04-09-11

poezen

poes.jpg

De kleinkinderen zijn terug naar school en alsof de poezen dat aanvoelen komen ze nu vlugger rond ons draaien. Niet dat ze echt bang waren van de kinderen maar ze schrokken dikwijls als de kinderen onstuimig rondrenden.De zwarte poes van de buren ,Frosti,die meer in onze tuin rondloopt dan in de tuin van zijn baasjes en onze poes Vlekje gingen dan wel ergens een plekje zoeken waar ze ongestoord konden slapen.

Maar het poesje dat enkele jaren geleden verminkt en/of vergiftigd werd durfde de hele tijd niet  langskomen.Ik heb indertijd verteld dat het poesje zodanig verminkt was dat zijn ene oortje gescheurd was,de ene kant van zijn wang kapot was en de ene kant van zijn snoetje was aan flarden.Vreselijk om zien. Buurtje en ik probeerden het beestje  te "vangen" om naar de dierenarts te gaan maar dat was niet mogelijk. We gaven het eten en zachtjes aan wende het aan ons en kon ik het algauw met een uitgestrekte vinger strelen en wat ontsmetting aanbrengen.Het is nooit meer helemaal goed gekomen met "'t grijze poesje" zoals we die noemen. Maar de wonden zijn genezen.Hij kan niet meer miauwen maar aan zijn grommen hoor ik of hij tevreden is als ik hem streel. Hij komt niet elke dag langs maar als hij komt dan krijgt hij een bordje eten en vraagt hij om gestreeld te worden. Het is niet echt een mooie poes ,maar het beestje toont op zijn manier zijn dankbaarheid .
Onze poes,Vlekje ,en de zwarte poes ,Frosti,die geen indringers verdragen ,laten dit poesje ongemoeid.
Hierboven zie je het grijze poesje dat vandaag terug eens langskwam en hieronder in de kadertjes de zwarte poes en onze poes.

poes1.jpg

21:45 Gepost in dieren | Commentaren (25) | Tags: poezen |

Commentaren

Mooie collage...Weet je niet van wie dat poesje is, omdat ze niet elke dag langskomt.
groetjes

Gepost door: Yolanda | 04-09-11

Reageren op dit commentaar

@Yolanda,jammergenoeg niet. Ik probeer het beestje te volgen , maar dan verdwijnt het waar ik het niet meer kan volgen. Tijdens de wintermaanden zien we het helemaal niet meer en dan ineens in het voorjaar staat hij er weer.

Gepost door: magda | 04-09-11

Ze heeft er wel een triest kopje aan overgehouden...maar gelukkig kwam ze er toch weer bovenop hè! Mooi dat die katten dat aanvoelen...tenminste, dat denk ik toch...dat dat poesje hen niks zal doen en dat ze daar dus geen actie tegen hoeven te ondernemen om het weg te jagen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-09-11

Reageren op dit commentaar

@Ja Mizzy,het ziet er zo'n triestig beestje uit met die knik in het ene oortje. Op de foto houdt hij zijn snoetje dicht maar als die open is zie je de verminking nog goed. En het akeligste vind ik dat grommen want hij kan niet meer miauwen. Nu horen we al het verschil van klank in dat grommen. Gelukkig kan hij wel weer snorren als hij zijn bordje op heeft en ik hem streel. Het is hier echt een dierentuin aan het worden want er komt nog een mooie grijze kater langs en deze avond heb ik het egeltje gezien.We zagen wel dat hij de restjes kwam opeten want die maakt er echt een vuile boel van . Nu het vroeger donker wordt komt de egel ook al vroeger kijken of er eten staat en zo zag ik hem aan de achterdeur zitten.

Gepost door: magda | 04-09-11

de poezen kunnen weer rustig hun gang gaan na al dat jonge geweld :-)
grijsje ziet er toch ook wel een heel lieve uit, vreselijk dat mensen een dier zo kunnen mishandelen

Gepost door: fotorantje | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Antje, grijze ziet er niet denderend uit tegenover de andere poezen ,maar ik zou niet eens een foto durven plaatsen hebben toen hij er zo "gemassacreerd" uitzag. Het is een zachte lieve poes.

