29-06-12

De warmste dag ....

voeten.JPG

....eindigde met mijn voeten in een kom met ijskoud water!! 

 

Gisteren was de laatste donderdag van de maand en dan trekken drie dames er op uit. We waren van plan om met de tram naar Oostende te rijden om daar de Beaufort 04 kunstwerken te bekijken. Het weer wist niet wat het wilde , het ene moment leek het te gaan regenen en dan was de zon er eventjes...ik nam voor alle zekerheid een regenjasje en een paraplu mee . Koud was het zeker niet.
De ene vriendin en ikzelf stapten vlak na de middag met regenjas en paraplu in Knokke op de tram en de andere vriendin vervoegde ons in Heist . Zij schoot in een lach want ze had enkel een sweater op haar schouders gelegd " ik wist dat jullie wel een paraplu zouden meenemen". Ja en dat verdomde ding hebben we de hele dag moeten meezeulen incluis het regenjasje. Gelukkig kon ik alles in een plastic tasje stoppen . Mijn vriendin had ook een tasje mee waar ze eveneens paraplu en regenjas instopte.

Terwijl we in de tram zaten -en dat ritje duurt toch een uur-brak de zon volledig door en toen we in Bredene afstapten viel de hitte gewoon op ons. We zouden van hieruit naar het strand gaan om het Beaufort kunstwerk  van Nick Ervinck in Bredene te zien en dan zouden we doorwandelen richting Oostende.

olnetop van nick Ervinck.jpg
foto van internet. 

 

oostende 1.jpg

We wandelden langs het vroegere militair hospitaal . Achter deze muur worden de gebouwen omgevormd tot moderne woongelegenheden en komt er ook nieuwbouw. We zagen aan de linkse kant een  reeks gebouwtjes die gebruikt worden voor kindervakanties .
We liepen langs de mooie muur die vroeger het militair hospitaal afbakende. Ik vraag me af of ze die muur zullen behouden nu er daar achter woningen zijn. De kinderen speelden enthousiast en leken de hitte niet te voelen ,terwijl wij al liepen te puffen!

 

oostende2.jpg

Achter de gebouwtjes zagen we een houten pad door de duinen . We liepen langs overblijfselen van ...ik vermoed een bunker of misschien wel een restant van een woning en tegen de zeedijk zagen we nog een mooie muur ...van een poortje ? 

oostende3.jpg

Toen we op de smalle zeedijk stonden veel de hitte als lood op ons. De wind was hier niet voelbaar en we waren in feite te ver doorgetramd  en zagen het kunstwerk in de verte. Om zover terug te keren en dan opnieuw richting Oostende te wandelen zagen we niet zitten. Maar we hebben het felgele kunstwerk toch vanuit de verte gezien.

Deze reddingskabine staat boven de zeedijk in de duinen. Het staat er wel wat verloren .
De duinen, de zeedijk en het strand waren ingenomen door honderden kinderen. We zagen de begeleiders voortdurend ijsjes en drank uitdelen en anderen liepen rond met zonnecreme. Dat was zeker en vast nodig want de zon brandde . Zelf puften we even uit op een bankje en dronken een drankje . Ik had thuis een paar brikjes appelsiensap in de diepvries gestopt zodat die  nog goed koel waren.

oostende5.jpg

oostende6.jpg

oostende8.jpg

In de duinen zagen we verschillende bunkers en een oud vervallen huis. Ik vraag me af waarvoor die woning heeft gediend zo hoog op een duin met uitzicht op zee! 

oostende7.jpg

Toen verlieten we de zeedijk en zagen de leegstaande gebouwen van het Marinekadetten korps. Oude schepen aan de kade en stapels rubberen bootjes. Het was er zo stil.  Het zag er allemaal zo verlaten uit .

 

oostende9.jpg

oostende10.jpg

Nog even beklommen we de trappen om het Fort Napoleon  te bekijken , maar dit bolwerk gingen we nu niet bezoeken. Eén van de vriendinnen zou er later eens naar toe gaan met haar man.
Als je op de link klikt dan zie je waar we langs de zeedijk hebben gewandeld. Het hele eind van rechts naar links  en dan draaiden we naar binnen en wandelden tot het Fort Napoleon.

