11-06-12

Vader is gevierd.

vaderdag.jpg

Gisteren was het een drukke , maar erg gezellige dag. In de voormiddag kwamen de oudste zoon Luc en zijn vrouw Ingrid met het ontbijt en ook dochterlief en schoonzoon kwamen ontbijten. Het enige waar wij moesten voor zorgen was de tafel dekken , zelfs de koffie brachten ze mee. Dat zouden ze wel elke zondag mogen doen ,hihi !
En omdat het zo zonnig was , zijn we nog even buiten gaan zitten om een aperitiefje te drinken.

Zoon en dochter trokken verder, ja de andere partner heeft ook een vader hé ! Wij vertrokken op de middag richting Brugge waar Cédric en Sébastien ons al opwachtten. Hun beide opa's kwamen bij hen deze dag vieren.

De bovenste rij foto's zijn bij ons gemaakt en de andere foto's bij de tweede zoon. In het midden zien we beide vaders /grootvaders glunderen.

Ondertussen was het zonnetje verdwenen en moesten we binnen eten , maar het was daarom niet minder gezellig.
Samen met de kinderen is oma foto's gaan maken in de tuin. Er lopen eenden op een stuk grond(naast hun woning) van hun opa en waar zij zo naar de woning van hun opa kunnen lopen in de andere straat. Eén eend heeft al zeven jongskes en er liggen nog 5 eieren in een nest. Om haar niet teveel te storen zijn we er niet te dicht bijgekomen. Cédric maakte mooie foto's van de bloemen en van oma en zijn broer. Ik dan ook van hem.
We reden redelijk vroeg naar huis. De andere dag was het school en voor Sébastien waren er toetsen.
Ik dacht bij mezelf :Toch fijn dat de kinderen hun vader eens extra verwennen.

in de tuin.jpg

 

Vandaag was het petanque namiddag maar toen we vertrokken begon het zo intens te regenen dat we zeker waren dat er niet gespeeld zou worden. Maar opa had frangipane taart gebakken voor deze gelegenheid en we hoopten dat het maar een fikse bui zou zijn. Toen we aan het kruispunt voor het rode licht stonden sloeg de  bliksem op een tiental meter voor ons in op een metalen koker die gebouwd is voor het riolennetwerk. De flits was enorm en de knal van inslag oorverdovend. In een reflex gaf ik een gil , trok mijn handen van het stuur en wilde me zo klein mogelijk maken. PPPfff, de bliksem soeg jaren geledne eens in op ons huis en ik voelde mijn hart weer als razend bonken. Dat beklemmende gevoel was dus na al die jaren nog niet weg. De inslag deed ook de verkeerslichten uitvallen . Chaos  op de weg , want het was druk , het regende enorm en iedereen schuifelde voorzichtig  de weg op. Eén onnozelaar dacht dat hij de baan voor zich alleen had en vloog op een haar na vòòr mijn auto langs. Nochtans pinkte hij om af te slaan. Het heeft niet veel gescheeld of mens en auto waren in puin gereden. We gilden allebei. Ik uit machteloosheid en mijn man omdat ik zogenaamd niet had opgelet.
We hebben geen petanque gespeeld maar in een zaaltje van het sportcentrum koffie gedronken, taart gegeten en veel moppen verteld. Het deed me wel deugd om te bekomen van de schrik.

 

22:15 Gepost in familie | Commentaren (10) | Tags: vaderdag, petanque |

Commentaren

weer gezellig samengekomen zie ik, is genieten
voor de rest was het echt wel schrikken, eerst die bliksem en dan die auto, bbbrrrrr
er zijn altijd van die waaghalzen, jammer dat er dan geen politie in de buurt is

nu moet ik dringend m'n bed in ;-)

Gepost door: fotorantje | 11-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik ben al bekomen en ik ga nu ook onder de wol!

Gepost door: magda | 11-06-12

Reageren op dit commentaar

En of de opa's glunderen, Magda ! Voor een opa die omringd is door kinderen en kleinkinderen kan de dag niet meer stuk natuurlijk.
Dat leek me wel een helse rit te zijn geweest naar het sportcentrum. Het is de dag van vandaag geen pretje meer om met de auto op de openbare weg te komen. Gelukkig is het bij de schrik gebleven.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-06-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn de opa's glunderden inderdaad en het is ook zo fijn dat beide families het goed kunnen vinden met elkaar.

Ja ik kan het gelukkig nog navertellen maar het was enorm schrikken op het moment zelf. Je voelt de ontlading precies zoals ik het jàren geleden al eens meemaakte toen de bliksem op ons huis insloeg. Toen veel schade maar geen menselijk leed. Misschien was die chauffeur nu zo erg geschrokken dat hij even niet oplette.

Gepost door: magda | 12-06-12

Reageren op dit commentaar

Dag Magda!!

Dat zien er nog twee ferme opa's uit!!!!
Gezellig samen vieren het moet knus en plezant zijn!
Ge zou voor minder ne schrik oppakken, jullie hebben geluk gehad!!
Wens je nog een fijne dag, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 12-06-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,het was echt fijn om in aangenaam gezelschap feest te vieren! En dat onweer...ik denk er liefst niet aan,bbbrr!

Gepost door: magda | 12-06-12

Het was inderdaad een gezellige namiddag, jammer dat het maar één keer vaderdag is
op een jaar hihihi.....
Dat was inderdaad waarschijnlijk verschieten hé, de bliksem die voor je neus inslaat!
Een mens mag er niet goed aan denken wat je allemaal kan tegenkomen.
Toch ook nog en fijne verjaardag gewenst Magda, grtjes Gilbert en Daisy.

Gepost door: daisy | 12-06-12

Reageren op dit commentaar

@Daisy en Gilbert, bedankt voor de gelukwensen. Kunnen we er niet een paar andere feestdagen aanbreien zoals je naamdag en je tweede naam enz...hahaha!
't Was zeker verschietachtig vooral omdat ik al een bliksem inslag op ons huis beleefd heb toen we er pas woonden. Dit gaf nu hetzelfde gevoel.

Gepost door: magda | 12-06-12

Alai, wat een verhaal. Ik voelde de angst met je mee, alleen al door te lezen. Gelukkig heb je je nadien wat knn ontspannen.
En mss moet je het eens voorstellen aan je kinderen hé, dat ze elke zondag het ontbijt meebrengen ;-)

Gepost door: Madrina | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, ik zie dat niet zo vlug gebeuren dat ze elke zondag met het ontbijt langskomen. Eentje moet een uur rijden !!!

Gepost door: magda | 23-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.