Gepost door: magda | 05-09-11

je weet die poezen goed in te kaderen Magda !

en wat een bloemenpracht in je tuin, ik hoop maar dat die golden september niet definitief voorbij is...

groeten !

Gepost door: willy | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Willy moesten we nog een beetje een Indian Summer krijgen dan blijft de tuin toch nog een beetje langer mooi.

Gepost door: magda | 05-09-11

Magda een mooie maandag gewenst, wat heb je hier zo mooie poezen geplaatst.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Adriën, ik ben een poezenmadam. Ik heb altijd graag poezen gezien en die beestjes voelen dat ook wel denk ik.

Gepost door: magda | 05-09-11

grrr....weer geen reactie te zien: opnieuw.
Vreselijk wat mensen dieren kunnen aandoen (of had een ander beest dat katje zo toegetakeld?). Ik vind het een mooi beestje (zwartje en vlekje ook) maar aan zijn snoet en zijn blik zie je dat het veel heeft meegemaakt...en geen plezante dingen.

Gepost door: bea | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Oh god...wat mensen zo'n lief dier kunnen aandoen (of was het door een ander beest dat ze zo toegetakeld werd?). Het is een prachtpoes (net als vlekje en zwartje) en toch ziet ze er 'triest' uit. Haar 'tootje' is dat van een dier dat heeft afgezien.

Gepost door: bea | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Ze zijn er mee aan het rammelen :-)

Gepost door: bea | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@hahaha Bea,nu heb ik drie reacties van je! Je moet niet overdrijven hé ;-))Volgens de verwondingen was het wel niet door een andere poes ,misschien door een grote hond .We denken ook dat het vergiftigd werd en mishandeld want in die periode is een andere poes van de buren ook vergiftigd. Voordien was het een grote mooie poes,nu is het precies een verschoppelingetje.

Gepost door: magda | 05-09-11

Gelukkig krijgt dit poesje jullie liefde!
Als dit bestaat heeft ze daar al veel mee!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Ik denk het ook ,P-ter,want ze komt toch regelmatig aan onze achterdeur zitten.Ze vertrouwt ons. We hebben al een poes geadopteerd (Vlekje)en een tweede ...tja ,waar houdt het op!

Gepost door: magda | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

wat kijkt dat poesje zo triestig, toch fijn dat jullie het liefde geven, en dat de andere poezen het aanvaarden, lief toch!, groetjes

Gepost door: emily | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Emily ik denk dat poezen wel aanvoelen dat dit poesje geen indringer voor hen is.

Gepost door: magda | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Oooch wat een prachtig verhaal !!!! Mag ik het poesje tot "dier van de maand verkiezen in oktober en je blogpostje gebruiken ? ik vind het echt ontroerend. Gelukkig zijn er mensen zoals jij. Dikke kus !

Gepost door: maaike | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Maaike,dat mag je zeker! Pluk maar alles wat je nodig hebt!!

Gepost door: magda | 05-09-11

Hallo Magda, hier net hetzelfde, als de kleinkinderen er zijn, laat ons Fien haar niet zien, zijn ze weg, komt ze veel korter bij het huis. Ze woont 'zelfstandig' in het tuinhuisje.
Ik lees dat jullie ook genoten hebt van de mooie dagen die we dan toch nog gekregen hebben. Heerlijk voelt de najaarzon aan, tussen de donkere wolken door.
Ik wens je een fijne week verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, de poesjes zijn allemaal weer op hun gemak,hihi! En we proberen van elk straaltje zon te genieten hoor!

Gepost door: magda | 05-09-11

Ooo, wat kijkt die triest, het beestje heeft waarschijnlijk nog ergens pijn van het ongeval.
Mooi dat jullie daar voor willen zorgen

Gepost door: roysfoto | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

@Roy ,het beestje is zo verminkt geweest dat het nu altijd triest kijkt,maar al kan hij niet meer miauwen,als ik hem streel dan knort hij zachtjes.Dus veronderstel ik dat hij toch geen pijn meer heeft.

Gepost door: magda | 05-09-11

Magda,
Elke poes keert steeds terug naar de plaats waar ze vriendschap en aandacht krijgen. Dat zal met de grijze poes niet anders zijn.
Je hebt een mooi portretje gebracht van deze drie poezen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.