 

fort napoleon.jpg

lange nelle1.JPG
Maar toen was het voorlopig welletjes geweest.
We wilden schaduw en wat rusten.
De hitte werd onverdraaglijk .
We wilden met de overzet naar Oostende zelf.
Waar lag die overzet nu ?
Lange Nelle wees ons niet de weg...

 

morgen meer...

 

 

 

 

23:21 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (12) | Tags: vriendinnen, tram, beaufort, oostende |

Commentaren

Hier zaten de treinen de laatste tijd ook al vol met op schoolreis gaande jeugd.

Gelukkig niet in mijn wagon. Niet dat ik iets tegen op schoolreis gaande jeugd heb, maar wel tegen de familie decibellekes die hen altijd vergezellen.

;-)

Gepost door: ms | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

Mske,op het strand mochten al die kinderen flink hun keel openzetten, daar kwam het op geen decibelleke aan!

Gepost door: magda | 30-06-12

een weesfiets Magda..waar halen ze het uit...

ik vrees dat jullie niet de kortste weg genomen hebben...

ter hoogte van Twins in Bredene kan je de "smalle " zeedijk tot Oostende nemen en kom je 2 werken van Beaufort04 tegen..

en de veerboot kunnen ze inderdaad veel beter aangeven...

ik ben benieuwd naar het vervolg..

zeker met die warmte


groeten

groeten

Gepost door: willy | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

@Willy we zijn te ver doorgereden ,we moesten zeker één tramhalte eerder uitgestapt zijn. Maar al met al was dat niet zo erg moest het niet zo heet geweest zijn. We zagen het alledrie niet zitten om terug te keren tot de kunstwerken en dan terug tot Oostende te wandelen. Het was snikheet en op de smalle zeedijk was er geen lovertje wind.

Gepost door: magda | 30-06-12

De hitte slaat va je foto's! Er is ook nooit veel schaduw aan de kust hè! :-) Maar een stukje varen zou ik ook wel hebben zien zitten..al was het maar even over gezet.
Morgen verder dus! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het was nu niet bepaald de geschiktste dag om die utstap te doen maar ja als je alles vooraf wist zou je veel dingen moeten schrappen.We hadden het anders wel naar onze zin,behalve mijn voeten waar ik de dag erna nog last van had,hahaha! .

Gepost door: magda | 30-06-12

Bij ons waren ze met de bejaarden op uitstap naar de zomerbar, en iedereen wilde natuurlijk uit de zon,de begeleiders hadden aan alles gedacht en hadden paraplu's bij zich en zo zaten de bejaarden in de schaduw.

Gepost door: liliane | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat was nog het verstandigste want de zon brandde fel . Moesten we op voorhand geweten hebben dat het zo warm ging worden dan zochten we wel iets in de schaduw Maar ja toen we vertrokken was er niet eens zon!

Gepost door: magda | 30-06-12

die gele golf heb ik ook nog niet gezien in levende lijve
dat vervallen huis boeit mij enorm

Gepost door: fotorantje | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat huis leek een uitkijkpost ,hoog op een duin en vlak bij zee! Ik denk dat Roy'sfotoblog er al eens iets over heeft gepost .Nu nog zoeken.
Die gele golf hebben we vanuit de verte gezien maar we hadden geen fut om een ferm stuk terug te keren.Zoals ik al schreef we hadden zeker één à twee haltes eerder moeten afstappen. (Er is een genezen K. vriendin bij en die willen we ook niet teveel vermoeien). Bredene is ook zo uitgestrekt dat we er geen idee van hadden waar we best konden afstappen.

Gepost door: magda | 30-06-12

Ik voel de hitte haast terug ! * ben blij want heb juist een vestje aangedaan; 't is vandaag een pakske minder. *
Hier ook veel schoolkinderen op bezoek gezien en nu begint het hoogseizoen met àlles d'erop en d 'eraan.
Fijn dat jullie ervan genoten hebben samen ... :-)


Zwaai zwaaaaaaaaaaai ..; !

Gepost door: Klaverke | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, hadden we het vooraf geweten we waren een schaduwwandeling gaan doen ,hahahahah! Maar we hebben toch genoten van dit dagje hoor.

Gepost door: magda | 01-07-12

De commentaren zijn gesloten.