20-05-12

receptie en galanterie

Vandaag was het de hele dag grijs en zelfs nevelig. Geen zon te bespeuren. Het was zelfs koud en dat het geen mooi weer zag je in de stad ook aan de drukte ...die er niet was. Je kon overal je auto kwijt.

Maar gisteren was het zonnig en leek de lente eindelijk begonnen te zijn. In de namiddag heb ik op het terras wat liggen snurken dat zei dochterlief toch. Ik was eerst wat aan het lezen maar ik werd daar zo moe van en mijn ogen vielen dicht. Dochterlief genoot ook van het zonnetje. We waren beiden te lui om met de fiets weg te gaan. En de glaasjes cava hadden ook wel gezorgd dat ik soezerig werd .

Ik was tegen de middag op een receptie van het huwelijk van Dominique en daar werden de nodige glaasjes gedronken en hapjes gegeten . Het was zo'n mooi weer dat ik met de fiets naar de receptie was gereden. Het dak van het terras was opengeschoven en we konden allemaal genieten van het zonnetje.
De bruid had een prachtige jurk aan en de bruidegom een zwart kostuum met borduurwerk op de rug en armen. Erg mooi.

 

trouwcollage.jpg

Plots dook een accordeonspeler op die met zijn muziek de nodige ambiance er inbracht . Hij was er achteraf als de kippen bij om met zijn schaaltje rond te gaan en waar feestvierders samen zijn valt er altijd wel iets te rapen!

Dat deed me terugdenken aan de tijd dat we in Brussel woonden. Toen we daar uit eten gingen was het gebruikelijk -wellicht nu nog- dat er in het restaurant bloemenverkopers langskwamen en de galante heer kocht dan een bloemetje voor de dame. Daar kon ik echt van genieten. En ook als er muzikanten -meestal vioolspelers- langskwamen en een liedje voor je speelden die de galante heer had ingefluisterd ,voelde ik me even een prinses. Zoiets is toch honderd keer leuker dan een paar luidsprekers die muziek laten schallen!

muziek.JPG

21:59 Gepost in Liefde | Commentaren (15) | Tags: receptie, dominique, zon |

Commentaren

dat wist ik nog niet dat je ooit in Brussel woonde
bruid en bruidegom zien er prachtig uit
live-muziek zorgt altijd voor de extra pit
een heel grijze dag vandaag, totaal anders dan hoe het gisteren was

Gepost door: fotorantje | 20-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het bruidspaar had gisteren héél veel geluk met het weer, moge het een voorbode zijn voor een gelukkig huwelijk !!
Ja Antje ik woonde welgeteld één jaar in Brussel omdat mijn man toen in Meise werkte en wij woonden op een appartement in Jette. Ik zocht werk, deed overal intervieuws en proeven maar het duurde zolang eer er antwoord kwam en toen ik kans kreeg om in de sociale school verbonden aan het Zeepreventorium in de Haan te gaan werken ,heb ik die kans gegrepen .Zo kwam ik terug naar de kust en na één jaar kon ik vast werk krijgen in mijn geboortestad en sedertdien woon ik terug in Knokke!! Mijn man had zelfs al vòòr mij werk gevonden in Knokke.

Gepost door: magda | 20-05-12

Toen wij trouwde kregen we onverwachts bezoek van het leger des heils op bezoek met hun muziek (lol)

Gepost door: liliane | 20-05-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha ,Liliane dat was wel erg origineel!!

Gepost door: magda | 20-05-12

Vroeger...ja toen was het leuk en romantisch als ze met een bloemetje, bosje viooltjes of een roos, voorbij kwamen. Maar nu krijg je meteen een hele ruiker aangeboden. Dat vind ik niet zo romantisch als je de hele avond met een bos bloemen moet sleuren.
Over de rest zal ik maar niet uit halen! Als je het maar heel sporadisch mee maakt kan het er door maar als het te opdringerig en te vaak voorvalt krijg je er gauw genoeg van. Je moet wel een stevige beurs mee hebben ook.
Maar jullie hadden het blijkbaar leuk.

Gepost door: emmy | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

@Emmy ,ik kan het me inbeelden. De agressieve houding van die mensen is tegenwoordig erg. Ik zou het ook niet meer leuk vinden en je moet voortdurend letten op je handtas . Ik kreeg eens een boze reactie en bijna een achtervolging van een mimespeler die ik niet eens fotografeerde omdat ik de strip op de muur achter hem fotografeerde. Hij wilde geld voor een foto van hem ( ik had hem niet eens getrokken). Was je daar toen niet bij ?

Gepost door: magda | 21-05-12

Neen ik denk niet dat ik er bij was maar je weet wel hoe het er hier tegenwoordig aan toe gaat hé.

Gepost door: emmy | 21-05-12

genieten van de zon Magda, als het even kan...

en jij op een appartement, dat kan ik me moeilijk voorstellen...

groeten

Gepost door: willy | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

@Willy,inderdaad ik ben geen appartementsvrouw en toch heb ik zelfs in mijn geboortestad nog 5 jaar op een appartement gewoond met alle comfort die je toen kon wensen. Uiteindelijk hebben we gebouwd en we wonen hier al meer dan 40 jaar in het groen!! Ik ben ook groot geworden in een huis met veel groen en mooie vergezichten

Gepost door: magda | 21-05-12

we genoten ook van het zonnetje vorig weekend. :)

het probleem met die accordeon speler is dat ik niet graag accordeons hoor. dus van mij mag die wegblijven. ;)

groetjes

Gepost door: Kim | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

@Ja maar Kim daar kan die accordeonspeler niets aan doen hé! In elk geval was het een leuk intermezzo. Maar het mag niet te lang duren en zoals Emmy hierboven al liet verstaan ze moeten niet opdringerig worden.

Gepost door: magda | 21-05-12

ziet weer leuk uit

Gepost door: sloeber | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber het was echt leuk en dan met de zon erbij kon de dag niet meer stuk.

Gepost door: magda | 21-05-12

Oh, wat een origineel pak vd bruidegom. Kleine details maken het af hé. En met de zon erbij, ze hebben geluk gehad.

Gepost door: Madrina | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina ,ik vond het een erg origineel pak en het stond hem heel goed. Op de foto komt het zwart van het jasje niet zo goed uit en ik heb de foto nog verdonkerd. Maar ja de middagzon hé!

Gepost door: magda | 22-05-12

De commentaren zijn gesloten.