02-05-12

zon en regen

wolken.jpg

Maandag was ik zo blij dat de zon door de wolken brak dat ik van al de wolken die voorbij ijlden een foto maakte. En dat waren er nogal wat. Zelfs nog een paar echte regenwolken staken ertussen. Het was die namiddag terug petanque en het was prachtig weer om buiten te spelen. Dus de dag kon niet meer stuk...tot het rond 16 uur opeens begon te regenen. Het regende zo hard dat we onder de luifels boven de bankjes die er staan moesten schuilen. Het zag er niet naar uit dat het vlug zou over gaan en we braken het spel maar af.
Maar een paar uur later was de zon er terug en stond zelfs de maan al te blinken aan een wolkenloze hemel( foto links onder).

Dinsdag 1 mei werd het een stralende dag en de hele namiddag konden we op het terras zitten en genieten van de zon. Overal in de omgeving stonden de kerselaars, appelbomen, pruimelaars volop te bloeien. Je hoefde niet naar  Haspengouw te rijden om bloeiende bomen te zien .Er staan er hier ook veel. Natuurlijk niet zo'n massa bijeen natuurlijk. Onze buren van een paar huizen verder gingen die dag naar Haspengouw een bloesemrit doen. Ik zat toch liever buiten in het zonnetje in mijn tuin. Ik heb in elk geval een lekker kleurtje gekregen .


En ik heb ook al mijn best gedaan om in de groententuin te werken. De uien, sjalotten, spinazie en worteltjes staan al boven. De rabarberstruik draagt enorm veel sappige stronken, daar ga ik al gauw compote van maken . Verder heb ik sla gezaaid, peultjes gelegd , witte radijzen en rode radijzen gezaaid , nog een beetje spinazie en ook nog worteltjes... Ja ik ben tevreden van mezelf. Nu nog eens naar Aveve gaan en kijken welke groenten ik nog kan planten . We zijn weer vertrokken met de groententuin ! 
Het lijkt dit jaar beter te lukken dan vorig jaar toen door de lange droogte periode de groenten een groei stilstand hadden en het daarna niet meer inhaalden. Echt een pechjaar was het in mijn groententuin.

Dan vergeet ik nog te zeggen dat ik ook bloemen heb gezaaid in potjes. Ik waag me nog niet aan de volle grond want ik zie alweer slakken rondkruipen.

En vandaag is het koud en regent het al sedert de middag. Van uitersten gesproken.

een mei.jpg

17:45 Gepost in tuin | Commentaren (10) | Tags: weer, regen, groententuin, bloemen |

Commentaren

dat wordt weer smullen van eigen groentjes

wisselvallig weer zeggen ze daar tegen :-)
maar t mag wel eens beginnen met wat standvastig zonnig weer

Gepost door: fotorantje | 02-05-12

Reageren op dit commentaar

@Zeker Antje,het weer mag in de goede richting wat standvastiger worden.

Gepost door: magda | 02-05-12

Ik was er vandaag een beetje peri van, maar na de dagwandeling met de hond (in de regen) was mijn bui over.

Gepost door: liliane | 02-05-12

Reageren op dit commentaar

@Zou je niet Liliane, een mens heeft de zon broodnodig . Ik heb er gelukkig op 1 mei van geprofiteerd. De hele namiddag op het terras gezeten met mijn man, schoonzus en haar oudste zoon. 'k Was zelfs een beetje verbrand in mijn decolleté!

Gepost door: magda | 02-05-12

Mooie wolkenluchten..ik legde die met Koninginnedag hier dus ook vast hè! Maar de onweersbuien die vandaag hier steeds overgaan..die maar niet haha!
Een groententuin heb ik niet, maar ze hadden bij de supermarkt enorm grote aardbeienplanten voor een koopje vanmorgen en daar kon ik niet aan voorbij..er hingen zelfs al een paar rijpe aardbeien aan...lekkerrrr! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-05-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy vandaag maar geen foto's van grijze lucht en regenbuien ,dat is veel te eentonig. Zo'n verschil met gisteren.
Ik wilde vandaag wat verder doen in de tuin en groententuin,maar dat heb ik maar niet gedaan. Ik wilde de bloempotten vullen en nieuwe planten halen want de vorst heeft lelijk huisgehouden in de planten. Ik heb me maar beziggehouden binnenshuis. Aardbeien ,mmm, ik haal ook elk jaar een grote hangpot en die dragen echt veel aardbeien! Soms kan ik de plant overhouden en uitplanten maar ook die zijn deze winter bevroren.

Gepost door: magda | 02-05-12

Magda, met zo'n schitterende tuin heb je alle redenen om tevreden te zijn van jezelf.
Jammer dat de lente niet echt wil meewerken. Komend weekend zou het zelfs nog een paar graden kouder worden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-05-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik mag dan wel een leuke tuin hebben,het is wel hoognodig dat er eens in geschoffeld en gewied wordt. Het ligt er zo nat bij dat het niet te doen is.En het ziet er niet naar uit dat het vlug anders weer zal worden.

Gepost door: magda | 03-05-12

PRACHT VAN EEN TUIN HOOR

Gepost door: sloeber | 03-05-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,wacht maar tot mijn groenten allemaal boven staan ;-)

Gepost door: magda | 04-05-12

De commentaren zijn gesloten.