wellicht andere dieren ook is het zo dat één meeuw op inspectie gaat en als hij iets ziet krijst hij zodanig dat de andere meeuwen er op af komen.

seagulllrg

seagulllrg

seagulllrg

 

Wij gooiden vroeger ook de rest van bv frieten en korstjes brood in de tuin om dan te kijken hoe verschillende vogeltjes dan neerstreken in de tuin. We hebben dat gestopt en gooien nu etensresten op een grote plastieken schaal die we onder een struik geplaatst hebben. Een heleboel meeuwen streken dan luid krijsend neer in de tuin en een ogenblik later waren ze weer weg en lag er niets meer in de tuin. Als dank vonden we dikwijls een ferme str…t op onze ramen. En ook waren de plastiek vuilniszakken dikwijls helemaal opengereten en lag de inhoud op straat.

anibird9

 

We waren eens aan de vistrap in Oostende en deden als zovele mensen die daar zaten : we aten friet en een visschotel zomaar uit plastiek borden. We zaten op een bankje en het scheelde niet veel of de meeuwen kwamen gewoon je eten letterlijk pikken !

Meeuwen zijn mooi en lief om te zien ,maar het zijn brutaaltjes en ik heb ze liever aan  en op de zee dan in mijn tuin.

Ik ga toch eens opletten als ik trams zie voorbijrijden waarvoor die slogan in feite diende!!

 

15:45 Gepost in Algemeen | Commentaren (5) | Tags: meeuwen, zee, reclame |

Commentaren

:-) dat zal wel voor een of andere voorstelling zijn denk ik, toneel of film :-)
die zijn de mensen zo gewoon dat ze heel brutaal worden hé, is eigenlijk de mensen hun fout een beetje door ze steeds eten te geven
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-04-07

Reageren op dit commentaar

In Oostende zijn er zééer toffe mensen en lief dat ze daar zijn hahahahahaha!!

Nog een fijne avond!!
Xxx Vicky

Gepost door: vicky | 23-04-07

Reageren op dit commentaar

't is waar! Ik vind het ook, de duiven en meeuwen zijn arrogant geworden! In de zoo komen ze gewoon de fritten van uw bord pikken! En de duiven zijn al ni veel beter! Die zijn al te lui om weg te vliegen als ge er bijna op trapt ! :)

Gepost door: pixxie | 23-04-07

Reageren op dit commentaar

waar de meeuwen schreeuwen ja in oostende aan de viskraampjes zijn ze altijd present en op eten uit
hier bij ons hebben we meer last van eksters die ook behoorlijk vervelend kunnen doen ,maar ze bezig zijn als ze de zeemlap komen pikken uit een emmer is dar wel een hilarisch tafereel
moet dat eens op foto zetten
groetjes

Gepost door: scottie | 23-04-07

Reageren op dit commentaar

Meeuwen hebben lef! Dat die meeuwen lef hebben konden wij 2 jaar geleden zelf zien aan de vistrap in Oostende. Een grote meeuw zat op de grond te kijken naar de bakstenen viskraampjes waar de vis op schalen uitgestald lag. Plots, op een ogenblik dat de verkoopster niet zag, vloog hij op, pakte de grootste tong van een schaal. Daarna streek hij neer op het dak en slokte in enkele keren die tong naar binnen. Dat er op dat moment verschillende mensen rondliepen leek hem gewoon niet te deren.

Gepost door: Monique | 23-04-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.