15-05-12

Het voornaamste vergeten en toch een leuke vakantie

Ik denk dat ieder van ons op moederdag met een glimlach herinneringen ophaalt over vroeger toen moeder nog leefde. Ik zie mijn moeder nog altijd voor me als een vrolijk persoon die eerst het goede zag in de mensen en het negatieve wat verbloemde.
Maar toen ik een verhaal las bij Benjamin over zijn moeder, dacht ik aan een grappig voorval die de zoon eens overkwam. Ik schreef er  5 jaar geleden over op mijn blog . Hier een ingekorte versie ervan:

 

peinture-barrierecloture-vos-barriere-campagne-908749

 

Ik herinner me dat de oudste zoon  samen met een neef en een vriend gingen kamperen op een boerderij even over de grens . Voor hen was het een hele gebeurtenis want ze gingen in Holland kamperen!! Zij zouden in de tuin van tante hun tentje opslaan. Het weer was zoals vandaag: nu eens regen dan weer zon.

Zij zouden met hun drieën met de fiets tot ginder rijden. Uiteindelijk zei ik dat ik hen zou brengen met de auto. Met de auto was het slechts een kwartier rijden. Ik liet ze alles in de auto stoppen en ik bracht hen weg.


Toen we in Holland (Heille even buiten Sluis ) toekwamen bleek dat ze hun tent niet in de koffer van de auto hadden gestopt! Al een goed begin voor een kampeervakantie ! Dus reed ik maar even terug en bracht de tent naar hen. Ik liet ze maar doen , tante beloofde dat ze wel een oogje in het zeil zou houden.


De eerste nacht was het al panne. Het goot en goot water en ze lagen in hun tent werkelijk te drijven! Letterlijk alles was nat,niet alleen de tent maar ook al hun toebehoren ,hun eten en hun campingvuurtje.

Tante heeft hen toen voorgesteld dat ze in de “keet” zouden logeren. De “keet “was een opgekuiste stalling waar een fornuis stond om dierenvoer te koken en waar voorraad graan stond en de machines om de melk af te romen. Maar in feite werd dit allemaal niet meer zoveel gebruikt en was het meer een voorraadplaats. Ze installeerden zich in die keet en hadden het ferm naar hun zin.

Mijn broer ,die kok was in een restaurant daar niet ver vandaan,bracht hen dagelijks grote potten eten zoals stoofvlees,spaghetti… zodat die drie kereltjes niet moesten koken.

En ze mochten gebruik maken van het sanitair van tante zodat ze zich ook niet in de regen moesten wassen of naar het toilet gaan.


Ze woonden in die keet en hadden de grootste pret. Ze verlangden zelfs niet naar beter weer want nu werden ze in de watte gelegd door iedereen.

Maar op den duur begon het toch te vervelen omdat ze door de aanhoudende regen niet met de fiets in de streek konden rondrijden. Na een kleine week heb ik hen dan maar weer opgehaald met de auto.

Maar genoten hebben ze want ze spreken nog over die eerste kampeervakantie!

 

kamperen

 

18:47 Gepost in vakantie | Commentaren (22) | Tags: zoon, k |

Commentaren

Magda bedank voor u lof op mijn blog, Jeske was er blij om, het was een pracht van een dag. Jammer dat het vandaag zo regend.Een mooi verhaal dat je heb geschreven, wat ga de tijd toch snel he. Ik wens je nog een fijne avond toe, en geniet er van. Morgen moeten wij weer een hele dag naar het ziekenhuis om chemo voor Jeske.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 15-05-12

Reageren op dit commentaar

@Adriën geef Jeske een stevige knuffel van mij zodat ze morgen er beter tegen kan !!

Gepost door: magda | 15-05-12

Het zijn zulke kleine anekdotes die het leven en onze herinneringen kruiden. Het zout op de patatten, zeggen we in Vlaanderen.

Gepost door: Benjamí, | 15-05-12

Reageren op dit commentaar

@Hé Benjamin,je bent er als de kippen bij om mijn verhaal te komen lezen . Dus aan dit verhaal dacht ik toen je moeder haar koedepla vergeten was op het aanrecht . 't Was het belangrijkste onderdeel van de uitstap toch ,hihi! Zoals een tent hoort bij kamperen !!

