30-09-09

fietsen op een herfstdag

herfstannemoon

Het was een mooie herfstdag vandaag en daar heb ik van geprofiteerd om in de tuin bloemen en planten die uitgebloeid zijn af te snijden.
Het is vroeg want ik heb jaren gekend dat alles in de tuin tot ver in oktober bleef bloeien(zelfs de herfstanemoon is ver uitgebloeid en anders kan die tot de eerste vorst in bloei staan,zie foto hiernaast) Ik wilde toen  bloembollen planten maar ik wist niet waar planten want alles stond nog zo mooi te bloeien.Nu is het zo droog dat alles vlug uitgebloeid is .Ik loop wel elke avond rond met de gieter maar dat is verre van ideaal.De grond ligt er kurkdroog bij.Ik probeer toch om de vaste planten als de hortensia's elke dag water te geven .Ik moet
hortensiatoegeven dat sommige planten toch niet verder verwelken en sommige hortensias nog nieuwe bloemkoppen krijgen . Ik gebruik hiervoor het water van het zwembad waar we allang geen chloor meer in doen.Zo wordt het water nog nuttig gebruikt want straks moet het water er toch uit.
Het is nu wachten op de tuinman om de grote treurwilg te snoeien .Dan zal het kaal zijn in de tuin ...

Maar zolang het mooi en zacht weer is probeer ik er's namiddags met de fiets op uit te trekken.
Zo was ik zaterdag naar Sluis omdat ik er een paar boodschappen wilde doen.
Telkens weer verbaast het me hoe landelijk het is rond Sluis en eenmaal in het stadje wordt je geconfronteerd met een massa mensen die in die paar straatjes rondlopen. 

Het was zacht weer maar er hing een soort nevel over de weiden en de landerijen.Dat merk je goed aan de foto's .Ik nam de weg die rond Sluis loopt en zag in de weiden de koeien rustig grazen.

sluis

sluis1

De landerijen waar tot voor kort graan op stond zijn reeds geploegd en de aarde licht er vettig en glimmend bij. In verte zie je een eenzame fietser die langs de Damse vaart richting Sluis fietst.

sluis2

Ik bleef staan want ik wilde nog fietsers vangen in een beeld.Lang hoefde ik niet te wachten.Twee dames fietsten langs. Door de lage zon is het beeld wat wazig maar ik vind het juist zo dromerig.

sluis3

Diezelfde dames reden even later de helling af om onder de autoweg door naar Sluis te rijden.

Ik moet bekennen dat ik héél wat plaatjes heb gemaakt vooraleer ik die twee kon vastleggen. De meeste fietsers vlogen in grote vaart de helling af en trapten flink door omdat ze eenmaal onder de brug door terug de helling  wilden opgeraken.

sluis4

Toen reed ik zelf onder de brug door en zag aan de andere kant een grote groep eenden genieten van het zonnetje

sluis5

Op de foto kun je het niet zien ,maar het waren twee oudere mensen die midden de Damse vaart lagen te zonnen in een watertrapfiets.Ze lieten hun fiets maar "traploos" dobberen.

sluis6

Ik moest het bruggetje over om langs de Stenen Beer( in1456 gebouwde Westpoort in Sluis, beter bekend onder naam Stenen Beer. De poort lag op de weg naar Brugge. Het bouwwerk bestond uit een doorgang die met deuren kon worden afgesloten, een wapenkamer, een ruimte voor de manschappen en enkele opslagplaatsen. In 1978 werd de Westpoort gerestaureerd)-zoals de fietsers op de foto- verder rond Sluis te rijden.Het leek wel een fietsdag zoveel mensen die net als ik met de fiets op pad waren.

sluis7

Ik wachtte tot er een ogenblik geen fietsers waren om dit plaatje te maken van een wandelend verliefd paartje . Zij zouden rustiger kunnen wandelen als ze het hoger gelegen wandelpad hadden genomen.

bruggetjeIk heb zelf geen foto genomen van het bruggetje maar er eentje van internet geplukt. Ik was op dat ogenblik even het noorden kwijt.
Verleden week las ik in de krant dat een 67 jarige vrouw verongelukt was aan dit bruggetje. Een groepje dames had een fietstocht gemaakt en keerde over dit bruggetje terug.Op de voorgrond is er een zeer korte bocht om dan langs een smal grindpad naar de lager gelegen weg te rijden. Zij had de bocht gemist en was van de berm gevallen.Zij overleed in het ziekenhuis...Tegen de berm aan lag een grote bloemenkrans en brandde een kaars.Ik kon het niet om daar een foto te maken....Het zette een beetje een domper op mijn fietstochtje.Het bleef nog lange tijd in mijn gedachten hangen.Dan ga je met vriendinnen gezellig gaan fietsen ...

