26-05-12

...en ik fietste verder tot ik weer thuis kwam

Na het bezoekje aan het station van Duinbergen reed ik verder op het fietspad naast de spoorlijn. In Heist deed ik eerst wat boodschappen in een warenhuis en dan reed ik terug dwars door de polders.

fietsen naar Heist.JPG

Op de terugwag zag ik de contouren van de Put van Cloedt en de gebouwen van het zwembad.(met telelens )

zwembad.jpg

Halverwege de rit zag ik deze panelen staan. Ik was  al verschillende keren met de auto  langs deze weg gereden maar ja plichtsbwust hou ik mijn ogen op de weg  :-)) ,nu ik met de fiets was vielen ze op. Eén van de vele plaatsen waar er foto's neergeplant zijn in het kader van de Internationale Fototentoonstelling. Vreemde plaats om foto's van de zee in een weide van een boerderij te plaatsen.
Nu het echt fietsweer is ( en hopelijk blijft) kan ik de andere panelen ook nog gaan opzoeken. Dat wordt een hele fietsroute dwars door de vier deelgemeenten !!

fototentoonstelling.JPG

Maar nu was het de bedoeling om de container op het bedrijventerrein te vinden. Dat heb ik gisteren al getoond .Nu nog een foto waar je nog een stuk van de container ziet met in de verte het sportterrein Molenhoek waar we om de veertiendagen petanque spelen. 

molenhoek.jpg

Naast de parking van het sportterrein is een weide waar er dikwijls paarden rondlopen. Deze keer kwam een mooi paardje met een veulentje op me toegelopen. Na een demonstratie van een trotse moeder die rondjes draaide zodat ik het veulentje goed kon zien liepen ze allebei mooi naast mekaar naar het andere einde van de weide.

paardjes1.jpg

paardjes2.JPG

Dit stalletje had al een tijdje mijn aandacht getrokken  telkens we gingen petanquen, maar door de werken aan de uitbreiding van het bedrijventerrein kun je er niet bij met de auto. Nu ik met de fiets was kon ik door de afsluiting .
Een huisje opgetrokken met grote betonblokken en het staat midden de velden. Ik vraag me af waarvoor het kan gediend hebben. Geen deur, geen ramen en het dak is nu ook nog stuk. Een kapelletje is het zeker niet. Misschien een stapelplaats voor meststoffen en landbouwmateriaal.

stalletje.jpg

En toen werd het stilletjes tijd om huiswaarts te rijden ,ik was toch al  twee uurtjes onderweg. In de kastanjedreef stonden de kastanjebomen volop in bloei. Toepasselijke straatnaam hé ! 

kastanjeboom.jpg

 

 

 

Commentaren

die moeder mag zeker trots zijn, wat een mooi veulen

waarschijnlijk een opslagplaats, maar dan wel een kleine :-)

Gepost door: fotorantje | 26-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,inderdaad een kleine opslagplaats dat zou kunnen maar het was totaal niet afgewerkt ,ik vraag me nog af waarvoor het moest dienen.

Gepost door: magda | 02-06-12

Een schuilhokje voor de landarbeiders..voor als het gaat onweren? Intrigerend altijd zoiets..maar het zal geheid érgens voor gediend hebben hè! :-)

Lief zeg, dat veulentje..en ik had dat een tijdje geleden ook met een schaap..die ook steeds maar draaide zodat ik haar lammetjes goed kon zien haha nou ja..daar leek het op, dat ze het daarom deed..ze keek er ook nog eens zo trots bij hahaa!
Mooie fetstocht magda..dat was vast genieten..voor mij hier vanachter m'n toetsenbordje ook hoor! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-05-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja dat zou kunnen maar het leek er meer op dat het gebouwd is met een doel maar nooit is afgewerkt.
Ik heb genoten van die fietstocht ook omdat het gedeeltelijk een totaal andere route was dan gewoonlijk.

Gepost door: magda | 02-06-12

De commentaren zijn gesloten.