19-05-12

In de file

in de file.jpg

De zomer nadert en vanaf nu moet ik elk weekend  of feestdag nadenken hoe ik moet rijden om op mijn bestemming te geraken zonder al te veel aanschuiven. Ik bedoel dan niet op de autostrade maar gewoon rijden naar het centrum van mijn gemeente. Op Hemelvaart moest ik naar de kinesist. Normaal werkt hij wel niet op een feestdag maar hij had er niet aan gedacht en hij had verschillende patienten die langskwamen en hij wilde niemand afzeggen, dus mocht ik gaan.
Tja ik heb al jaren zo af en toe enorme last in mijn hals en halverwege de rug ( ten gevolge van een whiplash na een zwaar ongeval). Eén verkeerde beweging -maar welke ?-kan weer die zeurende pijn veroorzaken. Maar daarvoor hebben we dan de kinesist hé ,die krijgt het wel weer oké ! IK krijg dan wel eens op mijn donder  want ik neem soms echt teveel hooi op de vork. Maar ja dat is de aard van het beestje ;-)

Ik had die dag bezoek -je weet wel die dag van de flantaart en de champagne- en ik wilde vlug over en weer naar de kinesist. Opa zou ondertussen verder een babbeltje slaan met tante. Een halfuurtje is vlug voorbij . Ik dacht slim te zijn en nam een weg om maar één rond punt tegen te komen. Wat had ik me misrekend. Ik heb mooi mogen aanschuiven en zoals je op de kilometer teller ziet was er ook stilstaan bij!
Al bij al viel dat aanschuiven wel mee en als ik terugkwam heb ik vlug een andere weg genomen en had ik geen file. 
Elk weekend zie ik de auto's  aanschuiven  richting zee en 's avonds opnieuw in de omgekeerde richting , dan vraag ik me af of er geen andere manieren zijn om een ontspannend weekend te hebben. Ik mag er niet aan denken om uren in een file te zitten om dan een paar uur de zee te zien en dan weer uren in de file om thuis te geraken ! Daar kun je toch geen nieuwe energie van opdoen om er weer tegenaan te kunnen ?

 

21:56 Gepost in mijmeringen | Commentaren (12) | Tags: file, auto's |

Commentaren

de trein hé, dat is de beste manier

want behalve in de file staan met de wagen volgt er dan het gesukkel om een parkeerplaats te vinden en zo zit je je meer in de wagen dan te genieten van de gezonde zeelucht

gelukkig krijgt je kinesist het terug goed want met een whiplash moet je voorzichtig zijn

Gepost door: fotorantje | 19-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik probeer voorzichtig te zijn maar ja als alles goed gaat vergeet je dat wel eens. Hoewel ik geleerd heb bepaalde houdingen te vermijden en andere (goede) houdingen aan te leren gebeurt het toch dat ik iets doe dat ik beter niet zou doen. De ene keer zonder gevolgen en de andere keer zit het er weer op.

Ja de trein en die komt toch in het centrum toe. Het is nog wel een eindje gaan tot de zeedijk maar dan kunnen de toeristen onderweg naar de winkels kijken, hahha!
Nu zijn er al veel mensen die hun auto buiten het centrum parkeren en met hun fiets die ze achteraan aan de auto hebben opgehangen naar de zee rijden. Maar toch hebben ze bv. van Brussel tot de rand van Knokke in de file gereden.In elk geval hebben ze geen probleem om een parkeerplaatsje te vinden.

Gepost door: magda | 19-05-12

Reageren op dit commentaar

Vroeger als kind, namen mijn ouders steeds de trein om naar de zee te gaan. Als we nu naar de zee willen, boeken we meestal een weekje ergens op een vakantiepark. Al was het maar om even het gevoel te hebben dat we er wonen ;-)

Gepost door: Mamapippa | 20-05-12

Reageren op dit commentaar

@Groot gelijk dat je een huisje huurt dan kun je tenminste genieten. Maar iedereen kan zich niet een week vakantie permitteren en met de trein is het ook te doen . Veel mensen doen dit en als ik toevallig aan het station ben wanneer de trein toekomt dan zie ik een massa toeristen de stad instromen. Alvast de kosten uitgespaard voor een duur parkeerticket!!

Gepost door: magda | 20-05-12

Tja, wij hebben jaren geleden toch eerst vele uren in de files gestaan om de zee te kunnen zien ( als tweede verblijver ,) en de zee heeft juist dàt bij Manlief en mij ertoe aangezet om definitief naar de kust te komen wonen...

een keuze die we ons nog noooooit niet hebben beklaagd ... :-)


Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-) !

ps: is de pijn na het bezoek van de kinisist inmiddels weer weg ? ik hoop het ...

