30-05-12

familiefeest op Pinksteren.

familiefeest.jpg

Het is al het derde jaar dat Luc en Ingrid het jaarlijkse familiefeest organiseren.
Gedurende 10 jaar heb ik zelf het familiefeest ingericht:  De familie aan de kant van mijn vader. En als je weet dat mijn vader uit een gezin komt met zeven zoons dan was het wel een uitgebreid feest. Elk jaar kwamen  we samen voor een dineetje . Maar met de jaren vielen er familieleden af door ziekte , ouderdom en sterfgeval. De overblijvende nichten en neven werden ook al een dagje ouder en hun kinderen hadden al niet veel zin om nog mee te komen. Dan ben ik er maar mee gestopt...

Maar bij de familie "dekindertjes " zit het feesten in het bloed ,hahaha, en toen opperden Ingrid en Luc om zelf een familiefeest in te richten met opa en oma , onze drie kinderen en hun partners  en de kleinkinderen. Het feest zou niet af zijn moest mijn vroeger werkvrouwtje ( iedereen zei en zegt nog " 't Vrouwtje" tegen haar )er niet bij zijn. Zij heeft meer dan 30 jaar het reilen en zeilen van het gezin meegemaakt en een neef die jaren door mijn ouders werd opgevangen tijdens de werkzaamheden van zijn ouders is ook van de partij. Dan wordt het toch al een aardig groepje . We waren met negentien en met de jaren kan het aantal nog uitbreiden ;-)
Dus zondag trokken we met zijn allen naar de Westhoek om er een prachtige dag te beleven. Twee terrassen werden klaargezet om toch maar zeker te zijn dat we buiten konden zitten. Op het grote terras kan de wind nogal spelbreker zijn. Maar daar moesten we zondag niet voor vrezen.

Het eten was lekker en ambiance was er ook. Het is echt genieten als je je hele familie zo samenziet en dan denk ik dikwijls "mogen we onze handjes in elkaar leggen en dankbaar zijn" In veel families is het wel eens anders.

menu1.JPG

Veel te vlug was het avond en wegens de files op de autostrade  is iedereen langs een binnenweg -wel 15 km meer-probleemloos naar huis gereden. Op een bepaald ogenblik reden we over de autostrade en zagen we de auto's traagjes aanschuiven. Als je dan richting Brussel moet dan heb je het wel voor een paar uurtjes !!

Maar ik heb geen drie dagen nodig gehad om te bekomen  zoals Mizzd dacht!  Helemaal niet , ik had het echter wel druk en de warmte speelde ook een rol. Ik ben dan graag buiten en ik kan niet genoeg zien op het scherm om buiten op de pc te tokkelen. De keuze was hartverscheurend ,hahaha , maar ik bleef toch liever buiten...
Morgen vertel ik wel wat ik allemaal gedaan heb en 's avonds was ik te lui en te moe om nog te bloggen.

 

 

21:49 Gepost in familie | Commentaren (18) | Tags: familiefeest |

Commentaren

Niets mooier dan familiefeesten Magda! Hier was er ook feest bij ons. Groetjes

Gepost door: emmy | 30-05-12

Reageren op dit commentaar

@Hé Emmy,ik was juist gaan lezen bij je!!

Gepost door: magda | 30-05-12

zo'n groot familiefeest mis ik wel sinds onze stammoeder (mijn oma) overleden is, elk komt nu samen met z'n eigen gezin op feestelijkheden
heel tof dat je schoonkinderen er ook aan meewerken

Gepost door: fotorantje | 30-05-12

Reageren op dit commentaar

@Antje,zolang er nog enkele van die zeven broers in leven waren ging het jaarlijks feest door ,maar eenmaal alle broers overleden waren ,brokkelde alles af. Hoewel we met veel nichten en neven zijn ging het nog een paar jaar goed maar ja met ouder worden vonden die het niet meer zo nodig om jaarlijks bijeen te komen. Jammer hé!
De schoondochter is een energieke vrouw en het is dank zij haar dat mijn drie kinderen zo hecht zijn geworden.Zij stuurde er op aan om allemaal aanwezig te zijn op een verjaardag of zo. Alle gelegenheden zijn nu goed om allemaal samen te komen en dat is heerlijk. Gezien mijn man de drukte van een feest inrichten niet meer zo goed aan kan ,heeft zij de oplossing aangereikt en wij zijn de sponsors ;-) .

