23-09-11

Naar Gent

Vandaag heb ik even uitgeblazen van de uitstap van gisteren,mijn voeten waren nog vermoeid,Lachen en omdat het zo'n mooi weer was heb ik me  een tijdje geinstalleerd in het zonnetje op het terras.
Toen de zon aan warmte begon te verliezen ,heb ik nog een beetje in de tuin gewerkt. Bladeren bijeen harken onder de struiken en uitgebloeide planten afknippen. Een aanloop naar de herfstopruiming want dit jaar zal het niet duren tot einde oktober eer alles  aan de kant is. Er is al zoveel uitgebloeid...

Maar nu over gisteren. Emmy en ik hadden met elkaar afgesproken om eens een dag samen op stap te gaan en om het voor beiden gemakkelijk te maken besloten we om elkaar halverwege te ontmoeten. Halverwege dat is de stad Gent. Een eerdere ontmoeting in Brussel zelf was letterlijk in het water gevallen en nu hoopten we op mooi weer.

Dus ik treinde gisteren naar Gent en Emmy kwam vanuit Brussel ook naar Gent. Alleen was de reis nu niet enkel om met ons beidjes Gent te bezoeken maar ook om iemand anders te bezoeken...
We zagen elkaar aan het St Pieterstation en dat Gent een studentenstad is zie je al vlug aan de honderden fietsen in een parkje vlak vóór het station .

fietsen.jpg

fietsen1.jpg

 me 1.jpg

We wandelden door Gent , maakten van alle plekjes die we mooi vonden foto's. Maar daar maak ik een apart logje over .We kregen honger en waren wel toe aan wat rust. Niet alleen Emmy was wat moe ,ik ook...

emmy 1.JPG

Emmy stelde voor om naar de souplounge te gaan. Ik had er al over gehoord maar dat het zo lekker was wist ik niet .Het was er ook erg druk.
Een reuze grote bol soep,twee broodjes en een appel voor 4 euro. Je kan er ook een "aangekleed "broodje bestellen : kaas, ham, eitjes ,sla,tomaten...En gezellig ,iedereen babbelde tegen elkaar, wat ook wel kwam door de aaneengeschoven tafeltjes en de tabourets . We geraakten ongedwongen aan de babbel met een Australisch echtpaar dat een rondreis deed van zes weken in Europa. 

souplounge.JPG

We hadden nog een cadeautje nodig en stapten naar het bekende snoephuis Temmerman dat vlakbij de soeplounge lag.We lieten allerlei snoepjes mooi inpakken ....

temmerman.JPG

temmerman 1.JPG
dit is te zien in Het huis van Alijn

...en toen trokken we richting Gravensteen . We waren op weg naar het ziekenhuis St Lucas waar een blogster momenteel opgenomen is.We wisten dat het ziekenhuis niet zover van het Gravensteen was. Maar de juiste weg bleek toch wel een lange weg te zijn. En toch volgden we enkel de weg die ons bereidwillig was aangewezen. De terugweg van het ziekenhuis naar het Gravensteen deden we in 10 minuten ipv een dik halfuur..pppfff.

gravensteen.JPG

In het ziekenhuis gingen we Daisy( Watervrouwtje ) bezoeken ! Zij was blij verrast met ons bezoek en de verrassing werd nog groter omdat we daar ook toevallig Kathleen zagen toen we in de cafetaria van het ziekenhuis een pannenkoek gingen eten. Momenteel blogt Kathleen niet zoveel maar is wel op FB aan te treffen. 

Ik heb een vraagje voor hen die hier komen lezen :willen jullie een kaartje sturen naar Watervrouwtje ! Dat zal de lange dagen voor haar - en nog voor een lange duur- wat opvrolijken. Daisy RAES , straat 14 ,kamer 15 in het St Lucas ziekenhuis  te Gent.

daisy.jpg

En een foto van ons in de cafetaria mocht zeker niet ontbreken

 

21:42 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (16) | Tags: gent, emmy, daisy, ziekenhuis |

Commentaren

Waw Magda dat heb jij voortreffelijk gebracht! Ik weet niet hoe het komt maar ik kan niet meer zo goed vertellen. Ik las eens in mijn blog archief en vond het leuk nog eens te zien wat ik indertijd allemaal schreef!
Je vergat echt niets te vermelden en ik vind het fijn dat je een oproep deed voor Daisy. Ze zal nogal op kijken als ze post krijgt ;-)
Moe was ik ook. We zijn juist boven de 55 hé. Dat zei die meneer daar toch aan de balie van...
Groetjes en vertel maar hoor, ik lees wel ;-)

Gepost door: Emmy | 23-09-11

Reageren op dit commentaar

@Emmy jij niet kunnen vertellen ,kom kom dat denk je ,maar ja je bent boven de 55 ...en dan schuif je het graag eens af hé ,dikke luilak,hahahahaha!

