03-07-12

Fietsen maar ...

Ik zou willen vertellen over vandaag , maar ik ga toch eerst voortdoen met gisteren.
Het weer was vandaag niet zo goed als gisteren en daarenboven wilden de twee kleinkinderen  eens een dagje rustig thuis blijven. Rustig !!!! Het waren precies twee duracelletjes!! Niet lastig waren ze , integendeel ze wilden oma met alles en nog wat helpen... Het resultaat is dat er vandaag nogal werk is verzet ten huize de kindertjes. Maar dat is voor morgen .

 ~~~~~~

Gisteren wilden we naar het nieuwe  speelpark in Ramskapelle fietsen. Het was pas ingehuldigd. Een speelpark met liggende boomstammen en ander natuur materiaal. Ik dacht het zo te vinden in het kleine dorp Ramskapelle , maar we hebben het niet gevonden. Ik zal het eens moeten navragen.
Op weg naar Ramskapelle kwamen  we onderstaande borden tegen ! Om je krom te lachen. Het dorpsfeest duurde van vrijdagavond tot zondagavond en de maandagnamiddag mocht je zogenaamd nog steeds het dorp niet in met een auto. Het was niet de enige plek waar die borden stonden, ook op de andere invalswegen stonden ze en zelfs lagen er blokken om de doorgang te belemmeren. Maar die waren in plastiek en de helft van de weg was toch al vrijgemaakt. Een beetje lang gevierd zeker!! En nog wat stilte gewenst in het dorp !!
De kinderen vonden het grappig en oma ook natuurlijk , hahaha... Het "opgepast" teken lag  aan de kant van de weg..

rommelmarkt.jpg

Overal werd er op de landerijen druk gewerkt. De grote landbouwwerktuigen, daar keken de kinderen naar op en Cédric heeft een massa foto's gemaakt van alles wat hij op dat vlak te zien kreeg. De hooi-keer-machine daar was hij niet van weg te slaan. Het was ook een indrukwekkende machine.

tractoren.jpg

tractoren1.jpg

Maar ook deze koeien moesten op de foto en aan een lange opritlaan naar een boerderij trok  dit Lievevrouwbeeldje zijn aandacht en toen zagen we de kerk van Ramskapelle. Die ligt in het centrum van het dorp.

koeien.jpg

beeldje.jpg

Het speelpleintje recht vòòr de kerk vonden we wel want daar waren we al eens geweest verleden jaar bij de zoektocht naar de cartoons. De kinderen wilden  nog eens de speeltjes uitproberen.

speelpleintje.jpg

Wij gingen foto's maken van de Molen van Callant (beslist eens klikken) .
Ik kwam er bekenden tegen die daar in de tuin van het restaurant zaten en terwijl ik met hen een koffie dronk maakte Cédric een reeks foto's. Daar wil ik een apart logje over maken omdat ik het allemaal speciale foto's vind en dan nog door een dertienjarige getrokken.

We reden daarna het dorp uit richting Heist en in de nieuwe wijk Heulebrug zagen we op de gevel van een huis een planeet. In het kader van de fototentoonstelling was er niet enkel een foto op een houten stelling geplaatst maar werd ook deze gevel geschilderd. Mooi om zien. 

 

heulebrug.jpg

We reden dan richting Duinbergen op het fietspad langs de spoorlijn. Ze wilden in Duinbergen aan het station de graffiti zien.( Oma had dit al eens op haar blog gezet). Ze kochten een ticketje aan het loket ;-)) en liepen even onder de sporen door om in de tunnel naar de graffiti te kijken en dan eens zwaaien naar oma vanop het andere  perron.

station duinbergen.jpgIk vergeet nog te vertellen dat we onder de spoorbrug in Duinbergen vlak vòòr we het fietspad opreden een kleine camionette zagen die zich had vastgereden onder de spoortunnel. Wellicht de hoogte niet goed ingeschat en het bobcatje schoot er het dak bij in. Gelukkig enkel materiële schade en het verkeer zat aan beide kanten vast. Het is ook een druk gebruikte weg.

bobcat.jpg

Toen kwamen we aan de overweg die ons naar het Duinenwater project leidt.(klik) Aan het zwembad zijn ze nog volop bezig, de nutsvoorzieningen en wegen liggen er grotendeels, maar voor de rest is het nog een grote bouwwerf. Alleen kan er tegenwoordig al waterski beoefend worden met een  waterski-kabelbaan . Uniek om te zien. Later zal er nog aan andere waterrecreatie kunnen gedaan worden.