20:53 Gepost in vakantie | Commentaren (4) | Tags: fietsen, sluis |

goede morgen

boele (Medium)

Het is me gelukt om een poes
temidden  bloeiende madeliefjes
mooi in beeld te krijgen.

De Limburgse poes,Boele,poseerde gewillig.

09:15 Gepost in morgen | Commentaren (10) | Tags: morgen, poes, limburg |

29-09-09

mijn kleine vakantie in Limburg

Toen ik de andere morgen  wakker werd  en het licht van mijn wekker niet zag ,besefte ik in een lekker warm bed te liggen in Limburg.Ik trok de dikke gordijnen open en zag dat het geregend had.Ik hoopte dat het aan de kust ook  zou geregend hebben. Achteraf bleek dat er niet één druppel was gevallen.Het was nochtans echt nodig want alles lag er zo kurkdroog bij.
Het had de hele nacht geregend maar ik had daar diep onder mijn dekbed niets van gehoord. Vreemd toch dat ik daar iedere keer zo diep slaap. "verandering van lucht zeggen ze dan". Er zal wel iets van zijn. Een paar kopjes koffie en een boterham met confituur van eigen huis( zij maakt zo'n lekkere confituur) later voelde ik me fris en tot alles instaat.

Ik ken mijn vriendin al van mijn achttiende jaar toen we beiden studeerden in Kortrijk. We zijn wel een beetje tegenpolen maar we begrijpen elkaar zonder veel woorden. Zij is meer het stille type. Ik ben half en half.Ik ben extrovert maar hou evenveel van stilte en alleenzijn .Bij haar kan ik dat probleemloos zijn : alleen  fietsen in deze mooie streek of samen met haar op stap gaan.

Ik neem graag deel aan haar dagelijks leven en ik geniet er echt van.
We zijn in de voormiddag  samen een stapel brieven van een vereniging waar ze secretaresse van is aan huis gaan bestellen. Anders doen we dat samen op de fiets maar door het druilerige weer namen we de auto.Goed voor mijn fysiek. Ik stopte namelijk de uitnodigingen in de brievenbus !

Na de middag zou ze een bejaarde kennis naar het ziekenhuis in Genk brengen .Of ik mee wilde gaan? Natuurlijk ik kende die krasse dame ook en wilde haar wel eens terugzien. Ze moest naar de oogarts op controle. Daar heb ik de rode hoed( foto van deze morgen) getrokken ,die hing in de wachtzaal .

Het ziekenhuis in Genk is gelegen in een bosrijke omgeving ,bestaat reeds 25 jaar en heeft een moderne aanblik vanaf de open parkeergarage tot de hall, de ontvangstbalie en de wachtkamers.

glasraam

Op een ruim plein vòòr de inkomhall staat een prachtig glasraam.Hier zie je enkel de voorkant.

hall

De inkomhall van de campus ziekenhuis  St Jan

trap1

De grote brandtrap aan het ziekenhuis kun je echt niet over het hoofd zien.

Na het oogonderzoek trokken we naar de cafetaria om een bakje koffie en een lekker stukje vlaai.  Limburg en vlaai dat hoort toch samen.

Daarna brachten we de krasse dame terug naar huis. Zij woont in een mooie groene wijk in één van die typisch mijnwerkershuisjes. De huizen zijn allemaal mooi gerestaureerd en het enige wat nog aan het mijnwerkers verleden doet denken is de  mijntoren die hoog boven de huizen torent

eisden

mijnwerkershuis in Eisden

mijntoren

de toren die zoveel mijnwerkers naar "beneden" heeft gebracht
Die toren ligt in de nabijheid van Maasmechelen Village. Het shoppingcentrum dat is opgericht op de oude mijnsite.

maasmechelen

Dat vraagt toch gewoon om daar ook eens rond te lopen. Veel tijd was er niet meer ,maar toch juist tijd genoeg om twee tshirts en een pulletje te kopen.
Ik heb zelfs nog even een paar foto's kunnen nemen: er was een veertiendaagse van de jeans. Om de aandacht te trekken hingen er een paar jeans op lantaarns en waren er ook jeans  rond de pilaren vòòr de winkel opgehangen!! Wel een originele manier om de aandacht te trekken. We hadden geen tijd meer om nog even te rusten op stoelen van dit leuke tuinstel.

