29-04-12

Van De Haan naar Blankenberge

We stapten na ons koffietje met pannenkoek in De Haan op de tram richting naar huis. Maar we vonden het nog te vroeg om echt al naar huis te gaan en stapten af in Blankenberge. Daar waren er ook Beaufort 04 kunstwerken te bezoeken.

balnkenberge.jpg

De eerste staat aan de Paravang  wat windscherm in het Frans betekent. Het is een prachtig  bouwwerk vlakbij het strand. Je kunt er beschut tegen de wind lekker in het zonnetje zitten.
Op een uiteinde van de Paravang staat een Harlekijn gemaakt door de kunstenaar Folkert de Jong.
Een heel mooi beeld maar in mijn ogen staat het er wat verloren , heeft geen ruimte genoeg . Er wandelen beslist veel mensen langs dit beeld want er vlakbij liggen allerlei sportveldjes voor minigolf, petanque, speelplein voor kinderen,tafel minigolf....in het midden een mooie tearoom.Op dat ogenblik  was de zon er helemaal doorgekomen maar het was héél kalm , zelfs verlaten , héél weinig wandelaars behalve drie tetterende dametjes. .

park.jpg

We wandelden dwars door de stad en namen de kortste weg  naar het volgende beaufort04 kunstwerk .
Vlakbij het Belle Epoque centrum en op het Kerkplein zagen we een aantal stenen liggen bewerkt met tegeltjes van de kunstenares Dalila Gonçalves . Echt mooi . Zo'n steen wil ik ook wel in mijn tuin!

stenen.jpg

Dan richting Pier waar op het strand een witte autobus ligt. Die deed me denken aan Priscilla,the desert Queen ( film en musical).Verleden jaar toen we met schoolvriendinnen naar Londen gingen zijn we naar deze musical gaan kijken.. De kuntenaars zijn Martine Feipel & Jean Bechameil

desert.JPG

 

busje.jpg

En toen zijn we weer op de tram gestapt . In Zeebrugge zijn we niet meer afgestapt want daar staan er ook drie kunstwerken . Ze stonden wat te verspreid om die ook nog te bezoeken. Dat doen we een volgende keer ,we waren te moe.

Commentaren

die faiëncestenen vind ik ook heel mooi
en die bus, dat is net alsof die gestrand is in de woestijn, allé als je de zee niet ziet natuurlijk, maar dat doet mij daar aan denken

Gepost door: fotorantje | 29-04-12

Reageren op dit commentaar

Antje, bij elke Beaufort zitten er verrassende kunstwerken tussen , die je blijft onthouden. Ik denk dat ze in Blankenberge die stenen zullen behouden. Ze liggen vlak bij het belle epoque centrum en dergelijke faience werd toch veel gebruikt in de belle epoque huizen.

Gepost door: magda | 29-04-12

Die stenen zijn echt mooi! Weerom grote bewondering voor kunstenaars, hoe komen ze daar op?

Gepost door: bea | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik denk dat kunstenaars alles anders bekijken dan jij en ik. En als we het resultaat zien vinden we het mooi of lelijk ,maar nooit laat het ons onverschillig.

Gepost door: magda | 30-04-12

die heb ik al gezien dat busje pfff ezn toen heb ik geen foto genomen
jammer toch :(

Gepost door: pascale | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Je hebt twee keuzes ,je pikt die foto bij mij (toegestaan;-) ) of je gaat nog eens naar Blankenberge!!

Gepost door: magda | 30-04-12

Dag Magda!

Jij hebt er echt een drukke en mooie dag opzitten!
En die tunnel was ook prachtig he?
Die stenen vind ik ook mooi, zoiets blijft een mens bij!
Dieje triestige vent aan de ingang vind ik niet zo mooi!
Wens je voor vandaag een zonnig dagje, hier schijnt de zon!
Groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Annemarieke ,dat was een drukke dag maar we beleefden er echt plezier aan. En dat zonnetje dat je toewenste is er deze namiddag gekomen!! Lekker werm werd het, maar nu is het alweer aan het regenen..

Gepost door: magda | 30-04-12

Magda, jullie hadden ook dat busje kunnen nemen om mee naar huis te rijden. Maar dan waren jullie waarschijnlijk pas héél laat thuis gekomen. Die stenen met tegeltjes zijn héél erg mooi. Zo wil ik er ook wel ééntje in m'n tuin.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, mooi busje zeg dat wel maar er mee thuis geraken ,hahaha! Heb je het gezien op het nieuws? Vandalen hebbener vernielingen aangebracht. We zeiden die dag nog tegen elkaar "hoe lang gaat het duren vooraleer er vernielingen worden aan gebracht"

Die stenen zijn echt mooi en decoratief. Zo eentje zou niet misstaan in mijn tuin.

Gepost door: magda | 30-04-12

Magda goede middag...

de moeite waard...enne die paravang werd toch ook gebruikt om er achter u uit te kleden ( bij het chique volk ) ! En die tunnel...moogt ge geen ruimtevrees hebben . Nu zal er aan de kust wel meer volk rond lopen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino , het weekend verliep wat in mineur met het slechte weer,maar vandaag was het één file!! 't wordt hoog tijd dat het beter weer wordt anders lopen ze hier allemaal met lang gezichten rond en gaan ze allemaal weer failliet!! Dat hoor je aan de kust elk jaar weer . Maar het weer is inderdaad wel een grote spelbreker,zeg nu zelf wat loop je hier te doen als het koud is en het regent !

Gepost door: magda | 30-04-12

Inderdaad mooi die keien...heel apart!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy en weet je wat ook zo bijzonder is aan die keien? Ze hebben die gelegd op een plein waar in de omgeving veel belle époque huizen staan en die zijn meestal versierd met dergelijke faïence !

Gepost door: magda | 30-04-12

Genoteerd aan mezelf: opnieuw DE HAAN BEZOEKEN !!!!
Data: voor september graag ... :-) !
Zwaai zwaaaaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: klaverke | 01-05-12

Reageren op dit commentaar

@Zeker doen ,Pascale ,die banken zijn orgineel maar niet altijd gemakkelijk om op te zitten,hahahaha!

Gepost door: magda | 22-05-12

Ik wil beaufort ook wel een keer bezoeken. Alleen jammer dat er nu al kunstwerken vernield zijn, wie doet nu zoiets...?

Gepost door: Madrina | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, dat vraag ik me ook af! Zouden die vandalen graag hebben dat er iets van hen zo maar vernield wordt? Toen ik die foto's maakte zeiden we tegen elkaar " hoelang gaat die bus daar ongeschonden staan" Lap de week erop was het zover! Nu wordt die hersteld en zullen ze er verlichting bij plaatsen.

Gepost door: magda | 22-05-12

De commentaren zijn gesloten.