30-06-12

Oostende Oosteroever

We waren niet de enigen om de overzet boot te zoeken. We kwamen nog een echtpaar tegen.
Ik was nochtans al eens met de kleinkinderen naar de Oosteroever gevaren om het halloween spektakel in het Fort Napoleon te bezoeken . Maar toen kwamen we van de andere kant .
Uiteindelijk wees iemand ons de weg. Ik zou zonder uitleg wel een tijdje moeten zoeken .

En op weg naar de overzetboot wachtte ons een verrassing. We waren op zoek geweest om de fototenstoonstelling  van de Magnum Fotograaf Carl De Keyzer(klik)te vinden op de Oosteroever in Oostende. Maar we vonden het niet en door de hitte hadden we geen zin meer om verder te zoeken. 

De hangar waar de tentoonstelling was , lag op de weg naar de overzetboot!  Wat een geluk voor ons.  En daarenboven was het er koel en konden we even bekomen. Fotograferen was toegelaten maar moeilijk door de spots  en het glas in het dak. Maar kom hier toch een impressie  van de grote foto's die allemaal te maken hebben met de kusten van Europa. De twee bovenste foto's zijn van de Pier van Blankenberge.

In de loods stonden nog voorwerpen  van de vorige eigenaar .Een uitstekend gekozen plaats om deze foto's tentoon te stellen in het ruige kader van een verlaten loods.

foto's.jpg

foto's1.jpg

Daarna trokken we naar de overzetboot. Die meerde juist aan en een heleboel fietsers en voetgangers kwamen van de boot en evenveel fietsers en voetgangers stapten terug op de boot. In een mum van tijd voer het scheepje in een grote zwaai naar de andere oever. Je kon een ogenblik genieten van een prachtig zicht op zee, je zag de bekende Vistrap (waar verse vis wordt verkocht),de visserboten en de jachtjes en toen konden we alweer uitstappen en stonden de volgende passagiers al te wachten om naar de Oosteroever te varen. Het viel me op dat de wand van de kaai vol hing met schelpen of het nu oesters of mosselen waren kon ik niet zo goed zien. Ze waren ruw en begroeid , zeker niet eetbaar.

roger raveel.jpg

roger raveel1.jpg

 

Het was de hoogste tijd dat we te drinken kregen en we  staken de straat over naar een lager gelegen pleintje waar water over de stenen stroomde en ook over op elkaar geplaatste rotsen. Koffie ,thee en appeltaart met slagroom en een glaasje advokaat . Dat hadden we wel verdiend na zo'n eind wandelen in zo'n hitte. Het geluid van het water dat over de rotsstenen klotste klonk zo verfrissend dat ik zin had om pootje te baden. Maar daarvoor was het toch iets te glibberig. Ze daagden me uit om dan even op zo'n natte steen te gaan zitten. Dan koelde ik ook af ,zeiden ze . Heb ik gedaan, maar ik ging wel op mijn hand zitten. Zag je me anders lopen met een natte broek.hahaha!

 

een drink.jpg

Toen we terug op de wandelweg kwamen viel de hitte weer op ons. We overlegden tot hoever we nog  gingen lopen. De aanvankelijke bedoeling was op tot de Venetiaanse gaanderijen te wandelen en daar dan de tram huiswaarts te nemen. Dat leek niet meer echt haalbaar want de lucht was in de verte zo pikzwart en er werd ook onweer verwacht.
We wilden wel nog het kunstwerk van Arne Quinze zien want die rode voorwerpen hadden we al gezien vanop de Oosteroever.

We wandelden langs de typische zomerwinkels met oa.strandgerief en  allerlei trapwagentjes( gocarts zeggen wij hiertegen). We zagen de nieuwe zitbanken  waar je in feite weinig zitplaats hebt maar bovenop veel uitleg  over de geschiedenis van Oostende . De lucht verduisterde opeens snel en er vielen druppels zo groot als een euro. Korte tijd later zat de zon volop maar er bleven euro's vallen.

zeedijk.jpg

We zagen de rode rotsblokken verspreid staan over de zeedijk achter dranghekkens en er tussen reden camions  af en aan.Blijkbaar werd alles in gereedheid gebracht voor de officiële inhuldiging van 30 juni!! Je krijgt er een idee van als je hier klikt(klik)

arne.jpg

Het weer bleef dreigend en we draaiden ter hoogte van het Casino Kursaal af en vooraleer de tram huiswaarts te nemen dronken we nog een koel glas bier van het vat!! Onderweg zagen we aan een apotheek een thermometer hangen en die wees nog 28° aan en toen was het ongeveer 19 uur.
Niettegenstaande de hitte hadden we toch een fijne dag met ons drietjes . Vermoeiend wel en mijn voeten waren verhit . En dan heb ik speciale kussentjes om in sandalen te leggen om dat te vermijden...

  

leffe.JPG

 

 

 

22:14 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (18) | Tags: oostende, vriendinnen, beaufort |

Commentaren

in zo'n warm weer zou die broek wel vlug gedroogd hebben hoor
de loods was gsloten toen ik er met Martine kwam en het goot water, wij zijn dan daar ergens als echte zeemannen iets gaan eten
serieuze rode 'rotsblokken' zijn dat hé, k weet niet of de mensen die vanuit hun appartement daar op kijken zo blij zijn met dit kunstwerk
hihi een Leffe, dat heb ik juist gedronken
santé Magda

Gepost door: fotorantje | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

@Antje jammer dat de loods gesloten was.Het is echt de moeite en de koelte binnenin was ons op dat moment meer dan welkom.
Die rode zogenaamde rotsblokken vind ik geen kunst en ze zijn ook fel omstreden in Oostende. Maar ja de mensen zullen er wel aan wennen,nu was het nog een rommelig gedoe. Het neemt ook een groot deel van de zeedijk in.
Hebben we wat afgelachen met die natte stenen.Een man wilde een foto van zijn vrouw op een rotsblok. Zij wilde niet en toen daagden mijn twee vriendinnen me uit . Dat moeten ze precies doen !! Ik had nogal bekijks maar het lukte me toch om droog van die steen te komen.Het scheelde niet veel of ik kreeg een applaus van de terrasjes,hahaha! Iedereen maar lachen ;-))

Gepost door: magda | 30-06-12

Reageren op dit commentaar

prachtig foto,s zeg ja die rots bloken zijn iets speciaal heheh mooi foto tentoonsteling ,prachtig na genoten ook
groetjes antony

Gepost door: antony | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antony ,niettegenstaande de hitte hebben we genoten van deze dag.

Gepost door: magda | 01-07-12

Het is me een raadsel waar jullie op zo'n zwoele dag al die energie vandaan halen.

Nog even over die trapwagentjes, alias de gocarts. De Franstaligen noemen die cuisse-tax en de Nederlanders een Pietje Plezier. Ik vind het heel jammer dat men in deze verengelste tijden steeds vaker op Engelse terminologie overschakelt, want vroeger noemde men zo'n voertuig een billenkar, of in het West-Vlaams e bilkarre. Daar kan geen gocart tegenop.

Gepost door: Benjamín | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, we beseften niet dat het uitgerekend die dag zo warm ging worden. We vertrokken vlak na de middag met grijs weer en af en toe een spetter,vandaar die paraplu en regenjas!!
Die gocarts worden in ons dialect niet alleen gocarts maar ook billetaxi's genoemd.

Gepost door: magda | 01-07-12

Dag Magda!

Mmmmmm, koffie taart en slagroom en advocaat lekker!!
Zal jullie deugd gedaan hebben na zo'n rondwandeling!
Je zal gepuft hebben met zo'n weer en dorst, als ik weg ga heb ik meestal bij mij altijd een flesje water of pepsi-max om toch wat vocht op te nemen het helpt wel!
Je hebt de dag erna toch wel moeten uit rusten zeker?
Nog een fijne en gezellige zondag Magda!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,ik had gekoelde fruitsapjes mee omdat ik wist dat we geen cafeetjes zouden tegenkomen in het eerste deel van de wandeling. Maar dat het zo warm ging worden hadden we niet voorzien.
Uitrusten de andere dag? Ik ben met de fiets naar Sluis gereden. Wandelen zou niet gegaan hebben het platte van mijn voeten waren verhit en gezwollen en ik kon alleen nog een paar ouwe sandalen aan doen :-)). Voor jou ook een gezellige zondag!

Gepost door: magda | 01-07-12

mooi pleintje met die nagemaakte golfbreker Magda..

en die fototentoonstelling was beslist de moeite waard...

fijne zondag !

Gepost door: willy | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat pleintje is bekend hoor omwille van zijn gezellige terrasjes en goede service en natuurlijk ook voor die originele golfbreker. Gewoonlijk spelen daar veel kinderen rond dat water.
De tentoonstelling is echt de moeite en ;-) dankbaar koel omdat het buiten zo warm was !!

Gepost door: magda | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

Knap verslag van wat ongetwijfeld een leuke uitstap was. Die rotsblokken zijn speciallekes hé Magda. Men kan er niet naast kijken ... ;-) Een frisse leffe is helaas aan mij niet besteed maar een tasje koffie met slagroom en een advokaatje mmmmmm dàt gaat er altijd wel in . Die fototentoonstelling in die hangar lijkt mij wel heel boeiend.


Groetjeeeeeeeeeeeee ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,dat klotsende water over die rotsen "klonk" verfrissend en ik had zo'n zin om daar eens op te lopen. Te glad ,gevaar voor uitglijden. Een leffe van 't vat is nochtans niet te versmaden ,maar in die hitte zou zelfs een ijskoud glas water al gesmaakt hebben.
Ik heb al eerder foto's gezien van Carl en deze serie was echt prachtig.

Gepost door: magda | 01-07-12

tja en die blokken zijn in feite gewone rode containers hé
hahaha tja je kan er niet naast kijken

Gepost door: pascale | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

@Pascale, maar blijkbaar zijn het zware containers ( dat zeiden ze tenminste) ,het is fleurig om zien maar om daar de zeedijk mee te "bevolken" :-(

Gepost door: magda | 01-07-12

Reageren op dit commentaar

Die schelpen op dat hout..dat noemen wij altijd pokken..wat het precies zijn weet ik niet.
Mooie uitstap was het hè..óp naar de volgende! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik denk ook dat het pokken waren. Maar dan wel erg grote. Ik kon er ook niet dichterbij komen om er eens aan te peuteren ,hihi!

Gepost door: magda | 04-07-12

Een warme dag in Oostende. Een mooi verslag, Magda ! Jammer dat het geen echte euros waren die uit de lucht vielen. je zou de mensen nogal zien rapen hebben !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-07-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Fluwijn dat zeiden we ook tegen elkaar. We zouden geraapt hebben als gekken!!

Gepost door: magda | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.