Neen we gingen vlug naar huis om wat te eten ,want mijn vriendin wilde naar de gemeenteraadszitting en dat wilde ik wel eens meemaken. Er stonden tien punten op de agenda en daar werd  2 uur over gedaan. Ieder punt kreeg van de de oppositie kritiek. Mensenlief ,daar zou ik toch niet dikwijls naar toe gaan.Slecht voor het hart . Ik had zin om te roepen "komaan zeg,zevert niet zo'"... Maar ik ben wel blij om dat eens meegemaakt te hebben.

Toen was het bedtijd en als een blok viel ik in slaap...De andere dag keerde ik met de trein terug naar huis.Maar ik heb toch nog even met de fiets gereden...om een krant,hahaha!
Ik heb haar beloofd tegen de Kerst terug te komen ,dan gaan we in Maastricht naar de Kerstmarkt. Ik kijk er al naar uit.

20:55 Gepost in vakantie | Commentaren (3) | Tags: vakantie, limburg |

goede morgen

rode hoed

In de grote wachtruimte van de oogarts
in het ziekenhuis van Genk
hing aan één van  de witte muren
een schilderij
van een dame met rode hoed.
Aan de andere muren
hingen onder glas reuze posters 
van het menselijk oog.

Deze vond ik toch mooier

 

09:00 Gepost in morgen | Commentaren (8) | Tags: morgen, ziekenhuis, rode hoed |

28-09-09

De treinreis

machinist15

Ja,met de trein reizen is altijd een beetje avontuur.
Toen ik woensdagmorgen vertrok was ik al blij dat de trein naar Tongeren tot in Knokke was gekomen.Want toen ik onlangs naar Brussel treinde  was deze trein maar tot in Gent gereden. Er waren ergens problemen met de wissels zodat die niet verder reed. Wat ik niet begreep was dat wij wèl met een andere trein tot in Gent konden sporen... Tja met de NMBS mag je ook niet te kritisch zijn en zeker niet teveel nadenken.

Maar nu verliep de heenreis  vlot en het overstappen in Gent voor de trein naar Berchem zorgde ook voor geen problemen. Integendeel ,geloof me maar als ik zeg dat we 10 minuten te vroeg(volgens het spoorboekje) toekwamen in Berchem.Op die manier had ik een half uur om over te stappen naar de trein richting Neerpelt!! Ach ik heb dan op mijn dooie gemak een koffiekoek gegeten en wat gedronken met uitzicht op die rode banken op de foto van deze morgen!
Verder geen reisproblemen en mijn vriendin stond me al op te wachten in het station van Neerpelt.

De terugreis op vrijdag was minder probleemloos! Ik vertrok met de trein van 15.34 uur uit Neerpelt met de gedachte om het spitsuur vòòr te zijn in Berchem en in Gent. Want een latere trein is steevast een bomvolle trein tot in Gent en de kans om de aansluiting in Gent mis te lopen.

Maar op het traject Neerpelt- Berchem stopte de trein tot driemaal toe midden in het veld ! Ik had 15 minuten om over te stappen ,maar ik zag die 15 minuten met iedere halte midden in het veld herleid worden tot minder en minder minuten. De vrouwelijke conducteur riep telkens om dat de vertraging te wijten was door het drukke treinverkeer!! Snappe wie kan ,want zo'n grote diversiteit van lijnen is er op dat traject niet  !
41_hstIk zag dat ik de aansluiting naar Gent ging missen want vòòr het station van Berchem stond de trein weer stil. Toen op een lager gelegen spoor een spliksplinternieuwe HST voorbij vloog viel mijne Euro!
Het was die dag de officiele opening van het nieuwe station in Luik!! Zeker en vast had die vertraging daar mee te maken. Eenmaal de HST voorbij, reed de trein netjes het station binnen.

