07-06-12

een dagje voor mezelf

Vandaag was het een dagje voor mezelf of gedeeltelijk toch. Ik liet mijn haren vandaag een stuk inkorten en verstevigen . Toen ik binnenkwam vroeg ik aan de kapster een kapsel dat tegen  fietstochten kon ;-). Ik hoop dat het gelukt is. Dat zal mijn eerste fietstocht uitwijzen.
Toen ik na de middag naar het kapsalon trok was het mooi en zonnig weer  en ik deed geen jasje aan . Maar toen de kapbeurt gedaan was  goot het water en daar stond ik dan . Maar de moeder van de kapster was komen zeggen dat ze me naar huis zou voeren , het zou te jammer zijn om door de gietende regen te lopen met pas gekapte haren! Prachtig hé...Wie kan er zeggen door de kapper naar huis gevoerd te worden ? Wel ik kan dit zeggen ! Als dat geen service is! ....Ik woon 200 meter van de kapster, hahahaha!

Haar moeder is de hovenier die zorgt dat ik verse spinazie, boontjes en zo veel meer kan kopen om mijn wintervoorraad aan te leggen. Ik heb zelf wel een moestuin maar de opbrengst is nu ook niet zo enorm dat ik wintervoorraden kan aanleggen.

Ik had in het kapsalon een flink dutje gedaan terwijl ik met mijn hoofd in de wasbak lag.Ik moest toch wachten terwijl de permanentvloeistof zijn werk deed. Dus voelde ik me nadien zo fit als een hoentje . Was ook wel nodig want mijn hovenier had ook 5 kg spinazie in haar kofferbak gelegd voor mij. Dat heb ik in de vooravond nog allemaal schoongemaakt  en gekookt en morgen stop ik die in porties in de diepvries.

En terwijl ik spinazie aan het schoonmaken was kregen we hier een stortvlaag om u tegen te zeggen .Terwijl de zon bleef schijnen aan de voorkant van ons huis, zag het pikzwart aan de achterzijde en kreeg ik een pracht van een regenboog te zien!! Op foto komt dit niet zo goed uit maar geloof me het was een prachtig zicht. O en nog iets : een kort ogenblik regende het niet aan de voorzijde van het huis en goot het water aan de achterzijde!!

regenbloog.jpg

21:38 Gepost in het weer | Commentaren (10) | Tags: kapper, regen, groenten |

Commentaren

jij wordt goed in de watten gelegd bij de kapster en haar moeder
een dutje, haha, nee dat zou voor mij niet lukken bij de kapster, die babbelt zo graag

Gepost door: fotorantje | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje gaat moeilijk om te babblelen als je met je hoofd achterover ligt,kan zelfs niet in een boekje lezen, daarna halen we wel de schade in!hahaha

Gepost door: magda | 08-06-12

Dat was dan een heel plaatselijk buitje hè..voor niet en achter wel! :-)
Slapen bij de kapper met je hoofd in de wasbak..je had dat dutje wel héél erg nodig denk ik..ik zou het nevernooit kunnen zo! hahahahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-06-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat heb ik nog maar twee keer meegemaakt sedert we hier wonen. Dat duurt ook niet lang maar het doet toch vreemd aan. Aan je voordeur zon en droog en aan je achterdeur regent het pijpestelen en is de lucht donker. Erg plaatselijk ,hmmm, het schuift gewoon op en het regent dan zowel voor als achter.

Ik mòet niet met mijn hoofd in de wasbak hangen maar als ik rechtop zit loopt die vloeistof gemakkelijk in mijn gezicht en dat is helemaal niet prettig. Dus doe ik maar een dutje en dat lukt me aardig.En inderdaad ik was moe,elke ochtend veel vroeger opstaan dan gewoonlijk sedert de verpleging elke morgen komt. Er komt binnenkort een einde aan en daar geef ik echt niet om en opa ook niet.

Gepost door: magda | 08-06-12

bij de kapper...een dutje en spinazie...

jij weet wat combineren is Magda..

zo'n onweersbui kregen we gisteren in de vooravond ook te verwerken..

groeten

ps dat is wel een prachtige fietstocht, ik heb die vroeger meermaals gedaan , ik vertrok dan wel uit Cadzand..

Gepost door: willy | 08-06-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik hou van afwisseling ,hahaha!

Het is vandaag hier erg stormachtig ,heb al veel planten moeten vastmaken aan stokken en de klimrozelaar kon ik nog juist op tijd redden. Ongelooflijke rukwinden ! Geen weer om te fietsen. We hebben eens de fietsen op de auto geplaatst en reden van Cadzand naar Hoofdplaat en dan terug en een volgende keer reden we tot Hoofdplaat met de auto en dan met de fiets tot in Terneuzen en meer langs binnen teruggekeerd . We hadden ons wel wat overschat vooral omdat we zoveel tegenwind hadden en door de vlakte reden. Maar wel super mooi!

Gepost door: magda | 08-06-12

Dag Magda!!

Daar is werk aan he!!! Spinazie kuisen!
En als het geblancheerd is schiet er nog de helft van over of lminder!
Doe tegenwoordig ook niets anders dan spinazie wassen en invriezen maar het is zo'n lekkere groent he? Je proeft zelfs niet dat het uit de diepvriezer komt! Vind ge niet? Wens je een fijne en rustige dag en hoop met weinig regenvlagen!! pffff
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: hallo! | 08-06-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke spinazie kuisen viel nogal mee omdat het grote bladeren waren. Ik heb er nu 10 kg gekuisd gekookt en invroren. Maar eerst van gegeten ook natuurlijk. En inderdaad als ze uit de diepvries komt is die nog altijd even lekker . Vandaag nog eens 5 kg gekuist samen met de dochter. Die gaat haar diepvries ook opvullen. Deze morgen geplukt en deze namiddag al in de diepvries. Verser kan toch niet hé!!

Gepost door: magda | 08-06-12

Reageren op dit commentaar

Héhé, ik ben net naar de kapper geweest. Ik kreeg zo'n heerlijke hoofdmassage, mijn topmoment vd dag! Ik had voor alle zekerheid een paraplu meegenomen, want het is raar weer vandaag, maar ik heb geluk gehad. Tis wel lief van de moeder van je kapster, het zou idd zonde geweest zijn en je weet nooit hoe lang een regenbui duurt hé. Kan jij trouwens slapen in de wasbak? Ik krijg daar nekpijn van.

Gepost door: Madrina | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina ,ik ken de kapster al jàààren. Ik heb indertijd voor haar nog de meerderjarigheid ( dat was toen 21jaar )helpen aanvragen om haar eigen kappersalon te kunnen starten. Jaja ik kan echt een dutje doen met mijn hoofd in die wasbak. Ze zet die laag en ik zak onderuit en ben vertrokken! Ik moet daarna bijna recht klauteren om uit die stoel te geraken zo ben ik onderuit gezakt ,hahahah!

Gepost door: magda | 09-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.