Gepost door: magda | 30-05-12

Haha..nou gelukkig maar..ik maakte me al ongerust, maar dat was dus helemaal nergens voor nodig! :-) ( stom hè..vind het zelf ook niet leuk als mensen zulke reakties zetten, voel ik me opgejaagd en nu deed ik het zelf ook..het waren de zorgen magda..echt waar! :-P )
In ieder geval zag het feest er weer supergeslaagd uit..echt een traditie om in ere te houden! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-05-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,ik heb er begrip voor want de situatie is inderdaad niet zo vast, maar je hebt me niet opgejaagd hoor.Ik was moe en lui en dat kwam wel door de warmte en het werken in de tuin. Feesten doen we graag maar het voornaamste vinden we het feit dat we elkaar in een ontspannen sfeer zien.

Gepost door: magda | 31-05-12

Uw schoondochter is er ene uit de duizend, je moet het maar doen om zo'n familiefeest over te nemen van je schoonma ;-) Heel gezellig lijkt het me!

Gepost door: bea | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

@Bea het is echt een actieve schoondochter en ik zie er veel van mezelf in terug. En wat ook belangrijk is dat iedereen goed met elkaar kan opschieten! Dat komt de sfeer ook ten goede .

Gepost door: magda | 31-05-12

ik dacht dat je ergens blijven plakken was Magda, niet dus..

mooie traditie zo'n familiefeest, iets om in ere te houden...

fijne dag !

Gepost door: willy | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Willy ik blijf nogal gemakkelijk plakken als het ergens naar mijn zin is ,hahaha Maar zolang toch ook weer niet. Wees maar zeker dat we die traditie zullen volhouden. Op die manier ontstaat er een hechte band tussen kinderne en ook tussen de kleinkinderen.Dan wordt de familieband ook steviger.

Gepost door: magda | 31-05-12

Wat een prachtig gedekte tafel onder het tentzeil, Magda ! Wat kan er heerlijker zijn dan samen met de hele familie genieten van het zonnetje en de lekkere hapjes ?
Binnen bloggen of buiten in het zonnetje zitten, het is inderdaad een hartverscheurende keuze. Maar volgens mij heb je goed gekozen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,we worden al niet zo veel verwend met stralend weer en als de zon er dan is moet je ervan profiteren ,vind ik.
Mijn schoondochter kan er iets van om er een gezellige boel van de maken en daarenboven kunnen Luc en Ingrid ook goed koken.Dan geef je de fakkel al gemakkelijker door hé!!

Gepost door: magda | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

Wat een gezellige foto's!

Gepost door: cuisine celine | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

@Celine, ik vind hyet altijd zo gezellig als ik de hele"bende " samen kan krijgen!

Gepost door: magda | 31-05-12

Leuk feest en leuk dat men jouw traditie zo in ere houdt ... :-) !
De laatste dagen zat ik ook niet zo veel achter de pc, maar bracht de dagen maar àl te graag door ergens in de schaduw ...


Tenslotte... BRAVO aan de gastvrouw en heer ...:-)!

Groetjeeeeeee ... :-) !

Gepost door: klaverke | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, ja dat vind ik echt fijn dat de kinderen er prijs opstellen om regelmatig samen te komen en het familiefeest dat zal met de tijd ook groeien als er bij de jongste kleinkinderen ook vriendjes en vriendinentjes bij komen en dan wie weet achterkleinkinderen ;-))

Gepost door: magda | 31-05-12

Reageren op dit commentaar

Oh, mr van die zon en bloggen begrijp ik. Ik had vorige week een paar tekstjes ingepland, zodat ze toch gepubliceerd werden terwijl ik buiten in't zonnetje zat :-)
Het familiefeest zag er gezellig uit. Jullie hebben wel geluk gehad, tis nu al een heel stuk minder mooi weer. En dat 'de kindertjes' knn feesten, dat geloof ik graag! ;-)

Gepost door: Madrina | 01-06-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina,we hebben zeker geluk gehad met het weer als je bekijkt hoe het weer nu is! Daarom :profiteren als de kans zich voordoet hé!

Gepost door: magda | 02-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.