20-07-12

Om het weekend op te fleuren....

...hier al een paar cartoons. Het zijn er 50 in totaal en de panelen staan verspreid over het grondgebied Knokke-Heist. Tweemaal zijn de kleinkinderen en ik er al op uitgetrokken en hieronder zie je onze "buit".
De panelen staan grotendeels op dezelfde plaatsen als verleden jaar. Maar we hebben al gemerkt dat ze toch op bepaalde plaatsen wat meer strategisch zijn neergeplant . Zo staat er in Ramskapelle een cartoon bij het For Freedom Museum en eentje bij de Molen van Callant waar ik al eerder foto's van plaatste . In Heist staat er een cartoon bij het oude vuurtorentje en daar zie je dan de Lichtenlijnbrug(klik) en de oude vuurtoren(klik
Urbanus(klik) heeft dit jaar het 51 ste Cartoonfestival geopend en het centrale thema is "rara wie benne kik".

 

cartoons en de route.jpg

Hierboven het lijstje waar de panelen aan te treffen zijn en de kinderen hebben er al een aantal aangekruist die we gevonden hebben. De onderste foto is het plannetje van het grondgebied Knokke-Heist.

kalfstraat en de molen.jpg

cartoons lichttorenplein.JPG

 

cartoon.jpg

cartoon bosje Heist.JPG

cartoons duinbergen.jpg

 

cartoons vissershuldeplein.JPG

cartoons zeedijk Heist.jpg

cartoons westkapelle.JPG

cartoons Westkapelle1.JPG

 

urbanus ramskapelle.jpg

de Kruier Ramskapelle.JPG

de Kruier Ramskapelle1.JPG

Bij de Molen van Callant(klik) staat er dit jaar een cartoon. En toen we daar waren viel me dit prachtig zicht van de molen op , en ook een trap aan de buitenzijde van het restaurant behorend bij de molen.

for freedom museum.JPG

Een andere cartoon stond bij het oorlogsmuseum(klik). Zeker een bezoekje waard !! Erg veel bezocht door Engelsen en Amerikanen.

vuurtoren.JPG

De cartoon met de vrouw die een rits op haar buik heeft staat vlak voor het kleine oude vuurtorentje. Een nieuwe vuurtoren staat een paar meter ervan verwijderd en in de verte zie je nog de mooie oude vuurtoren.

En gezien er mooi weer voorspeld wordt gaan we volgende week de andere cartoons opzoeken!!

 

Commentaren

er zitten goeie tussen Magda
al een deel van het lijstje afgewerkt zie ik
volgende week wordt het dus echt zeeweer

Gepost door: fotorantje | 20-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,om eerlijk te zijn vinden we hier allemaal die covers van Urbanus maar niks. Toch niet als cartoon! Als het volgende week mooi weer is zal het een plezier zijn om het grondgebied af te fietsen.

Gepost door: magda | 20-07-12

Aah..altijd leuk hè, zulke zoektochten..het geeft je wat te doen onder het fietsen..ik ga morgen al wandelend ook weer op zoek..geen glas in lood dit keer..wat anders, maar wél weer in Dordrecht hehe! heb er al reuze zin in!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik ben benieuwd waar je je oog zuilt op laten vallen ;-))
Ja dat is waar een fietstocht met een doel is altijd leuk en zeker voor de kinderen. Nu maar hopen op zonnig weer dan is dat dubbel zo aangenaam. Voor jou veel wandelgenot dit weekend!

Gepost door: magda | 21-07-12

Mooi zeg! Er staan vele bekende tussen zag ik,

ook Fokke en Suske .. :-). Heb het ook gezien dat het weer warmer gaat worden.

Van mij mag het en jullie alvast nog héél véél fiets-genot ... :-) !


Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: Klaverke | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,ik ben benieuwd welke cartoons we nog zullen vinden.De Fokke en Suske's vind ik ook altijd grappig. En nu maar hopen op mooi weer. Vandaag is het hier niet zo denderend maar alvast toch droog tot nu toe(middag). Prettig weekend voor jou!

Gepost door: magda | 21-07-12

Gewoon schitterend al deze cartoons en best erg grappig. Nog een zonnig en prachtig weekend, eindelijk de zon na een lange afwezigheid.
Groetjes de pompier van dienst

Gepost door: Luc de pompier | 21-07-12

Reageren op dit commentaar

@groeten terug Luc. Ja die cartoons dat is de moeite . Veel mensen doen die fietstocht dwars door de vier deelgemeenten op zoek naar die panelen. Leuke fietstocht en als toetje grappige cartoons.

Gepost door: magda | 22-07-12

De commentaren zijn gesloten.