28-09-09

De treinreis

machinist15

Ja,met de trein reizen is altijd een beetje avontuur.
Toen ik woensdagmorgen vertrok was ik al blij dat de trein naar Tongeren tot in Knokke was gekomen.Want toen ik onlangs naar Brussel treinde  was deze trein maar tot in Gent gereden. Er waren ergens problemen met de wissels zodat die niet verder reed. Wat ik niet begreep was dat wij wèl met een andere trein tot in Gent konden sporen... Tja met de NMBS mag je ook niet te kritisch zijn en zeker niet teveel nadenken.

Maar nu verliep de heenreis  vlot en het overstappen in Gent voor de trein naar Berchem zorgde ook voor geen problemen. Integendeel ,geloof me maar als ik zeg dat we 10 minuten te vroeg(volgens het spoorboekje) toekwamen in Berchem.Op die manier had ik een half uur om over te stappen naar de trein richting Neerpelt!! Ach ik heb dan op mijn dooie gemak een koffiekoek gegeten en wat gedronken met uitzicht op die rode banken op de foto van deze morgen!
Verder geen reisproblemen en mijn vriendin stond me al op te wachten in het station van Neerpelt.

De terugreis op vrijdag was minder probleemloos! Ik vertrok met de trein van 15.34 uur uit Neerpelt met de gedachte om het spitsuur vòòr te zijn in Berchem en in Gent. Want een latere trein is steevast een bomvolle trein tot in Gent en de kans om de aansluiting in Gent mis te lopen.

Maar op het traject Neerpelt- Berchem stopte de trein tot driemaal toe midden in het veld ! Ik had 15 minuten om over te stappen ,maar ik zag die 15 minuten met iedere halte midden in het veld herleid worden tot minder en minder minuten. De vrouwelijke conducteur riep telkens om dat de vertraging te wijten was door het drukke treinverkeer!! Snappe wie kan ,want zo'n grote diversiteit van lijnen is er op dat traject niet  !
41_hstIk zag dat ik de aansluiting naar Gent ging missen want vòòr het station van Berchem stond de trein weer stil. Toen op een lager gelegen spoor een spliksplinternieuwe HST voorbij vloog viel mijne Euro!
Het was die dag de officiele opening van het nieuwe station in Luik!! Zeker en vast had die vertraging daar mee te maken. Eenmaal de HST voorbij, reed de trein netjes het station binnen.

Daar kon ik al onmiddellijk gaan kijken wanneer de volgende trein naar Gent was.Op zich is dat helemaal geen probleem want er rijden genoeg treinen in die richting ,alleen heb ik maar om het uur in Gent een trein naar Knokke .Veertien minuten( dus héél wat minder minuten om over te stappen in Gent) later had ik een trein .
Wanneer deze trein geen vertraging had ,kon ik  misschien  mijn aansluiting in Gent halen.
Ik hoor kenners al zeggen "maar neem dan de trein richting Oostende" .Ja dat kon ik  ,maar dan moest ik toch in Brugge op de trein  Tongeren-Knokke  wachten terwijl die  in Gent langskomt.

pieters2300De overvolle trein(want veel reizigers bleken de vorige trein gemist te hebben) kwam op tijd in Gent toe .Daar had ik welgeteld 2 minuten om de hele gang te doorcrossen naar het andere perron. Tegenstroom dan nog wel ! Ik had nog juist de tijd om in een wagon te springen en de deuren sloten zich achter mij! Goeie conditie heb ik hé!!!hahaha
Hoewel het een dubbeldektrein was  zat die afgeladen vol en ben ik maar tussen de studenten( ja het was vrijdagavond!) op de trappen gaan zitten! Ik moest ook even weer op adem komen.
In Brugge stapte zeker de helft van de reizigers uit en kon ik het laatste halfuur comfortabel verder reizen.

Volgens het spoorboekje had ik bij iedere overstap minstens 15 minuten tijd . Bij de terugreis heb ik daar niet veel van gemerkt.

Misschien vragen jullie zich af  hoelang die treinreis duurt: als alles stipt verloopt exact : 3.20 uur!

Limburg_Liefde_voor_het_leven


Het was een blij weerzien  en we hadden heel wat bij te praten.Ik geniet telkens weer van een verblijf in Limburg. Ik ben daar niet echt een toerist maar beleef het leven zoals het ginder is omdat mijn vriendin me overal meeneemt in haar dagelijkse leven.Ik heb er ondertussen ook al veel mensen ontmoet want ze  heeft een grote vriendenkring en ze neemt veel deel aan het sociale leven in haar streek.

De eerste dag heb ik haar geholpen met het kuisen van de ...diepvries! Het kan iedereen overkomen maar ze had de deur  niet goed dichtgedaan en nu stond er zo'n ijskorst op dat de deur niet meer kon sluiten .Alle laden eruit en zij maar de diepvries zelf ontdooien en uitkuisen ,terwijl ik al de laden heb uitgeladen ,gewassen en weer heb ingeladen. Voorwaar een serieus karwei ! Ik had mijn eten voor die dag al verdiend,hahaha!
Zij heeft voor de koffie een appelstrudel gebakken met flinterdunne deeglapjes. Als beloning en het smaakte heerlijk.
Toen het avond werd kwam een vriendin langs . Ze had leuke handwerkjes gemaakt als attentie voor het feest van de 70 jarigen in het dorp . Het feest ging gisteren(zondag) door .Ik mocht helpen om blaadjes te plooien waarop dan geschreven werd "welkom" en dat werd gedeeltelijk in het handwerkje gestopt .

Oei ik heb ginder veel energie opgedaan en blijf hier maar vertellen.In elk geval die eerste avond daar heb ik als een roos geslapen ! Ik hou de rest voor morgen !

15:51 Gepost in vakantie | Commentaren (3) | Tags: vakantie, trein, limburg |

Commentaren

Juist heel leuk hoor... blijf maar lekker vertellen Magda! :-)
Als alles stipt verloopt duurt de reis dus 3 uur en 20 minuten...maar hoe lang deed jij er terug over?? Vast wel een heel stuk langer! Dat rennen door een station van het ene perron naar het andere...dáár hoef je me niks over te vertellen hè...alleen heb ik dan een paar keer de pech gehad de trein nog nét te missen, dan baal je pas écht hoor!!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 28-09-09

Reageren op dit commentaar

Openbaar verneukt Daarom neem ik nooit nog de trein, als je betaalt, en dan als een idioot van Antwerpen tot Brugge met zijn allen recht moet staan, dan bedank ik daarvoor.
Openbaar vervoer, tja, net zoals de Buchenwaldtreinen.
Verder wel een leuk verhaaltje, als je het zelf niet meemaakt

Gepost door: roysfoto | 28-09-09

Reageren op dit commentaar

Met de trein reizen is iets dat we hier heel zelden doen. Misschien ten onrechte.

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 28-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.