12-07-12

De struisvogelboerderij

 

Jaarlijks doen de Senioren een uitstap met het pajerotreintje. Dit is telkens een groot succes. Dit jaar waren we met twee en vijftig mensen!! Zo bezochten we al eens het Canadamuseum in Adegem, reden we verleden jaar naar Nieuwvliet(Nl) waar in een schuur een  museumherberg is volgestouwd met oude spullen en vooraf bezochten we in Aardenburg(Nl) een slakkenkwekerij . Dit jaar ging de trip naar de struisvogelboerderij in Aardenburg(Nl) en het rijke historisch dorp Middelburg in Oost Vlaanderen.

treintje.jpg

De gids op de struisvogelboerderij heeft ons tranen met tuiten doen lachen met zijn verhaal over de struisvogels. Hij heeft ons een halfuurtje pret van de bovenste plank bezorgd en toen hij zag dat ik discreet een foto van hem wilde nemen , zei hij " nou meid durf je niet ,ik zal het ei mooi stil houden voor je" Ja dat was inderdaad het probleem , de man rende voortdurend over en weer tijdens zijn betoog!! Hij prees de cake aan en zei hoe die gebakken werd , natuurlijk met eieren van een struisvogel hahaha.Wij kregen bij de koffie elk een plakje struisvogelcake en die was echt lekker. Van de advokaat mochten we proeven .De advokaat die wij  zelf maken vind ik lekkerder .Deze geleek meer op een sabayon . Het verhaal hoe ze de zeep maken was ook al hilarisch.

de struisvogel gids.jpg

De jong struisvogeltjes verwarmen zich onder een lamp want het zijn nogal kouwelijke beestjes. Het zijn kuddedieren die elkaar in alles naäpen. Zodra er zich eentje afzondert  wil dat zeggen dat er met het beestje iets mis is. Sébastien stapte parmantig mee met de gids in de ruimte achter de balustrade. Hij mocht er blijven omdat hij de kleinste van de groep was. Zie hem glunderen. 

kleine struisjes.jpg

In het winkeltje kon je allerlei zaken kopen die verband hielden met de struisvogel van bewerkte dierenhuiden , handtassen, portemonnees ,veren en pluche struisvogeltjes tot advokaat , cakes gemaakt van struiseieren ,lege schalen van de eieren ...Ook kan je vlees van struisvogels aankopen. Cédric had daar ook een rosse poes ontdekt die zich gewillig liet strelen.

 

eieren.jpg

Na de uitleg binnen en het bezoek aan het winkeltje trokken we naar buiten waar de struisvogels in stallen stonden of in de weide liepen. De kleine struisjes zaten apart in een weide en de grote exemplaren liepen in een andere weide.  Wist je dat een struisvogel op één jaar tijd tot 100kg kan wegen ! Zo te zien komen er ook veel kinderen naar de struisvogelboerderij : een hele rij "rollend materiaal " stond ter hunner beschikking .

struisvogel buiten.jpg

De gids gaf ons een tip moest je ooit achtervolgd worden door een struisvogel : Plat op de grond gaan liggen en niet bewegen.Een aanvaring met een struisvogel kan erge gevolgen hebben voor je.  Een struis ziet je niet  als je plat gaat liggen en denkt dat je weg bent , want ze kunnen niet naar beneden kijken !!! En ze hebben weinig hersenen en weten kort daarop niet meer dat ze je achtervolgden !! En dat een struisvogel zijn kop in het zand steekt is een dik fabeltje , beweerde hij. Met de stand van zijn ogen is dit niet eens mogelijk.

 

struisvogels.jpg

Buiten gingen de kinderen eens neuzen in de schuur waar er nog struisvogels in de stallen stonden en ze vonden ook  werkmateriaal -dat je kunt vinden op een boerderij- het bekijken , betasten en proberen waard. "Oma die kleine tractor kan nog rijden , want er steekt een sleutel in het contact". Voor ik iets kon zeggen zat Sébastien er al op. Toen was het tijd om terug naar het treintje te gaan. Iedereen had ruimschoots de tijd gehad om iets te drinken of in het winkeltje iets aan te kopen. De kinderen wilden geen souveniertje " oma 5 euro voor twee struisveren dat is toch veel geld".

schuur.jpg

En we zetten de reis verder naar Middelburg (O.Vl.) met een ommetje via Aardenburg en Heille .Dit was een héél ander bezoek en daarom maak ik er een apart logje over.

 

21:30 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (16) |

Commentaren

Hoi Magda, even een groet vanuit het binnenland van regenlandje!
Ik zie hier op de blog dat jullie dagen ook goed gevuld zijn, net zoals hier vooral met de kleinkinderen.
Ik wens je een fijn weekend toe, tot een volgend bezoekje weer.
Bloggroetjes

PS : ik kom wel lezen maar laat niet altijd een reactie na ... foei van mij ...

