01-06-12

Wat je allemaal ziet als je gaat fietsen!

Een klein weekje terug zag ik dit waarschuwingsbord staan op een breed fietspad en het is ook één van de foto's in een collage. Het fietspad loopt niet over de sporen maar maakt een bocht en loopt dan evenwijdig met de sporen. Vroeger liep dit weggetje over de sporen. Nu zou je toch al een inspanning moeten doen om tot bij die sporen te geraken. En de tijd van die stoomtrein is ook allang verleden tijd . Maar het zien van dit waarschuwingsbord doet me toch even glimlachen. Dat doet me denken aan de trein van 7.06 waarover ik ooit eens een stukje schreef( klik)

treinwaarschuwing.JPG

Toen ik deze week een brief in de brievenbus- niet zover van mijn deur- stopte, zag ik dit briefje onderaan de brievenbus gekleefd... Een evenvoudige en goedkope manier om aan tijdelijk personeel te geraken. Ik vond het zo grappig dat ik mijn fototoestel bovenhaalde en er een foto van maakte.

brievenbus.JPG

post.JPG

Er zijn in mijn woonomgeving hier en daar nog percelen bouwgrond. Sommige mensen vinden het maar normaal om daar hun afgemaaid gras en klein snoeihout te dumpen . Ik erger me daar te pletter aan. Je moet dan weten dat je van de gemeente 12 beurten krijgt om gratis gras en snoeiafval naar het recyclagepark te brengen . Zij die dit daar gemakshalve werpen hebben vervoer en kunnen het wegbrengen. Nu heeft de eigenaar van deze grond een touw gespannen over de breedte van de grond en een karton op een paaltje bevestigd met  daarop " verboden te storten".
Ik ben benieuwd of dit de sluikstorters zal weerhouden om nog afval te gooien.Deze eigenaar (klik) was indertijd ook niet zo milieuvriendelijk , maar kom ondertussen is daar alles opgeruimd . Het mag niet dat anderen  het stuk bouwgrond komen vol gooien met afgemaaid gras en snoeihout.

afval.JPG

afval storten.JPG

21:24 Gepost in grappig | Commentaren (12) | Tags: fietsen, trein, post, afval |

Commentaren

gewoon ogen goed openhouden :-)

Gepost door: fotorantje | 01-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat doe ik zeker en daarom heb ik altijd een fotoapparaat bij me ;-)

Gepost door: magda | 02-06-12

vroege vogels gevraagd....

eigenlijk een perfecte taakbeschrijving..

fijn weekend !

Gepost door: willy | 02-06-12

Reageren op dit commentaar

@haha Willy eigenlijk is dit waar. Terwijl een mens nog ligt te ronken zijn zij al op pad .

Gepost door: magda | 02-06-12

Dag Magda!

Het zijn zeker vroege vogels, mannen en vrouwen die aan de post werken terwijl wij nog in onze beddenbak liggen! Het is een Job apart.
Zou er ook duvels van worden dat ze hun vuil ergens gooien ipv op hun eigen stuk.
Dat zijn mensen die geen respect hebben voor anderen!
Toch een goeie avond en voor morgen een gezellige zon en rustdag!
Lieve groetjes annemarieke,x

Gepost door: annemarieke | 02-06-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, vandaag wordt het met dat regenweer letterlijk een rustdag!!

Gepost door: magda | 03-06-12

Dag Magdaj, alles kits daar zo te lezen, hier druk schilderen en behangen van de living, ja moet ook gedaan worden en "gelukkig" is het voor dergelijke werkzaamheden idiaal weer. een week terug hebben we een nieuwe terras aangelegd pfff dat was een paar andere mouwen zulle, mijn armen zijn gelijk wat centimeters verlengd....
Ik denk dat de skynetblog in staking is, want ik kon zaterdag en vandaag zondag niets posten, we zien wel wat de avond ga geven.
Alvast een prettige week nog gewenst wij hier nog wat in de rammel, maar het komt goed
groetjes
Luc

Gepost door: Luc de pompier | 03-06-12

Reageren op dit commentaar

Dag Luc, momenteel staan er hier geen binnenwerkzaamheden gepland. Einde deze maand is het snoeien van de laurierhaag aan de beurt. Een groot werk en ik ben dan de hulp van de tuinman. We komen goed overeen ,op tijd een pauze met een natje en wat eten!!;-))Ja je hebt geluk gehad met het weer ,want dan kon je ook alles openzetten. Nu is het precies herfstweer!

Je armspieren zijn verlengd zeg je maar ook verdikt zeker!! Gratis bodybuilding hahaha

Ik kan ook al twee dagen niets posten! En gezien ik grotendeels de postjes de dag zelf maak is er dus niets nieuws op de blog! gggrr.

Gepost door: magda | 03-06-12

Bij ons mag je gras, tuin en snoeiaval alltijd gratis brengen. En al wat ze s'avond doen wat in de dag niet kan weten ze zeker dat het niet goed zit. Dat was vroeger, dat is nu , en dat zal altijd blijven. Dus niet aan te pletter ergeren, is niet goed voor je moraal en het hept toch niet :-)

Gepost door: liliane | 03-06-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik erger me aan het feit dat je gratis 12 beurten hebt om groenafval en snoeisel weg te brengen en dat ze daar te lui voor zijn en het liever op 50 meter van hun huis op andermans grond gaan gooien. Het is niet omdat er nog niet op gebouwd is dat het een stort moet worden! Ik laat me hierdoor niet verpletteren hoor dat is inderdaad niet goed voor de moraal,hahaha

Gepost door: magda | 05-06-12

Reageren op dit commentaar

In onze straat staat er een bord, een verbodsbord, met daarop een hond die net aan het je weet wel wat doen is, met een streep erdoor. Verboden voor hondenpoep. Ik had het nog nooit gezien, en tot nu toe ook nergens anders.

Gepost door: Madrina | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, ik ga eens rondkijken of ik hier zo'n plakkaat opmerk. Kan nog leuk worden.

Gepost door: magda | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.