30-11-07

speelgoed en prijzenpolitiek.

 pakjes2pakjes2

Ik heb mezelf deze voormiddag bijeengeraapt om een paar noodzakelijke boodschappen te doen.De fut zit er nog niet echt in. Maar  wil de Sint morgen de schoentjes vullen dan moet alles er zijn niet waar. En de Sint had zich in een paar cadeautjes vergist ,dus terug naar de Sintwinkel om te ruilen. Ik ben tevreden dat het gelukt is. Maar ik heb me toch nog even geërgerd aan de prijzenpolitiek die de winkels voeren . In de ene winkel zie je speelgoed staan aan een bepaalde prijs en in een andere winkel een paar meters verder staat dat zelfde speelgoed een stuk goedkoper. Ik twijfelde eerst aan mezelf ,en wilde nu wel eens weten of ik goed gekeken had. Ik schreef het art. nr .op en ging terug naar de eerste winkel en warempel het was hetzelde speelgoed maar stukken goedkoper. En dan te weten dat beide winkels  dezelfde uitbater hebben maar een andere naam dragen. Je kunt in dat geval moeilijk van concurrentie spreken. Ik weet niet hoe ik dat moet noemen.

Tegenwoordig moet je echt prijsbewust gaan kopen vooral in deze periode. Eventjes rondkijken en je kunt vele euro's sparen. Zo werd voor één van de kleinkinderen door papaklaas een legotrein gekocht. In een bepaalde winkel was die eventjes 25€ goedkoper dan in een andere winkel. En een grote koffer legoblokjes eventjes 20€ goedkoper in een warenhuis.

Zo gaat het ook met andere artikelen. Er is ergens een promotie die met veel tamtam wordt aangekondigd. Ga je dan naar die winkel en denk je bij jezelf "ach ik doe hier maar mijn boodschappen",en kom je dan thuis dan merk je door te kijken in folders -die rijkelijk in de brievenbus vallen -dat je de rest van je boodschappen merkelijk duurder betaald hebt. Het is een manier natuurlijk om klanten te lokken . Ik loop daar niet zo vlug in en hou me aan een paar vertrouwde winkels. Dan denk ik wel eens "Waar zijn we eigenlijk mee bezig! Vraag een eerlijke prijs en daarme uit ."

De rest van de dag heb ik me beziggehouden met een hele berg wortelen te schrappen en kilo's aardappelen te schillen.De rest van de groenten staken in de diepvries(gelukkig maar anders moest ik die ook nog allemaal kuisen,hahaha). Morgen komen ze met zijn veertien en ze komen niet alleen kijken wat Sinterklaas heeft gebracht ,maar willen ook eten. De menu is gemaakt om het morgen gemakkelijk te hebben.

Kardinaalssoep(is een soort pompoen)
Waterzooi van Kip (meer stamppot dan soep)
Notentaart en appelcake.
Alles staat al klaar .Er is méér dan genoeg als je zin hebt kom maar langs .
pakjes2pakjes2

 

18:46 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: sint |

Goede morgen.

an_sintleest
 
Sinterklaas goed heilig man,
wil je even luisteren als je kan
Onze schoenen staan al klaar
met  lekkers voor Piet en het paard
wij gaan vanavond braaf naar bed
dan hebben we morgen dikke pret.
schoen9schoen8schoen6
schoen2

 

 

schoenen10schoenen28

09:00 Gepost in morgen | Commentaren (6) | Tags: morgen |

29-11-07

Een bankje in de winkel.