Gepost door: magda | 15-05-12

Magda goede avond...

ik weet niet hoe oud uw oudste zoon toen was, maar vergeten zullen ze het niet en aan eten geen nood, want de bevoorrading was verzekerd ! De eerste keer dat wij op kamp waren met de scouts en in of op in ( ge moogt kiezen ) een boerderij tussen de koeien sliepen , hadden we wel een linnen slaapzak mee, maar dat was geen beletsen voor de vlooien ! We waren geleerd en de volgende keren hadden we altijd een plastiek meer . Aan eten hadden we geen gebrek, trouwens jullie kapoenen ook niet ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 15-05-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino ik denk dat hij ongeveer veertien jaar was en hij wilde met een vriend en een neef alleen op kampeervakantie gaan ttz niet met de mutualiteit of scouts. En omdat het de eerste keer in hun eentje was ,stelden we voor om in de wei op de boerderij van mijn tante hun tenten op te slaan. Dat zou allemaal wel gelukt zijn ware het niet dat het een hele week constant slecht weer was. Het was ook niet ver rijden voor mij want ze hadden allemaal droge kleren en slaapgerief nodig want de twee tenten die ze meehadden waren letterlijk vol water gelopen . Dus sliepen ze de hele week in de "keet" en niet meer in hun tenten .Die hingen te drogen in de keet,hahaha ,samen met hun gerief en hun kleren! Want tante had natuurlijk de kachel in die keet aangestoken en ook gezorgd dat ze droog konden slapen. Het waren echt luxekampeerders ;-)

Gepost door: magda | 16-05-12

leuk verhaal, k kan geloven dat ze daar nog over spreken :-)

Gepost door: fotorantje | 15-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje , ze startten al zonder tent en toen de tent er stond dreven ze 's nachts letterlijk op het water!! Daarna was het alsof ze in een primitief hotel zaten waar ze toch goed verzorgd werden.De hele week bleef het maar regenen!!

Gepost door: magda | 16-05-12

Wij halen nog geen herinneringen, want mijn moeder is er nog. Ze is 92 jaar woond nog in haar huis met de hulp van mijn zus en ik. Heeft 8 klein en een achterklein kind.

Gepost door: Liliane | 15-05-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, fijn dat je moeder nog leeft.Het is een hele rijkdom dat je dat maar goed beseft Liliane. Mijn moeder was 70 jaar toen ze stierf . Ik ben nu zelf zo oud en ik mag er niet aan denken.

Gepost door: magda | 16-05-12

dat zijn ook de leukste vakanties
ik herinner me ook dat wij kampeerden in de tuin van een vriendin kookten zelf gingen boodschappen doen met de fiets , de ouders mochten er niet tussen komen
wat was dat geweldig
wij hadden daarentegen wel zon :)

Gepost door: pascale | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Pascale , dat alles zelf doen is het voornaamste voor jonge kampeerders! En die herinneringen blijven dan ook of het nu slecht of goed weer was. Daarna zijn ze nog op kampeervakantie geweest enze hadden in feite ook geleerd uit die eerste vakantie: ze namen plastiek zeilen mee zodat ze niet meer in de natte zouden liggen moest er weer overstroming zijn!! Al doende leer je hé.

Gepost door: magda | 16-05-12

Weer eens bijgelezen hier op je gezellige blogje. Inspiratie zat ...
Ik wens je een fijne week verder met veel zon en liefst droog. Mvg

Gepost door: Chrisje | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ja zon , warmte en droog weer daar verlangen we allemaal naar!

Gepost door: magda | 16-05-12

Zo zie je maar, Magda, een leuke vakantie maak je zelf. Over kamperen in de gietende regen weet ik alles. Ik heb maar één keer in mijn leven gekampeerd met een tent. Een week in het zuiden van Frankrijk. Het heeft die hele week pijpestelen geregend zodat we nauwelijks onze tent uit konden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn helemaal niet leuk als je dat overkomt ,maar ook die vakantie ben jij niet vergeten. Mijn dochter kwam het ook eens tegen in het zuiden van Frankrijk. Ze moest het water uit de tent wegtrekken. Een bungalowtent met alles erop en eraan die je terplaatse kon huren. Toen ze terug thuis waren greep die fameuze overstroming plaats die de hele camping wegveegde. Dan hadden zij nog geluk gehad! Maar vergeten doen ze het ook nooit en de zin om te gaan kamperen was erna fel verminderd.

Gepost door: magda | 16-05-12

Het zal je maar overkomen, een week kamperen en dan net een ganse week regen :-) Maar ze hadden verdorie geluk in hun ongeluk, bijna konden ze het een luxevakantie noemen :-)

Gepost door: bea | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Daar zeg je het Bea,ze hadden werkelijk een luxevakantie en iedereen maar komen kijken naar die "dutskes in de regen " en iedereen bracht wat eten of snoep mee.Hebben ze met ons gelachen.hahahah!

Gepost door: magda | 16-05-12

ALtijd een avontuur zo kamperen! :D

Gepost door: cuisine celine | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Celine ,en daar is het om te doen hé! Een groot avontuur beleven!

Gepost door: magda | 16-05-12

Een nooit te vergeten vakantie !
Herinneringen, een vreemd iets eigenlijk, ze komen plots naar boven en het voelt alsof het gisteren was !

Gepost door: Mamapippa | 16-05-12

Reageren op dit commentaar

@Mamapippa, dat is waar ,het is alsof het gisteren gebeurde en die herinneringen dateren toch van meer dan 30 jaar geleden!!

Gepost door: magda | 16-05-12

De commentaren zijn gesloten.