06-06-12

radijsjes en zo

radijsjes.JPG

Ik heb een moestuin  maar dat weten jullie allang want ik heb  hier al dikwijls over die tuin verteld. Verleden jaar was het een rampjaar. Ik heb praktisch niets geoogst. Zelfs geen kropje sla en ook geen radijsjes. Dat zijn nu toch groenten die gemakkelijk groeien. Zelfs de slakken lieten alles ongemoeid. De droogteperiode die we in het voorjaar kregen was fataal voor de moestuin. Ik gaf wel elke dag water maar dat hielp niet . En toen het weer omsloeg en je verwachtte dat alles wel weer zou groeien, gebeurde dit niet. De groeistop duurde te lang.

Dit jaar ben ik véél later begonnen in de moestuin niet dat ik er geen zin in had , maar door de late vorstperiode moest de grond eerst terug wat opwarmen. Het heeft geen zin om te planten en te zaaien in  koude grond. De zaden kunnen moeilijk kiemen. Dat telt zeker voor worteltjes. Want die heb ik voor een tweede maal moeten zaaien, de eerste die ik zaaide zijn niet allemaal bovengekomen.

Ik mag tot nu helemaal niet klagen . Ik heb al spinazie geplukt en we aten deze middag spinazie met gekookte aardappeltjes, gepocheerde eitjes met mousselinesaus. Mmmmmm, lekker. 'k Had er een foto moeten van nemen dan zouden jullie ook goesting krijgen.

Al voor de tweede keer heb ik een bosje radijsjes 'geoogst'. Ik wilde die samen met platte kaas eten maar vond ze zo lekker dat ik ze zo opat. Lekker,lekker.

En maandag heb ik sla uit eigen tuin gegeten. Ik kocht in de Aveve een pot pluksla , maar er staken zoveel kleine plantjes samen in die pot .Ik heb ze er uitgepeuterd en in de moestuin uitgeplant. Nu staat er een hele rij sla : rode sla, eikebladsla , en een paar soorten groene sla. En allemaal met veel smaak. Geen slap gedoe meer in de slakom.
Ondertussen komt de sla , krulsla en andijvie die ik gezaaid heb al boven piepen. Als alles goed meezit zullen we de hele zomer plukverse sla kunnen eten.

Nu maar hopen dat de boontjes ,bietjes,wortelen,kolen... het ook goed doen. Maar daar zal ik jullie ten gepaste tijde wel over berichten ;-)

22:48 Gepost in tuin, werken | Commentaren (22) |

Commentaren

dat is daar bij jou een rijk en goed gevuld moestuintje

Gepost door: merel | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@ja Merel ,het moestuintje brengt juist genoeg op voor ons tweetjes.Vroeger had ik een héél grote moestuin waar ook aardappelen opstonden en groenten genoeg voor mijn drie kinderen!!
Nu tuinier ik naast ons huis en enkel nog voor onszelf. Ik heb buren die groenten kweken en ik koop -wat ik zelf niet genoeg heb- bij hen ,zoals nu spinazie die ik dan invries en later boontjes die ik inmaak.

Gepost door: magda | 07-06-12

dat komt goed Magda...

deze periode groeit alles als nooit tevoren...

ik zit wel op wat meer zon te wachten...

groeten

Gepost door: willy | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja de groenten zijn allemaal goed gestart en gezien we toch regelmatig een regenvlaag krijgen hebben die nu niets tekort. Alleen mag de zon wat meer schijnen voor ons want dat hebben wij ook broodnodig.

Gepost door: magda | 07-06-12

dat wordt smullen en smikkelen
ik ben zot van radijzen, maar de laatste paar keer dat ik ze at kreeg ik netelroos, dus k ben blijkbaar allergisch geworden, zo jammer, dat was nu eens een gezond knabbeltje, dan maar terug een kotje chocolade hihi

Gepost door: fotorantje | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, had je ze geschild? Misschien reageer je niet allergisch als ze geschild zijn. Jammer in elk geval en dat at je nu eens graag. Troost je , chocolade is hemels lekker ;-))

Gepost door: magda | 07-06-12

Die radijsjes zagen er zo appetijtelijk uit, dat ik gelijk naar de supermarkt gestapt ben om er te kopen, want ik heb geen moestuin … en in de supermarkt hadden ze geen radijsjes. Ik zal het straks bij de groenteboer proberen.

