06-07-12

Mijn bril deed me fietsen...

Geen kinderen vandaag. Ze zijn een paar dagen naar huis. Hèt moment om boodschappen te doen. Ik maakte me klaar om vlak vòòr de middag naar het warenhuis te rijden en juist op dat ogenblik viel het neusje van mijn bril eraf. Dat moest dus zo vlug mogelijk gerepareerd worden want dat ijzertje  drukte ferm op mijn neus.

Dus trok ik na de middag met mijn fiets naar de opticien . In een wip had hij er twee nieuwe neusjes opgezet maar ik bleef er wel een half uur babbelen met zijn vrouw. Zij wonen in onze buurt en we hadden elkaar al een tijdje niet gezien...

De zon scheen zo mooi en de zeedijk was niet zo ver van de winkel. Ik reed naar de zeedijk en reed naar het huis op het strand  waarover ik een paar logjes vroeger vertelde . Mizzd dacht dat het kunstwerk met die bonbons uiteindelijk de eiffeltoren zou worden. Ze heeft gelijk . Op het huis is nog een grote bonbon geplaatst  en aan de kant van de zeedijk werd wat reclame aangebracht. Kun je ook eens nakijken op internet. Het huis lijkt momenteel bewoond. Er liep een jongen en een vrouw in en uit. Of zouden het de verhuurders zelf zijn misschien?

huis op het strand.jpg

Ik heb mezelf getrakteerd op een ijsje ,een bolletje citroen en een bolletje macaronijs( dat is nieuw),bij de ijsjestent waar ik het ijs het lekkerst vind. Daar kun je aan een gezellig tafeltje met stoelen errond je  ijsje oplikken. Ondertussen heb ik wat sfeerbeelden gemaakt. Een accordeonist speelde deuntjes voor de mensen op een terras. Er wordt hoe langer hoe meer gefietst en overal vind je tegenwoordig fietsrekken. De twee zomermaanden mogen er geen auto's op de zeedijk zodat je alle plaats hebt om te fietsen.

zeedijk.jpg

 

Ik had in de krant gelezen dat er dit jaar weer een beeldenroute was , deze keer van Dirk De Keyzer(klik) . Ik kwam er al enkele tegen op het stukje zeedijk dat ik af fietste. Ik vind ze mooi !

sculpture.jpg

dirk de Keyzer.jpg

Ik verliet al vlug de zeedijk om naar huis te rijden want ik wilde nog strijken en de zon scheen zo mooi dat ik het nog buiten op het terras  kon doen. Ik reed door een laan waar veel liguster hagen waren en niettegenstaande die mooi gesnoeid waren bloeiden die allemaal . Toen dacht ik nogmaals aan Mizzd die ook zoveel bloeiende ligusterhagen zag . De geur is echt overweldigend. In mijn kindertijd gingen we boeketjes plukken om aan moeder te geven.Toen zag je niets anders dan ligusterhagen rond woningen of aan de voortuintjes.

liguster.jpg

Enne... mijn was heb ik nog in het zonnetje op het terras kunnen strijken !!

21:45 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (8) | Tags: fietsen, bril, zeedijk, kunstwerken |

Commentaren

Oooh..nu weet ik waarom m'n oren zo tuutten! haha! Ah ja..dat zag ik er inderdaad al in ja..de basis van de Eiffeltoren..alleen de punt moest er nog op..grappig gedaan met die snoepjes..maar die andere beelden vind ik echt enorm leuk..heel grappig die figuren!
De ligusterhagen worden hier heel erg kort gesnoeid..dus je ziet ze niet zo heel veel bloeien hoor. Maar toevallig zag ik er gisteren twee keer eentje die gewoon als struik in de tuin stond en dus niet als haag gebruikt werd en die bloeiden volop! Het ruikt inderdaad heel sterk!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is zo opvallend die bloeiende liguster dat andere mensen het ook al gezegd hebben. De geur is echt overweldigend en toch niet storend.
Die beeldjes zijn echt mooi en als je de figuurtjes telt op het plakkaatje dan zouden er zo'n 12 tal zijn. Ik ga ze zoeken! ;-)

Gepost door: magda | 06-07-12

Dag Magdake!

Zo, de kinderen zijn even weg!
Kan een mens weer een beetje aan zijn eigen denken he!
Zorgen dat er terug wat lekkers in de kasten ligt en de was en de plas doen zonder gestoord te worden , kan soms wel eens deugd doen , niet?

Wens je nog een gezellige avond!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 06-07-12

Reageren op dit commentaar

@Inderdaad Annemarieke ,ik zie ze graag komen maar ik ze ook graag even weer naar huis gaan. Dan kan ik naar behoren mijn huishouden doen en de nodige boodschappen doen zodat ik dat niet moet doen als ze hier zijn. Maar dat is anders geen probleem ze gaan graag winkelen,er valt altijd wel iets in de winkelkar dat ze zò graag willen of dat ze zò graag lusten ;-))
Het is ook fijn dat ze graag met oma op stap willen en dan moet niet naar een speeltuin zijn. Ze vinden zelfs dingen leuk waarvan ik denk 'dat is nu toch niet echt voor kinderen' . Die beelden op de zeedijk ,wel die gaan ze allemaal willen zien en ze gaan aandachtig lezen wat het voorstelt.En fietsen hebben ze hier ook geleerd ,zelfs de jongste vraagt 's morgens al " waar gaan we naar toe vandaag". Ik hoop dat ze nog lang "kind" mogen blijven en genieten van de kleine dingen die ze met oma samendoen ,niet enkel voor mezelf maar ook voor hen ,de grote mensen wereld zullen ze vlug genoeg leren kennen.

Gepost door: magda | 06-07-12

Reageren op dit commentaar

prachtig weer vandaag, alhoewel ze iets totaal anders voorspeld hadden

heel mooie beelden, zeker het meisje die precies in de wolken loopt

Gepost door: fotorantje | 07-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje,het zijn echt sierlijke beelden in duurzaam materiaal. Het weer viel goed mee al vielen er spetters bij volle zon !

Gepost door: magda | 07-07-12

Mmmmmmmmmmmmm hier nog een genieterke van al die bloeiende liguster. Mijn keukendeur staat al volop wagenwijd open ! Die beelden mogen idd gezien worden Magda , en dat ijsje heb je welverdiend . ( die calorieën heb je er achteraf, in 't zonnetje, toch weer ' afgestreken, ' ... ;-) En die bonbon- eifeltoren ...
da's een specialleke vind ik ...

Fijn weekend aan jullie allen. Zwaai zwaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: Klaverke | 07-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Klaverke,de zomer is er om te genieten en zeker aan de kust want dan is er zo veel te doen. Het weer viel al bij al tot nu toe mee . Rampweer hebben we hier aan de kust nog niet gehad .

Gepost door: magda | 07-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.