Gepost door: Chrisje | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik maak wel logjes maar de tijd ontbreekt om blogrondes te doen! Jij kleinkindjes en ik ook kleinkinderen die alle aandacht opeisen!! Groetjes van de kust waar het weer blijkbaar toch beter is dan in het binnenland.

Gepost door: magda | 13-07-12

Een mooi uitstapje moet dat zijn geweest, Magda. Zeker voor de kinderen. Het zijn koddige beesten, die struisvogels, ook al zijn ze niet erg snugger. Naar het schijnt zijn hun hersenen niet groter dan een erwt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het was een superdagje voor groot en klein. Blijkbaar zijn ze echt niet snugger en hebben ze inderdaad maar een klein hoopje hersenen. Maar ze waren wel slim genoeg om de veters van de gids open te trekken! Wellicht had hij ze dit aangeleerd als attractie voor de bezoekers,hahahaha!

Gepost door: magda | 13-07-12

Dag Magda!

Wat zijn jullie weer druk geweest deze week!
De kleinkinderen hebben er echt veel plezier in om met jullie op stap te gaan ik denk dat ze graag bij jullie zijn op vakantie!!!!
Mooi hee die struisvogels, prachtig gewoon!
Plezant als een mens eens kan lachen je dag is weer goed dan!!
Geniet maar van die dagen en je kleinkinderen!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, het was echt een heel drukke week. De kinderen wilden er elke dag op uit en de tripjes werden elke keer serieuze fietstochten. Ze wilden er van profiteren terwijl het weer goed was en gelijk hebben ze ,want als het regent moet je niet eens starten om weg te gaan. Om ergens te gaan binnenzitten kunnen we dan beter thuis doen.

Gepost door: magda | 13-07-12

Fijn dat je ons meenam naar de struisvogelkwekerij (in je blog), wat zijn de kleine struisvogels lief, zo schattig.
Ooit heeft een struisvogel in een pretpark mijn elastiekje uit mijn paardenstaart getrokken en opgepeuzeld. Ik was te dicht bij de afsluiting gaan staan om een foto te laten nemen, en ineens trek en mijn haar viel los en mijn elastiekje was ribbedebie.

Gepost door: emily | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Emily die man verwittigde ons ook om niet te dicht bij de afrastering te komen want met één pik heeft die je handtas mee ,of pikt die op je hopofd.

Gepost door: magda | 13-07-12

Ik heb er niet direct een verklaring voor, maar ik voel me een beetje verwant met struisvogels. Vermoedelijk vanwege die kleine hersentjes. :-)

Gepost door: Benjamín | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@ Benjamin ,hahaha grapjas! Misschien heb je ook lange benen en kun je vlug lopen ;-))

Gepost door: magda | 13-07-12

mooi verslag Magda
struisvogeladvocaat kocht ik eens op een beurs in ooidonk kasteel, ik vond het echt wel lekker, minder hard dan gewone

Gepost door: fotorantje | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, die advokaat is wel lekker maar het smaakt niet echt naar advokaat en wellicht komt het omdat ik de alcohol niet eens proefde.

Gepost door: magda | 13-07-12

Tjonge..die man komt me echt wel heel bekend voor..ik denk dat ie wellicht al eens op tv geweest is.
Struisvogels zijn echt wel aparte beesten hè...ik zag hier een poosje geleden tijdens een wandeltocht emoes bij een kinderboerderij..die hebben net zulke mooie ogen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy , dat zou wel eens kunnen want die man kon het allemaal zo grappig vertellen dat er daar 52 mensen plat van het lachen lagen!! En zo iemand mag gerust eens op TV komen ,kunnen we allemaal eens hartelijk lachen ipv naar rampennieuws te moeten kijken en luisteren. Ik laat opa kijken nu de kinderen hier zijn ,als het iets belangrijks is dan hoor ik het wel ,hahaha.
Struisvogels hebben ook zo'n mooie ogen en dan die wimpers !greetz!!

Gepost door: magda | 13-07-12

Reageren op dit commentaar

Tgoooh ZEG ! HEB MET BEWONDERING GEKEKEN ! 'k Kan geloven dat Sébastien stond te glunderen ! Mocht dit schrijverke hier in zijn plaats geweest zijn: ZE zou dat ook ! Zowaar ik Klaverke heet ... :-) Heb nog nooit een klein struisvogelke in't echt gezien. Een paar grote wel, maar toen ik er tussen stond, was ik er een beetje bang van.... Ze staken toenertijd kop en nek boven mij uit. maar nu ... ?

*ik wil terug ... :-) !*

Fijn weekend Magda en de kindertjes ... :-) !!!

Gepost door: Klaverke | 14-07-12

Reageren op dit commentaar

@Maar Klaverke dat doe je toch een keertje. Kom het af en we rijden naar Aardenburg struisjes gaan bekijken!!

Gepost door: magda | 14-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.