Het is een ontzettend groot project waar nog veel jaren zullen overgaan vooraleer alles af is. Een kleine impressie want we konden nog niet overal dichtbij.

put 1.jpg

 

waterkant.jpg

 

zwembad.jpg

Nog een laatste blik vanop een steigertje naar al die grootse werken en dan "recht naar huis hé oma".
We waren maar liefst vier uur onderweg geweest.

laatste blik.JPG

Van hieruit goedenavond aan iedereen die langs komt.
Je ziet me wel terug verschijnen bij jullie ,bloggertjes!
Maar nu even uitrusten.

 

 

 

23:18 Gepost in vakantie | Commentaren (13) | Tags: zomer, vakantie, fietsen, duinenwater |

Commentaren

je kleinkinderen hebben er duidelijk plezier in, met die verkeersborden.
Een mooie reportage

Gepost door: merel | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

@Merel,kun je je voorstellen dat je op een verlaten landweg- nog een paar honderd meter van een dorp- verkeersborden ziet staan dat je het dorp niet in mag!! En dan wetende dat het in feite de dagen ervoor feest was in het dorp!! We fietsten daar al een hele tijd moederziel alleen!! Dan moet je toch wel lachen.

Gepost door: magda | 04-07-12

Dag Magda!!!

Kan het geloven dat ge eerst wat moet rusten vooraleer je aan het bloggen begint!
Weer ne hele toer gedaan met de kleinkinderen! Die zullen ook wel moe geweest zijn, niet?
Ga je nog een fijne uitrustdag wensen en zie je wel wanneer je weer boven water komt!
Rook al 13 dagen nemeer , goed he!!!!!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke van uitrusten was er gisteren en vandaag al niet veel te merken. Met de fiets weg willen ze!! In elk geval waren we niet meer zo lang en zo ver onderweg!! Moe zeg je? Ze slapen goed de klok rond en dan zitten ze weer al vol energie!! Ik geraak niet zo vlug in gang 's morgens ,hahaha ,maar echt moe ben ik niet. Alleen ontbreekt me de tijd om op blogronde te gaan.

Gepost door: magda | 04-07-12

Wat een leuke fietstocht, Magda. Jullie hebben wel heel wat merkwaardige dingen gezien onderweg. Voor de kinderen een fijne inzet van de grote vakantie. En dat speelpark in Ramskapelle zullen jullie ook nog wel weten te vinden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de vakantie is super ingezet en als het weer wat meewil dan wordt het zeker een super-supervakantie. Ze willen er alles uithalen want ze zijn hier ook geen twee volle maanden. Ze gaan ook op reis en er is ook nog een oma aan moederszijde !!
Ik onderschatte Ramskapelle ,maar er is ook zoveel gebouwd en hele nieuwe wijken zijn er neergeplant . Het is geen piepklein dorpje meer! Ach we konden het ook wel aan iemand vragen maar we wilden nog een heel stuk fietsen en dat was op dat ogenblik belangrijker voor hen.

Gepost door: magda | 04-07-12

4 uur onderweg, ik kan geloven dat je aan rust toe was...en de jongens ook :-) Het was toch de moeite, veel gezien en leuke foto's gemaakt.

Gepost door: bea | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, we hebben veel gezien en de jongens vonden het "cool" !! En de andere dag stonden ze weeral klaar om weg te gaan ;-))

Gepost door: magda | 04-07-12

4 uur Magda...

je bent in perfecte conditie..

en de "kindertjes" ook..

groeten

Gepost door: willy | 04-07-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Willy,maar ik had op voorhand al getraind hé! Het is nu ook niet dat we vier uur achter elkaar gefietst hebben. Ik geef toe dat het na de winter niet zo vlot gaat om weer met de fiets weg te gaan. Dat moet je toch echt onderhouden en het tempo blijft gezapig . Het moet haalbaar zijn voor iedereen. In elk geval vind ik het ontzettend fijn dat de twee jongens zo graag fietsen. Vandaag nog zei een andere fietser die ik tegenkwam dat het leuk was om beide kinderen zo vrolijk te zien fietsen en vrolijk zijn ze als je hun gesnater hoort!

Gepost door: magda | 04-07-12

die gastjes hebben toch wel geluk dat ze nog zo'n fitte oma hebben
speciaal die maan op dat huis

Gepost door: fotorantje | 05-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje hopelijk mag ik nog lang fit blijven. Ik vond die maan ook zo speciaal op dat huis. We zijn er zelfs even voor gestopt om foto's te maken.

Gepost door: magda | 06-07-12

De commentaren zijn gesloten.