14-07-12

Zeebrugge haven

Het is vandaag een week geleden dat dit logje na het posten is verdwenen.
Dus heb ik het maar opnieuw gemaakt.

strand in heist.jpg

Toen ik naar de Navy Days ging fietste ik langs de zeedijk naar Zeebrugge. Het was niet koud ,maar er was geen zon en de wolken waren niet veelbelovend. Dat bleek in de namiddag toen de regen met bakken uit de hemel viel en na een paar uur nog eens zodat ik kletsnat thuis kwam want ik kon nergens schuilen langs de terugweg door de polder .

Zoals je kunt merken was het nog niet erg druk aan de kust en dit weekend zal het beeld van de kust wel niet veel anders zijn want het weer trekt op niet veel vandaag. Een bejaard paar zat toen rustig te genieten van het uitzicht op de haven , de duinen en de zee.

haven.jpg

Eenmaal over de brug van de VanDamme sluis gefietst , klom ik op een platform en had een goed zicht op de binnenvarende vrachtschepen, op de kranen ,de containers en landinwaarts achter de bomen is het sluizencomplex waar de schepen naar de achterhaven varen.

jachthaven.jpg

Omdat je toch een heel stuk moest omlopen om in de marinebasis te geraken fietste ik maar even door . De vroegere vissershaven waar de garnaalboten elke dag met hun vracht binnenvoeren is ingepalmd door talloze kleine en grote jachten. Ja en als je je bootje proper wil hebben moet je die af en toe eens een schrobbeurt geven.

 

china shipping.jpg

In de haven zelf zag ik een reuzegroot containerschip. Kijk maar naar het kleine speedbootje dat er naast voer. Neen hij trok geen waterskiër achter zich ,het was een meeuw die  er achter vloog. Datzelfde schip zag ik bij mijn terugkeer de haven uitvaren( bovenste foto)

zeemanskruis.jpg

De steiger aan het visserskruis in Zeebrugge is een mooi plekje om de schepen die binnenvaren of lossen en laden te bekijken. Centraal staat een groot kruis als hulde/ herinnering aan de meer dan 150 verongelukte vissers van de Oostkust.

Linksboven :op de steiger staat er ook een gedenkplaat voor de raid op Zeebrugge in 1918(klik)

De inwijding van het monument vond plaats op 19 juli 1936 door Mgr. Lamiroy, bisschop van Brugge. In 1941 werd het opgeblazen door de Duitsers en na de bevrijding hergoten als geschenk van de Belgische Betonmaatschappij.

 

En toen stapte ik de fiets op en reed naar de ingang van de marinebasis waar ik de deelnam aan de Navy Days !!

22:02 Gepost in Vrije tijd, zomer | Commentaren (6) | Tags: vlootdagen, zeebrugge |

Commentaren

Dag Magda!

Toch zalig aan zee wonen, een droom voor mij!!!
Op zee zijn vele vissers gestorven en toch ook al is het gevaarlijk, zeemannen worden aangetrokken om op zee te varen. Het zit hen in het bloed!
Wens je een gezellige avond!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-07-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, als je eens wil naar de zee komen dan wil ik wel je gids zijn!!

Gepost door: magda | 14-07-12

aan het imposante kruis, heb je inderdaad een mooi zicht op de haven..

en dat containerschip is werkelijk een mastodont !

fijne zondag Magda

Gepost door: willy | 15-07-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, veel mensen gaan daar kijken naar de binnenkomende schepen . Het is ook een mooi plekje sedert de vernieuwing en uitbouw van dit hoekje.

Gepost door: magda | 15-07-12

Zeebrugge, daar kom ik eigenlijk nooit
k zal dat ook eens moeten veranderen zo te zien

Gepost door: fotorantje | 15-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat moet je beslist eens doen ,het is er mooi en rustig.

Gepost door: magda | 15-07-12

De commentaren zijn gesloten.