werkzaamheden_bankje

In "Man bijt hond" was er deze week een item over de seniorenweek. Verschillende warenhuizen hadden in de week van de senioren extra aandacht besteed aan de derde leeftijd.Neen niet met hun koopwaar. Zij hadden een bankje in hun winkel gezet en een andere winkel had een tafel met stoelen errond op een rustig plekje midden in de winkel geplaatst . Op die manier konden de senioren even uitrusten van het winkelen of gezellig een praatje slaan met iemand die daar ook al zat. Allen vonden het een leuk initiatief dat voor herhaling- of blijvend zelfs- vatbaar was.
Als je er even bij stilstaat is het wel zeer attent van die winkeliers. Natuurlijk is de bedoeling niet dat er daar kaart namiddagen ontstaan of dat er op het bankje elke dag dezelfde personen een afspraak maken voor een babbeltje.
Maar dan kunnen mannen die niet zo enthousiast zijn om met de winkelkar achter hun vrouw aan te lopen daar even zitten en zelfs hun krantje lezen. Of met de kinderen even uitrusten.
bankje
Op het industrieterrein van Maldegem was er een grote geschenkenwinkel waar je allerlei spullen kon kopen die je niet direct in andere winkels tegenkwam.( ter informatie:die winkel is er niet meer. Ze verkopen nu salonmeubelen) De winkel was in een grote hangar gelegen en je kon er rustig in rondwandelen en kijken en natuurlijk ook...kopen.  Als je er een tijdje ongestoord had rondgelopen kwam een vriendelijke dame vragen of je geen kopje koffie wilde. De eerste keer was ik verrast en wist niet goed wat antwoorden. Zij toonde in het midden van de zaak een paar gedekte ronde tafels waar je kon aan plaats nemen en ze bracht daar de koffie met melk,suiker en een koekje ,plus een gezellig babbeltje van haar kant. Alles gratis. Dat was toch erg leuk!
Even over de grens is er een warenhuis ( een kleine  maar je kunt er alle dagelijkse benodigdheden vinden van eetwaar ,drank tot kuisgerief ....)Daar staat  een koffieapparaat waar je gewoon een kopje koffie kunt tanken en als je wil kun je een paar meters verder plaats nemen op een bankje. Dat bankje is ook meestal bezet door mannen die wachten op hun vrouw ,of kinderen die het niet zo leuk vinden om naast de winkelkar te lopen.
Toen het koffie aparaat er pas stond ,boden de winkelbedienden of de gerant je een kopje aan ,nu is het al zo ingeburgerd dat de bedienden of de gerant er niet meer staan en de mensen zelf een kopje koffie tanken! Meestal nog aangemoedigd door de gerant.
Als dat niet klantvriendelijk is.
En of er gebruik van gemaakt wordt hoeft niet gezegd zeker! Het zijn die kleinigheden die een mensenhart blij maken en voor de winkelier is het een aftrekpost van zijn kosten.

watvindtu_bankje

16:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (6) | Tags: bankje, winkels, senioren |

Gezondheidsbulletin!

Wees gerust het gaat al heel wat beter.Ik ben wel ontsnapt aan de plaag die hier nu rondloopt :overgeven en diarree. Maar hoofdpijn en misselijkheid en duizeligheid waren wel mijn part. Ik heb zeker een appelflauwte gehad gisteren. Mijn bloeddruk heeft me parten gespeeld en dat heb ik wel aan mezelf te danken. Teveel hooi op de vork genomen de laatste tijd.Ik zal mezelf een beetje moeten in toom houden en doen zoals Diddle hieronder.Mijn blogronde zal ik niet helemaal kunnen doen.Als je me niet ziet verschijnen: een dikke zoen en tot ziens op je blog. 

Animationdiddlestoel

14:05 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |

Goede morgen en Gelukkige verjaardag

dyn010_original_271_246_gif_2571223_21b3a41c6bcccfbaa75fdf104629f17b

emily

Je wordt vandaag
18 jaar !!!
Je stapt vandaag
de grote wereld in.
Opa en oma wensen
je veel succes
en een zonnige toekomst.
Klikken op Emilie en je kunt haar gelukwensen
via de blog van haar moeder.

 

 


 

09:00 Gepost in morgen | Commentaren (4) | Tags: morgen, emily, verjaardag |

28-11-07

Vandaag...bah!

Zo ben ik opgestaan deze morgen:

 Kattelam ,   hondemoe  en  paarde slecht... in één woord

bearsick

Ziek!!!!

blèrkkk!

16:18 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | Tags: ziek |

Goede morgen

 

Gelukkig zijn met wat je hebt

Of wat je nog gaat krijgen

En niet verder of méér willen

 

Wees gewoon blij

Met het wonderlijke moment

Dat je er gewoon bent

                         

 


 

09:00 Gepost in morgen | Commentaren (3) | Tags: morgen |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende