05-06-12

Bijna bouwverlof...

betonmolen2.jpg

Elk jaar als het bouwverlof nadert, zie je plots werken uit de grond schieten waarvan je denkt "kunnen ze daar niet aan beginnen na het bouwverlof of een paar maanden vroeger starten? 
Op een morgen werden we wakker gemaakt door camions die af en aan reden , grote betonmolens kwamen ook af en aangereden. De omheining van een stuk grond werd opengemaakt en de camions en betonmolens reden tot het einde van het perceel ook bobcats werden binnengereden. Wat een bedrijvigheid ! Er werden grote metalen platen op de grond gelegd zodat de zware voertuigen niet zouden vastgeraken. Momenteel ligt alles stil...ik ben benieuwd of er een woning of een zwembad wordt gebouwd.

Toen ik de foto's van de zeedijk plaatste was ik in feite op weg naar het project Duinenwater. Ik wilde met de fiets vanuit de andere richting ( de vorige keer had ik hiervoor over de treinsporen moeten rijden maar besloot op het fietspad langs de sporen te rijden en het bezoek aan Duinenwater later eens te doen) naar de nieuwe aangelegde vijver gaan kijken en misschien kon ik al eens rond de put van (De)cloedt wandelen. Op de tweede foto hieronder zie je de bomen rond deze grote waterplas.
Ik kon echter  niet verder want de weg was afgezet en ze waren met grote werken bezig op dit kruispunt oa riolen aanbrengen en volgens ik later vernam komt er ook een verkeersplatfom. Pfff, nog eentje bij de grote hoop die er al zijn in de gemeente .
Op de foto's zou je denken dat je er met de fiets wèl door zou kunnen maar dat was helemaal niet haalbaar want ze waren er druk aan het werk. Auto's moesten een flinke omweg maken wilden ze naar Heist rijden. Een paar waaghalzen laveerden over het brede fietspad maar ze hadden zich wel misrekend want aan de andere kant stond de politie hen op te wachten !! Egoisten die niet aan het welzijn van de fietsers dachten (het is een druk bereden fietspad).
De onderbreking van deze eveneens druk bereden weg is een flinke tegenvaller en het kan nog een hele tijd aanslepen. Hopelijk komt het nog in orde vòòr het bouwverlof!! Het is dezelfde aannemer die ons indertijd een hele winter opzadelde met een straat die open bleef liggen!!! De werken zijn wel belangrijk want ze helpen mee aan de ontsluiting van het project Duinenwater.
Ik zal wel een andere route moeten zoeken om toch dichterbij dit project te geraken. Ik laat het wel zien als het me gelukt is. Ondertussen moet je tevreden zijn met de bomenrij in de verte ;-)

  

nieuwstraat.jpg

21:39 Gepost in werken | Commentaren (18) |

Commentaren

ze zullen gewacht hebben op beter weer zeker :-)

Gepost door: fotorantje | 05-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje dat denk ik niet want de hele winter -buiten die vorstperiode -werd er overal gewerkt.

Gepost door: magda | 06-06-12

Dat is om zeker te zijn dat ze nog werk hebben als ze terug komen.

:-)

Gepost door: ms | 05-06-12

Reageren op dit commentaar

@Mske, dat zou kunnen en zeker die aannemer die de straat openlegde.Zo'n trage gast !

Gepost door: magda | 06-06-12

Bouwprojecten brengen dikwijls problemen mee voor de omwonenden. Hopelijk gaat het wat vooruit zodat er niet te lang hinder is.

Gepost door: bea | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, het stopt nooit ,als het ene gedaan is beginnen ze aan het andere. Soms vraag je je af of er niet meer coördinatie kan zijn. Tot drie keer toe in een korte periode werd hier een eindje verder het nieuwe trottoir weer opengelegd !!

Gepost door: magda | 06-06-12

grootse werken in Knokke Magda...

groeten

ps: ik heb al heel wat kunstwerken gezien van Beaufort 04 en dit heeft tot nu mijn duidelijke voorkeur

sommige werken (bv in Oostende) vond ik zelfs geen foto waard, maar dit is wel heel origineel..., enkel jammer dat het slechts voor een beperkte periode houdbaar zal zijn...

Gepost door: willy | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Willy tot nu toe vind ik die Sandworm het meest passende voor de kust en het spreekt me ook enorm aan. Ik heb ze nog niet allemaal gezien maar door jou foto's heb ik er toch een idee van.

Gepost door: magda | 06-06-12

Is hier ook zo, net voor de vakantie beginnen ze overal..heb snel Axels voetjes moeten knippen want hij loopt al het zand van de diverse bouwlocaties mee naar binnen!
En egoisten die niet aan de fietsers denken heb je ook overal..hoevaak ze hier niet dubbel geparkeerd staan op de fietspaden..echt ergerlijk.
De post hiervoor had ik bijna gemist ( hoe kan dát nou?) maar is zéker ook de moeite..al die werken aan het strand vóór het seizoen begint..een mens staat er niet bij stil dat dat erbij hoort als ie er niet vlakbij woont hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,je moet de laatste jaren echt al beginnen nadenken hoe je moet rijden om ergens in de gemeente te geraken. Overal zijn er werken aan de gang en het woord coördinatie kennen ze niet denk ik. Ik moest vandaag veel kilometers omrijden om op mijn besteming te geraken en met veel van die werken is het tegenwoordig zo. Het verkeer moet op den duur allemaal op dezelfde wegen rijden Zo doe ik er geen 10 minuten meer over om tot aan het station te geraken maar moet ik er zeker een klein halfuurtje over doen. Met dat project Duinenwater dat werkelijk groots is (en het resulaat zal zeker prachtig worden)kunnen al die ongemakken nog jaren duren.
Maar gelukkig (ahum) mag er tijdens de zomermaanden niet gebouwd worden en ligt alles stil. De toeristen zouden er teveel hinder van hebben!! De eigen inwoners moeten het wel slikken,hahaha!

Gepost door: magda | 06-06-12

Dag Magda!!

Fiets maar als alles terug effen grond is anders zou jij nog iets kunnen breken we zullen het achteraf dan wel te zien krijgen waar je naar toe wilde fietsen!
Het is zo al gevaarlijk genoeg op de wegen!!!
Wens je een fijne regendag toe !!! hier regent het weer eens!! bahhhh
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, tussen de buien door scheen de zon zowel gisteren als vandaag!

Gepost door: magda | 06-06-12

Magda,
't Is ieder jaar hetzelfde liedje. Net voor het bouwverlof worden overal nog gauw werken in gang gestoken. Aan de kust zijn de gevolgen nog erger, denk ik. Want dan is er daar waarschijnlijk meer verkeer dan tijdens de rest van het jaar.
Die bomenrij in de verte ziet er alvast veelbelovend uit.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn,die bomenrij wil ik beslist eens van nabij zien. Rond een enorme (water)put ontstaan door het afvoeren van aarde en opspuiten van zand naar de zee in de jaren '50, hebben ze bomen aangeplant en was er ook een enorme omheining rond geplaatst. Er was bewaking en je mocht er niet dichtbij. Het zou ook enorm diep zijn. Nu wordt er een waterparadijs van gemaakt voor surfers,waterskiers en nog veel meer. Begrijpelijk dat ik dat eens van dichtbij wil zien!!

Gepost door: magda | 06-06-12

Magda goede middag...

overal waar je gaat langs onze wegen komt ge maneuvers tegen ! En als ge in of onze woonplaats uit wil geraken moet ge het hier al goed kennen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino, het is hier precies hetzelfde!! Daarom ga ik ook liever met de fiets als ik in het centrum moet zijn.

Gepost door: magda | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Heeft het niets te maken met de nakende verkiezingen? Dan gebeuren er ook vaak werken hé ;-)

Gepost door: Madrina | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

@Ja daar heb ik ook al aan gedacht ,madrina. Die werken liggen allang op stapel maar het tijdstip van uitvoering doet denken aan verkiezingspropaganda!

Gepost door: magda | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.