29-07-09

Reclame en school

 reclame

Wekelijks krijgen we bergen reclame blaadjes in de brievenbus. Op zich heb ik niets tegen reclameblaadjes,integendeel ik kijk er graag in. Maar soms vraag ik me af of het nu echt nodig is dat er wekelijks reclame van dezelfde firma's  nuttig zijn zoals die van meubelzaken ,auto's en andere dingen die je toch niet om het jaar koopt, laat staan om de week.

Als die reclameblaadjes uit de brievenbus worden gehaald worden ze hier meteen al gesorteerd en een heleboel vliegt al onmiddellijk in de papierbak.

Ik ben nog opgevoed in de tijd dat onze ouders met een grote boodschappentas op pad gingen  en dat niet ieder sneetje ham bedekt werd met een dun papiertje. Hooguit werd het vlees in een roodachtig dun papier gewikkeld en vervolgens in een stuk krantenpaper.

Toen kenden we de overvloed van bruine papieren zakken en daarna de dunne plastiek  tasjes.(Die gebruik ik nadien als vuilniszakjes in de vuilnisbak onder de aanrecht).Ik herinner me als je naar het grootwarenhuis Auchan ging in Frankrijk mocht je niet zelf de gekochte waren in die plastiek tasjes stoppen , dat deed de kassierster zelf. Ik ergerde me dood aan de manier waarop dat gebeurde. Telkens er een paar artikels in een tasje waren gekieperd ,nam ze een ander tasje. Je had een héél winkelkarretje vol plastiek tasjes met telkens maar een paar artikels in. Je ware verspilling en het vroeg nog eens extra werk om dat allemaal in de koffer van je auto te krijgen.

Gelukkig is er op dat vlak een verandering bezig en zie je de mensen met herbruikbare plastiek tassen of grote linnen zakken,maar nu noemen ze dat shoppers!! Ik heb een paar plastiek manden met handvaten aangeschaft  en een paar linnen tassen die je in sommige winkels bij je aankopen krijgt. Het was wel even wennen want in het begin stond ik meer dan eens in de winkel en had  geen tas meegenomen en als je geen winkelkarretje had genomen dan was je wel verplicht om opnieuw een plastiek tas te kopen.

Bij de apotheker wordt het kleinste tubetje of doosje in een minuscuul plastiek zakje gestopt. Dat weiger ik allang ,want mijn handtas is groot genoeg om dergelijke spullen in te stoppen .Thuisgekomen vliegen die zakjes toch in de vuilnisbak.

Maar verdorie nu ben ik toch erg ver afgedwaald van hetgeen ik over die reclame wilde vertellen! hahaha.

De meeste  reclame vind ik niet echt nodig  en sommige reclames daar erger ik me mateloos aan. Zeker de reclame over schoolgerief toen de vakantie pas begon. Wie denkt er nu aan boekentassen en pennenzakken als de schoolpoort pas achter je dicht is . Gelukkig was daarna  alle aandacht gericht op de solden en was er geen sprake meer van schoolgerief in de reclameblaadjes. Nu de soldenperiode ten einde loopt en we halverwege de vakantie zijn, zie je opnieuw die  reclameblaadjes met boekentassen,pennenzakken ,gummen,lijm ,stiften …massaal opduiken. De etalages van de winkels puilen al uit met het nieuwe schoolgerief …

Bah, laat de zomer toch nog vakantie zijn voor de kinderen en laat de kinderen en hun ouders nog niet denken aan het nieuwe schooljaar. Daar dacht ik aan toen ik al dat schoolgerief in die reclameblaadjes zag.

We zijn nog maar halverwege de zomer…

20:05 Gepost in vakantie | Commentaren (3) | Tags: reclame, school |

Commentaren

En zo verschrikkelijk onnodig ook... want met of zonder reclame...die schoolspullen moeten toch wel gekocht gaan worden hè! En iedereen weet toch wel wáár ze dat zullen gaan doen. Maar ja..reclames...het lijkt wel of we niet meer zonder kunnen! Die tasjes bij de supermarkt...dat was toch ook gewoon reclame...witte tasjes zonder opdruk krijg je zelden...ja ..op de markt! Wij hebben in Frankrijk ook zo'n leuke duurzame shopper gekocht en die zit in de auto...die gebruiken we op vakantie elke keer. Eén probleempje...we gebruikten die plastic tasjes om ons vuile goed in de tent te verzamelen totdat ik die ga wassen! Nu moeten we niet vergeten daar zelf al een tasje voor van huis mee te nemen hahahahaha!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-07-09

Reageren op dit commentaar

Ja Magda, da's ERG hé! Gedurende de hele maand juli zat er elke week wel een folder in onze brievenbus met schoolgerief. Elke winkelketen wil de eerste zijn. Men zou dit moeten aan banden leggen. Een onderling akkoord in de sector om slechts vanaf de 2de helft van augustus met hun promoties te beginnen !

Slaap lekker, Magda!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 29-07-09

Reageren op dit commentaar

goeie avond Magda is niet alleen zo met schoolspullen hé, hoe vroeg zijn ze er niet bij als andere feestdagen anderen zoals Sinterklaas of kerstmis
elk jaar beginnen ze er vroeger mee met die reclames
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.