Daar kon ik al onmiddellijk gaan kijken wanneer de volgende trein naar Gent was.Op zich is dat helemaal geen probleem want er rijden genoeg treinen in die richting ,alleen heb ik maar om het uur in Gent een trein naar Knokke .Veertien minuten( dus héél wat minder minuten om over te stappen in Gent) later had ik een trein .
Wanneer deze trein geen vertraging had ,kon ik  misschien  mijn aansluiting in Gent halen.
Ik hoor kenners al zeggen "maar neem dan de trein richting Oostende" .Ja dat kon ik  ,maar dan moest ik toch in Brugge op de trein  Tongeren-Knokke  wachten terwijl die  in Gent langskomt.

pieters2300De overvolle trein(want veel reizigers bleken de vorige trein gemist te hebben) kwam op tijd in Gent toe .Daar had ik welgeteld 2 minuten om de hele gang te doorcrossen naar het andere perron. Tegenstroom dan nog wel ! Ik had nog juist de tijd om in een wagon te springen en de deuren sloten zich achter mij! Goeie conditie heb ik hé!!!hahaha
Hoewel het een dubbeldektrein was  zat die afgeladen vol en ben ik maar tussen de studenten( ja het was vrijdagavond!) op de trappen gaan zitten! Ik moest ook even weer op adem komen.
In Brugge stapte zeker de helft van de reizigers uit en kon ik het laatste halfuur comfortabel verder reizen.

Volgens het spoorboekje had ik bij iedere overstap minstens 15 minuten tijd . Bij de terugreis heb ik daar niet veel van gemerkt.

Misschien vragen jullie zich af  hoelang die treinreis duurt: als alles stipt verloopt exact : 3.20 uur!

Limburg_Liefde_voor_het_leven


Het was een blij weerzien  en we hadden heel wat bij te praten.Ik geniet telkens weer van een verblijf in Limburg. Ik ben daar niet echt een toerist maar beleef het leven zoals het ginder is omdat mijn vriendin me overal meeneemt in haar dagelijkse leven.Ik heb er ondertussen ook al veel mensen ontmoet want ze  heeft een grote vriendenkring en ze neemt veel deel aan het sociale leven in haar streek.

De eerste dag heb ik haar geholpen met het kuisen van de ...diepvries! Het kan iedereen overkomen maar ze had de deur  niet goed dichtgedaan en nu stond er zo'n ijskorst op dat de deur niet meer kon sluiten .Alle laden eruit en zij maar de diepvries zelf ontdooien en uitkuisen ,terwijl ik al de laden heb uitgeladen ,gewassen en weer heb ingeladen. Voorwaar een serieus karwei ! Ik had mijn eten voor die dag al verdiend,hahaha!
Zij heeft voor de koffie een appelstrudel gebakken met flinterdunne deeglapjes. Als beloning en het smaakte heerlijk.
Toen het avond werd kwam een vriendin langs . Ze had leuke handwerkjes gemaakt als attentie voor het feest van de 70 jarigen in het dorp . Het feest ging gisteren(zondag) door .Ik mocht helpen om blaadjes te plooien waarop dan geschreven werd "welkom" en dat werd gedeeltelijk in het handwerkje gestopt .

Oei ik heb ginder veel energie opgedaan en blijf hier maar vertellen.In elk geval die eerste avond daar heb ik als een roos geslapen ! Ik hou de rest voor morgen !

15:51 Gepost in vakantie | Commentaren (3) | Tags: vakantie, trein, limburg |

goede morgen

bank

 

wachten...

uurregeling

 

...op de trein

09:00 Gepost in morgen | Commentaren (6) | Tags: trein, morgen, limburg |

27-09-09

Vliegerfestival

Ik ben terug na een paar mooie dagen  in Limburg. Het weer was mooi en daar wilde ik van profiteren . Het paste voor mijn vriendin ook .Dus de valies was vlug genomen en woensdag morgen stapte ik op de trein richting Limburg tot vrijdagavond.
Ik zal daar morgen wel over vertellen 
Vandaag  en gisteren wilde ik het vakantie gevoel nog een beetje behouden en zeker met zo'n mooi weer .
Ik laat jullie alvast meegenieten van het Vliegerfestival dat gisteren en vandaag plaats had op het strand in Knokke.
Er was ontzaglijk veel volk op het strand en toen ik langs de zeedijk verder fietste zaten alle terrasjes vol en kon je op de dijk op de koppen lopen!! Zo zie je maar dat de kust aantrekkelijk is als het weer goed is!!Ik kan je verzekeren dat het bumper rijden was om de stad binnen te komen tot ver na het middaguur en omstreeks 18 uur was het weer bumper rijden om de stad te verlaten!
Ben ik blij dat ik met de fiets was!!

vliegers

vliegers1

vliegers 2

vliegers3

20:19 Gepost in Actualiteit | Commentaren (5) | Tags: festival, knokke, vliegers |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende