16-05-12

oud worden

old.jpg

 

Iedereen heeft zeker en vast al een mop of een pps in zijn mailbox gekregen over de evolutie van het ouder worden en hoe jongeren daar tegenover staan. Zo van eerst luisteren en opkijken naar de ouders , dan alles zelf beter weten en later als ze er niet meer zijn krijgen de ouders toch nog gelijk...
Het is grappig en de meeste hebben een grote grond van waarheid.
Hier wordt het eens op een andere manier uitgebeeld. Ik heb geen fluitketel in huis dus hoor ik helemaal niets meer fluiten ! Of het zouden mijn oren moeten zijn die door een namiddagje shoppen in een drukke stad zelf aan het fluiten gaan.

Er zijn mensen die hun hele leven bezig zijn met het feit dat ze ouder worden. Dat is nutteloos want je kunt de tijd toch niet doen stilstaan. Je kunt beter genieten van elke dag .Toen mijn collega indertijd 35 jaar werd vond ze dat ze oud was. Ze was ervan bezeten en ze liep van de ene kapper naar de andere om haar haar te knippen en te kleuren en in plooitjes te leggen, ze deed de ene drastische zuiveringskuur na de andere om toch maar slank te blijven. Ze liep naar waarzegsters.... Het was een obsessie en ze vergalde haar dagen. Ze was soms kwaad op mij omdat ik haar niet volgde in dat geweeklaag.

Bij iedere opstap naar een andere tram 3...4..5..6...hoorde ik een geweeklaag van haar om gek van te worden. Ik voelde geen verschil van de ene tram naar de andere. Wat ik wel voelde is dat met de jaren je elasticiteit vermindert. Ik sprong op het aanrecht om het raam te wassen en sprong er nadien ook weer af. Nu neem ik een trapladdertje...
Ik liep de trappen op met twee treden tegelijk en ik gleed langs de trapleuning naar beneden, nu gebruik ik elke trede en de trapleuning als steun...
Een dag felle inspanningen gedaan , de andere dag wat rustig aan...

Op tram 7 stappen heeft me toch iets gedaan: beseffen dat ik nu de oude generatie ben.
Dat is ouder worden ... en ook zal er geen enkele man nog een fluitconcert geven als ik langsloop  ;-))

20:58 Gepost in mijmeringen | Commentaren (24) | Tags: oud worden |

Commentaren

bwa... geen enkele man? Een zeventigplusser misschien? Ze verouderen ook hé
En ja, het klopt allemaal wat je daar schrijft, zo voel ik het ook. En ik zeg altijd als ik mijn buikje en vetrolletjes zie: oma's moeten zacht aanvoelen! En als je niet ouder wil worden moet je jong sterven en dat wil ook niemand; Ik neem ook een kaap dit jaar...gratis met de trein...

Gepost door: omamoetje | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@omamoetje, dat ouder worden vind ik niet zo erg ,maar hetgeen je nog te goed heb wordt alsmaar korter...
Profiteer maar van het openbaar vervoer,doe ik ook en het opent echt nieuwe perspectieven die geen gat in je portemonnee slaan.In elk geval als het maar enigszins kan neem ik tram of trein ,geen parkeer problemen meer.

Gepost door: magda | 16-05-12

Bwa! Dat is omdat de mannen niet meer kunnen fluiten eens ze valse tanden hebben. Dat is al!

;-)

Gepost door: ms | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha,Mske toch ,zo heb ik het nog niet bekeken !!

Gepost door: magda | 16-05-12

k vind dat geen gemis dat ze niet fluiten Magda, k heb dat nooit graag gehad :-)
ipv geflateerd voelde ik me beledigd haha, ja k weet het k ben altijd beetje tegengesteld

maar ouder worden, aan de ene kant mogen we blij zijn anders waren we vroeg gestorven, aan de andere kant hoe ouder je wordt hoe dichter bij de dood
beste is er niet teveel over na te denken en je leven leven nu

Gepost door: fotorantje | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik was ook niet gediend vroeger met een fluitconcert ,ik vond het zelfs ordinair en het gebeurde ook meestal als mannen samen waren.
Ouder worden betekent inderdaad dat de jaren die je nog te goed hebt alsmaar korter worden en soms denk je daar toch aan.Zo van " hoe gaat het verder met de kinderen en kleinkinderen gaan,wat gaan ze met het huis doen,wie van ons beiden gaat er eerst gaan"...soms pieker je over kleine dingen . Maar dan herpak ik me en ben ik weer mijn eigen blije ik die van elke dag het beste maak.

Gepost door: magda | 16-05-12

Het zijn de kleine mankementjes die ons laten voelen dat de tijd niet blijft stilstaan, de soeplesse is niet meer wat ze ooit was :-)
Vroeger werd ik heel ambetant als er een fluitconcert ter ere van mij was. Ambetant in de zin dat ik mij snel uit de voeten maakte (meestal waren het bouwvakkers en hun reputatie was niet zo best...van horen zeggen). MAAR...op moederdag kwam ik uit het buurtwinkeltje en plots hoorde ik het welbekende gefluit. Het was een man die uit zijn raam hing....en het flatteerde mij alhoewel ik snel in mijn auto kroop :-) En ik dacht: Bea, ge valt nog mee :-)

Gepost door: bea | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Bea inderdaad er is een verschil in fluitconcerten....vroeger vond ik dat soort aandacht verschrikkelijk en nu zou ik ook denken "alé ik ben nog mee met de tijd" hahaha.

Gepost door: magda | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

Afgaand op de foto's die ik van je gezien heb, zou je best nog bewonderend gefluit kunnen bewerkstelligen. Of je dat op prijs zou stellen, is natuurlijk een andere zaak.

Gepost door: Benjamín | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,' k zou eerst wat verwonderd zijn en dan toch geflatteerd of misschien denk ik ook "die heeft niet goed gekeken",hahaha

Gepost door: magda | 17-05-12

Wàt ? Geen enkele man ? Je mag het vergeten volgens mij Magda. Vind je er steeds héél goed uitzien op de foto's. En slimmer ben jij ook dan je vriendin. Nah. Ieder jaar heeft toch z'n eigen charmes. Zo en nu ga ik fluiten ... * fluit fluit *


;-)

Gepost door: klaverke | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverkte, dat zeg ik ook iedere leeftijd heeft zijn charmes en hetgeen ik nu allemaal weet wist ik 40 jaar geleden niet.Je krijgt er met de jaren een heleboel bagage bij. Zeggen ze ook niet "het verstand komt met de jaren"

Gepost door: magda | 17-05-12

Ik zit nu nog maar op de tweede tram, wel raar om te denken dat ik misschien ooit ook wel eens op die zevende tram stap.

Grths!

Gepost door: cuisine celine | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Celinetje, toen ik zo oud was als jij was tram 7 een héél verre toekomst! Dat was in mijn ogen "stokoud" .Maar zonder dat je het echt beseft (en als je het geluk hebt nog te leven ) is die tram daar!!

Gepost door: magda | 17-05-12

ba ik ben nog 70 en ze fluiten nu al niet meer de dames

Gepost door: sloeber | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@wel Sloeber als je hier eens langskomt zal ik hard fluiten!!

Gepost door: magda | 17-05-12

waarom ze niet fluiten omdat waarschijnlijk zo verbaast zijn

Gepost door: sloeber | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber dat kan het ook zijn hahahah!

Gepost door: magda | 17-05-12

Nu aan dat fluiten hebben de vrouwtjes ook niets, ze zouden beter een kopje koffie met ne slagroomtaartje aanbieden, nietwaar magda ;-)

Gepost door: roysfoto | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@Roy dat is ne keer gesproken sè !

Gepost door: magda | 17-05-12

fluiten...dat mag je niet uitsluiten Magda...

een fluitconcert is meestal geen eerbetoon, het tegendeel zelfs...

groeten

Gepost door: willy | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

@ hé Willy en wat zeg je dan van Bobbejaan Schoepen ,die gaf wel een fluit(end) concert. Nog pas gezien en gehoord op TV.

Gepost door: magda | 17-05-12

Reageren op dit commentaar

Moh, Magda, ge zit in de fleur van uw leven! 70 jaar en gij blogt hier alle dagen over al uw activiteiten. Maar ik moet toch eerlijk toegeven dat ik dit jaar dacht: verdorie, 26, geen go-pass meer, da's al een stap. Al was het vooral omwille van die goedkope go-pass, denk ik.
En dat fluiten, opa zal dat wel doen :-)

Gepost door: Madrina | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Madrina,ik zal het hem vragen om het af en toe eens te doen. Ja ja meiske en voor je het weet ben je 30 .Overstap van tram ;-)

Gepost door: magda | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.