Gepost door: Benjamín | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,hopelijk zijn de radijsjes bij de groenteboer lekker krokant en niet van die slappe dingen.Heerlijk met plattekaas !!

Gepost door: magda | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

Lang geleden dat ik radijsjes at..vind ze wel lekker, maar ik 'eet' ze dan de hele dag..en dat vind ik toch minder! :-)
Toch leuk, zo je eigen groenten..maar ik heb daar helemaal geen plaats voor hier..en eigenlijk denk ik ook dat ik er te lui voor ben..het is toch een hoop werk hè..ik koop wel wat ik nodig heb..met z'n tweeën is dat ook niet zoveel ook!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, we zijn ook maar met zijn tweetjes,maar ja hier komen de kinderen en kleinkinderen gemakkelijk binnenvallen.Ik schil de radijsjes altijd en dan heb ik er geen last van of oprispingen. Ja je wet het ondertussen al: voor mij is tuinieren ontspanning.

Gepost door: magda | 07-06-12

Magda goede middag...

knollekens met platte kaas en bruine suiker smaakt altijd en ook zo uit het vuisje ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino radijsjes met platte kaas en bruine suiker dat heb ik nog nooit gegeten ! Zal het eens proberen.

Gepost door: magda | 07-06-12

Die knollekes zien er idd super uit! Lust dat ook wel, maar zonder zout en eventueel magere, platte kaas. Maar dat hoeft niet per sé ... Wij lusten allerlei groentjes héél graag puur en RAUW ... :-)))Groetjeeeees ... :-) !

Gepost door: klaverke | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,ik knabbel ook graag rauw maar dat mag ik voor mijn maag en darmen niet te veel doen!! Een beetje gevoelig hihihi!

Gepost door: magda | 07-06-12

Uw radijzen zien er heel smakelijk uit, njammie. Niets beter dan groenten uit eigen tuin...spijtig dat ik geen boerenbloed heb, ik zou er niets van bakken :-(

Gepost door: bea | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Bea,daarvoor moet je geen boerenbloed hebben ,weet je al doende leer je. Maar ik heb natuurlijk het voordeel gehad dat mijn tante en nonkel waar ik altijd op de boerderij op vakantie was me veel geleerd hebben ,ook mijn vader was een verwoede tuinier.

Gepost door: magda | 07-06-12

Zien er super lekker uit ... maar ik lust het niet zo graag, alhoewel al die kraakverse groenten uit je eigen tuin ... daar gaat niets boven. Veel plezier nog met je groene vingers!
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,ja je moet van de ietwat bittere smaak houden ! En groenten die je plukt en onmiddellijk kunt verwerken... dat proef je hoor!

Gepost door: magda | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

Oooh, radijsjes!!! Als er iets is dat ik supergraag eet, dan zijn het de radijsje uit de tuin van mijn pepe. Met boterhammen, platte kaas en zout. OOoh, daar eet ik mij ziek in. En vandaag aten we voor het eerst nieuwe patatjes, ook uit pepe's hof, die waren ook zo lekker!

Gepost door: Madrina | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina ik kan het geloven dat het allemaal lekker is wat uit de eigen tuin komt. Vroeger had ik ook patatjes maar toen had ik een héél grote moestuin . Ik vind dat de patatten uit de winkel naar niets smaken,maar ja het moet wel nu ik er geen meer zelf plant.

Gepost door: magda | 09-06-12

Radijsjes ... lekker en gezond! (Bijna zo lekker als chocolade ...)

Gepost door: afa | 10-06-12

Reageren op dit commentaar

Afa, als ik moet kiezen dan neem ik wel een stukje chocolade!

Gepost door: magda | 12-06-12

De commentaren zijn gesloten.