Groetjeeeeeeeeeeee ... :-) !

Gepost door: klaverke | 20-05-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,ik begrijp je . Toen ik huwde woonden we in Jette en na een jaar ben ik teruggekeerd naar de kust. Ik kon er niet wennen ,voelde me daar opgesloten . Mijn man vond werk aan de kust en ik vond ook aan de kust èn in mijn geboortestad mijn job welke ik 36 jaar lang heb uitgeoefend. Langs Brussel rond ( mijn man werkte daar) terug naar de kust!!!

De kinesist kan geen wonderen doen maar na verschillende bezoeken krijgt hij mijn vastgelopen nek en rug weer vrij. Gaat al stukken beter. Het ongeval gebeurde in1983 ( die datum vergeet ik nooit meer). We zijn er allen goed vanaf gekomen wonder boven wonder. Maar tien jaar later kreeg ik enorme pijn in de hals en de rug. De dokter zei onmiddellijk whiplash tengevolge het zware ongeval. De onderzoeken hebben het dan uitgewezen. Ik ben héél lang in behandeling geweest en heb moeten leren bepaalde bewegingen te vermijden en bepaalde oefeningen te doen. Maar soms heb ik de hulp van de kinesist nodig. Altijd dezelfde man en die kent me dus al zo lang. Nu was het weer lang geleden dat ik zijn hulp nodig had, rusten helpt dikwijls maar soms dan weer niet. Zeggen ze ook niet dat krakende wagens het langst lopen? hahaha.

Gepost door: magda | 20-05-12

ik zal in het seizoen zelden in het weekend naar de kust rijden, ik zie dagelijks files genoeg...

en de trein, bij mooi weer zit die ook overvol...

maar niet iedereen kan kan dit zo plannen...

groeten

Gepost door: willy | 20-05-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik woon aan de kust en ik zie er zelf al tegenop om naar zee te gaan. Met de fiets is het te doen maar soms heb je toch ook je auto nodig en dan heb je werkelijk een parkeerprobleem. Mijn dochter en ik rijden tijdens het weekend meestal het binnenland in om te wandelen of te fietsen. We houden allebei niet van die weekend drukte. Boodschappen doen we dan wel tijdens de week ;-)
De ochtendtreinen spuwen in het weekend werkelijk honderden mensen uit . Ongelooflijk als je die rij dan uit het station ziet komen en 's avonds in omgekeerde richting. Mensen zijn echt kuddedieren ...allemaal op hetzelfde uur vertrekken!! Ik zou 's avonds wat langer blijven om de drukte te vermijden.'k heb het gemakkelijk zeggen maar als je in een grootstad woont kan ik best begrijpen dat je er eens uit wilt zijn.

Gepost door: magda | 20-05-12

tja vreselijk ik zat weer een paar dagen aan zee en heb weer uren rondgetoerd om een parkeerplaatstke te vinden
ik heb het altijd gezegd ooit keer ik naar zee om er te wonen maar ben niet ovetuigd dat het onze belgische kust zal zijn
veel te veel volk en te weinig natuur :(

Gepost door: pascale | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

@Pascale dat parkeerprobleem zou toch opgelost kunnen worden als ze een paar parkeertorens bouwen .Ondergronds daar zijn veel mensen weigerig tegenover . Dan zouden ze niet overal paaltjes moeten zetten om wildparkeren tegen te gaan.(Die worden regelmatig omver gereden). Ik gun al de mensen een dagje aan zee ,maar het is op den duur voor de bewoners echt overlast en voor de toeristen lastig want ze moeten soms ik weet niet hoever verwijderd van de zee een parkeerplaatsje zoeken. Een paar km te voet lopen zit er al dikwijls in!! Ik woon drie km van de zee af en zelfs tot hier komen ze parkeren!!! 's Avonds loopt de stad wel leeg maar de andere dag is het weer van hetzelfde.Ik bedoel wel de vakantiemaanden en mooie weekends

Gepost door: magda | 22-05-12

Om nr de zee te gaan, nemen wij altijd de trein. Via Gent moeten we dan 1 keer overstappen. In de zomer hebben we zelfs een rechtstreekse trein nr Blankenberge. Heel gemakkelijk: trein op en een uurtje later zijn we er.

Gepost door: Madrina | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina dat is héél verstandig en dan heb je nog voldoende tijd om van de zee te genieten .

Gepost door: magda | 22-05-12

De commentaren zijn gesloten.