Gepost door: magda | 24-09-11

Leuk, superleuk verslagje ... ja Magda schrijf maar ... je kan dat als de beste.
Fijn weekend, tot blogs

Gepost door: Chrisje | 23-09-11

Reageren op dit commentaar

o lala Chrisje ,wat een compliment alsof jij geen mooie logjes kunt maken!! Ook een prettig weekend voor jou!!.

Gepost door: magda | 24-09-11

oooh nu was jij dichtbij, hihi
leuk dagverslag
ik probeer er zeker aan te denken een kaartje te sturen, altijd leuk post te ontvangen als je in het ziekenhuis ligt

Gepost door: fotorantje | 23-09-11

Reageren op dit commentaar

Antje, tja dichtbij zeg je ,maar wij waren wel te voet hé! hihi!
Fijn dat je een kaartje wilt sturen naar Daisy. Zal ze beslist leuk vinden en als ze hier niet meteen komt lezen dan is het zeker een verrassing voor haar.

Gepost door: magda | 24-09-11

Hey...dat was vast een reuze fijne verrassing voor Watervrouwtje!...en ik ga meteen een kaartje opzoeken, dan wordt ze nog meer verrast! :-)
Jullie werden dan weer verrast door Kaatje hè...wat een toeval!
Leuk verslagje hoor, ik herken nu een hoop plekjes sinds ik wat vaker in Gent kwam...Temmerman zit in dat prachtige oude pand dat ik al vaak fotografeerde...ben al benieuwd naar de rest van je verhaal!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-09-11

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,wat vreemd ik weet dat ik hier gereageerd heb en omdat Ri@ iets vroeg kom ik hier terug en zie dat de reactie bij jou er niet staat.
Ik zei dat het vriendelijk was van je om Daisy een kaartje te sturen,want ze moet nog maanden daar blijven of als het iets beter gaat naar een andere afdeling.

Gepost door: magda | 25-09-11

heerlijk zeg echt heel mooi gebaar daar draait om in leven voor mij dan
echt super leuk wat is dit fijn zeg echt heel goed
ik ga proberen een kaartje schrijven of me lukt dat is weer een andere vraag
groetjes antony

Gepost door: antony | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

@stuur maar een kaartje ,Antony,dat zal ze erg leuk vinden.

Gepost door: magda | 24-09-11

Gent die fiere! Zeker de moeite van het bezoeken waard, daar groeide ik op. En als je dan nog het nuttige aan het aangename kunt paren, een VRUCHTbare dag (om naar al uw confituur-gelei-inmaak perikelen te verwijzen ;°))

Gepost door: oma moetje | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

@Omamoetje ,het beviel er ons zo erg dat we al plannen hebben gemaakt om terug te gaan.

Gepost door: magda | 24-09-11

ik gokte op Brussel omdat dit in het water viel....

halverwege en dus in mijn buurt was de afspraak..

aan het station kom ik niet zo vaak, maar het aantal fietsen is er bijzonder groot...

Gent zou mooier zijn dan Brugge, wat denk jij daar van ?

groeten

Gepost door: willy | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

@Wel Willy om eerlijk te zijn vind ik Brugge mooier,maar dat komt omdat ik Brugge ken als de binnenzak van mijn jas . Ik liep er school vanaf mijn 15 jaar en ben er nadien nog véél teruggegaan.Gent is voor mij een eerder onbekend terrein,maar na wat we deze week allemaal gezien hebben ga ik zeker nog terug ! Historisch ben ik ervan overtuigd dat beide steden niet voor elkaar moeten onderdoen!

Gepost door: magda | 24-09-11

Hoi Magda,

Is dit t volledige adres van Daisy in t ziekenhuis?
Daisy RAES, straat 14, kamer 15 in het St Lucas ziekenhuis te Gent.

Of is dit voor online een berichtje t sturen naar Daisy?

Als ik St. Lucas ziekenhuis ingeef krijg ik volgend adres: Groenebriel 1, 9000 Gent

Groetjes,
Ri@

Gepost door: Ri@ | 25-09-11

Reageren op dit commentaar

@Het klopt wat je schrijft Ri@ : AZ St Lucas , Groenebriel, 9000 Gent zonder die groenebriel komt het ook terecht hoor. Maar het is wel erg belangrijk dat heel die reutemeteut erbij staat. Er zijn verschillende campussen en al de gangen in al die gebouwen hebben een straat nummer en dan heb je de kamernummers in elke straat.Ik heb daar zelfs straatnummers gezien met drie cijfers !
Lief van je dat een kaartje wilt sturen. Ze moet er nog maanden verblijven en dan is wat nieuws ontvangen wel leuk dacht ik.

Gepost door: magda | 25-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.