10-07-12

dierenliefde

Van nature zien kinderen alle dieren graag. Maar door hun omgeving en hun opvoeding verschilt dit bij elk kind. Dieren voelen dat ook en ik zie Sébastien al glunderen als de zwarte kater van de buurtjes zich gewillig laat strelen door hem endie poes heeft hem ook aaikes.Vroeger vloog Sébastien op onze poes af om die te strelen , maar Vlekje stoof dan weg en tot heden loopt ze nog weg als Sébastien haar maar nadert. Dat vindt hij helemaal niet leuk " ik doe poes toch geen pijn" . Ja maar poezen vergeten niet zo vlug en ondertussen is het ook al een oude dame van ruim 13 jaar. Die worden niet meer zo graag rondgesjouwd door kleine mannen.

Woensdag (verleden week) zouden we naar Sluis boodschappen doen ,dat is maar een klein halfuurtje fietsen. Daar hebben ze andere dingen dan in Belgenland : vla, ijsjes die lekkerder zijn,snoepjes die anders zijn. Oma vind de boer sandwiches zo lekker en de verse croissants en de vruchtensappen die wij hier niet hebben , zelfs de poezen vinden het kattenvoer van daar veel lekkerder ...

Dus trokken we op pad onder een stralende zon . Zomer tussen de onweersbuien in. De grasbermen zijn gemaaid . Dat mag nu na de bloei van de planten in de bermen. De tarwevelden staan al flink hoog en we stopten om naar een veld te kijken waar tarwe en gerst door elkaar groeiden  of zouden gerstkorrels van vorig jaar weer opgeschoten zijn ?

graan.jpg 

Toen zagen we Jumbo naderen. Neen niet de olifant zoals de titel zou laten vermoeden. Maar deze jumbo was in brede stroken de bermen aan het afmaaien. 
Cedric rustte even uit en wilde weten welke bomenrij we in de verte zagen: "de Damse vaart ,jongen !"

machine.jpg

De boodschappen waren opeens niet meer zo dringend en we fietsten rond Sluis ,zagen prachtig waterlelies,...

waterlelies.jpg

...eendjes die op ons toezwommen maar we hadden jammergenoeg geen eten mee voor hen...

eenden.jpg

..en het paardje was hun favorriet ,die liet zich maar strelen en strelen...

paarden.jpg

...maar toen we eindelijk de boodschappen hadden gedaan ,zagen we deze pas geschoren lama's die in een weide liepen vlak op de grens. Waren het nu Hollanders of Belgen ;-))

lama.jpg

Toen was het wel spurten naar huis toe want de hemel werd inktzwart en juist op tijd geraakten we thuis toen het licht en klankspel begon. De gevolgen waren niet zo erg voor ons maar wel voor de mensen in het binnenland

onweer.jpg

 

PS. Dit was niet het verdwenen logje. Ik zag het even niet zitten om die helemaal opnieuw te maken. Maar het komt er wel aan . Om het verhaal volledig te maken. Een eerste logje verdween en toen dacht ik dat ik iets verkeerd had gedaan . Altijd mogelijk dat je op een verkeerd knop drukt hé. Maar toen het tweede logje ook verdween dan snapte ik er echt niks meer van. Beide logjes heb ik gepost gezien maar korte tijd later waren ze foetsie !!!!! Bij het ene is alles verdwenen zowel foto's en tekst . Bij het tweede zijn enkel de foto's nog in de concepten.

Ik ga er niet verder over zaniken, ik ga nl bij de buren mosselen gaan eten!!! Dus zien jullie me niet meer deze avond!!

Commentaren

Magda, jullie weten telkens weer de mooiste paadjes uit te kiezen. Mooie foto's ! Die lama's hebben een grappig kapsel.
Gelukkig waren jullie terug thuis voor het onweer. Laat de mosselen smaken, Magda !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-07-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,de mosselen hebben gesmaakt ,maar in feite zijn ze nog te klein. De mensen zijn te ongeduldig om aan de nieuwe oogst te beginnen.
Dat onweer was echt niet normaal. We moesten met twee zijn om de tuinparasol dicht te krijgen en de lichte tuinstoelen waaiden weg!

Gepost door: magda | 12-07-12

vreemde lama's , zo kort geschoren...

tja, een logje dat verdwijnt, ik heb het ook wel eens had...

bij mij verdwijnt de rubriek "recente berichten " regelmatig, op mijn e-mails hierover krijg ik evenwel geen reactie

Magda, laat de mosselen smaken !

Gepost door: willy | 10-07-12

Reageren op dit commentaar

@Willy , ik denk niet dat het speciale lama's waren ,maar gewoon kort geschoren tegen de hete zomer die nog moet komen ;-).
Dat verdwijnen van een logje waarop al gereageerd is dàt vind ik vreemd en knap vervelend ook.

Gepost door: magda | 12-07-12

leuk als je zoveel dieren tegenkomt op je weg
wat een schattig kapsel hebben de lama's

Gepost door: fotorantje | 10-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,we hebben het er wel een beetje om gedaan om dieren te zien. Alleen de ooievaars waren niet op hun nest.

Gepost door: magda | 12-07-12

Kinderen en dieren zijn meestal een goede combinatie, schattig om te zien. Hoe winkelen een staartje kan krijgen, een mooi tripje hebben jullie er van gemaakt

Gepost door: bea | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Bea, dan plan je om in een uurtje over en weer te zijn en het werden er meer dan twee uur, maar het was mooi weer op dat ogenblik en vòòr het onweer waren we thuis.Gelukkig maar ,want het deed nogal lelijk.

Gepost door: magda | 12-07-12

Altijd leuk, zo'n fietstochtje..zóveel te zien onderweg hè! En dieren zijn altijd een bonus! :-)

Ik kan wat de verdwenen logjes alleen maar zeggen, dat ze wel verdwijnen als je met plannen de tijd niet goed invult..maar dan zie je het helemaal niet verschijnen hè..dan is het gewoon in één keer helemaal weg. Zoals dit heb ik echt nog nooit gehad.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb nog van jou geleerd hoe je een postje moest plannen ,dus daar let ik extra op ,maar het was gewoon maken en posten en al een reactie erop toen het verdween!!

Gepost door: magda | 12-07-12

mooi die waterlelies

en wat voor een fietstochtje met zo moois om je heen

Gepost door: merel | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

@Merel, dit jaar zijn er op de Damse Vaart enorm veel waterlelies . Jammergenoeg kun je niet gemakkelijk foto's maken door de dikke rietkraag aan de kant van de vaart ,je kunt er niet dicht genoeg bij.

Gepost door: magda | 12-07-12

Niet alleen kinderen en dieren :-) Ik zou nog het liefst op een boerderij gaan wonen, en allerlei dieren houden. maar ik zal het maar houden bij mijn hond en twee katten denk ik.

Gepost door: Ellen | 11-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ellen, ik begijp je ,van dieren krijg je veel vriendschap en ze voelen het heus wel dat je van hen houdt , alleen moet het ook mogelijk zijn hé!

Gepost door: magda | 12-07-12

Dieren en kinderen ...
vaak twee handen op één buik ... :-) ! Jullie weten duidelijk de mooiste en nuttigste( kattenvoer) plekjes te vinden !!! Da's toch puur genieten telkens ! in de ware zin van het woord ... :-)

Gepost door: Klaverke | 12-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaveke ,wij vertrekken altijd met een doel ,maar hoe we dat doel zullen bereiken is enorm rekbaar,hahahah! En als de jongens zo genieten dan doe ik graag een dikke omweg voor hen.

Gepost door: magda | 12-07-12

De commentaren zijn gesloten.