26-07-12

kastelen bouwen...

Had ik de laatste dagen wat problemen met internet en skynet , nu veroorzaakte ikzelf een probleem.
Ik wilde de reeks "aan zee " vandaag afsluiten met een aantal foto's die gisteren aan zee werden genomen. We waren vroeger naar zee gegaan dan  de dag ervoor want het was niet zo zwoel-warm en er was een licht briesje. Het was deze keer echt aangenaam aan zee.
Het water kwam nog op , het hoogtepunt van de vloed was nog niet bereikt en de kinderen hadden schoppen meegenomen om een paar "stevige" kastelen te maken die toch een beetje weerstand zouden bieden aan het water. Dat lukte hen  een korte tijd en de mensen die langs wandelden moedigden hen aan om vlug nog wat zand bij te scheppen. Maar uiteindelijk nam het water bezit van hun kastelen en stonden ze na korte tijd met hun voeten in het water en was alles weggespoeld.Pret hebben ze beleefd en oma nam wat foto's.
De foto's hieronder zijn van de dag ervoor(dinsdag) en toen zijn we tot 20 uur op zee gebleven en trok de zee al terug .Ze hadden dan geen schoppen bij maar de werklust was wel dezelfde.

Waarom ik nu niet de foto's van gisteren kan plaatsen?
Het cameraatje had ik mee maar ik had niet opgelet . Er stak geen kaartje in ,die zat nog in de pc om de foto's van de vorige dag( deze hieronder)op te slaan. Dat is nu niet zo erg want je kunt op de harde schijf van de camera toch een vijftiental foto's nemen. Maar het ergste is dat het kabeltje om de foto's op de pc te zetten geen kontakt meer geeft. Iemand heeft het verkeerd ingestopt en geforceerd. Ik kreeg van de zoon een ander kabeltje waarmee ik de batterij kan opladen ( gelukkig maar) maar ik kan er geen foto's mee overzetten! Ik vrees dat de garantie niet zal tellen voor deze panne! Toch maar proberen , je weet maar nooit.

kasteel.jpg

Eerst kijken hoever het water komt en dan maar beginnen graven met hun ...handen ,

kasteel1.jpg

 

het ene kasteel na het andere werd gebouwd...

kasteel2.jpg

...het water stroomde in de slotgracht....

kasteel3.jpg

...maar was niet krachtig genoeg om alles te doen instorten, en het werd later en later en het strand geraakte zelfs leeg...

kasteel4.jpg

De meeuwen draaiden voortdurend rond ons...

kasteel5.jpg

Toen we rond 20 uur huiswaarts keerden zat de zon al erg laag en het resultaat zijn beide foto's tegen het licht in getrokken. Het was bijlange nog geen avond!!

 

De jongens zijn gisteravond avond naar huis vertrokken. Ik zal ze veertiendagen missen , zolang gaan ze op reis met hun ouders. We hebben drie dolle weken gehad.

22:50 Gepost in vakantie, zomer | Commentaren (10) | Tags: kleikidnerne, vakantie, zee |

Commentaren

oei dat is minder goed nieuws zeg
maar goed je laat nu toch wel mooi platen zien van de zee prachtig vooral de laaste vind ik de mooiste vazn allemaal
groetjes antony

Gepost door: antony | 27-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antony,ik heb mijn zoon de foto's op het cameraatje zelf laten zien. Dan zag hij toch wat de kinderen op het strand gedaan hebben die dag!

Gepost door: magda | 27-07-12

In mijn pc kan dat dus niet, zo'n kaartje insteken..en daar ben ik blij om want anders zou ik het zéker ook weleens vergeten eruit te halen! Ik loop soms weleens met alleen m'n cameraatje mee en dan is ineens de batterij op..en heb ik dus de andere batterijen niet bij me en dan baal ik al zo..dit lijkt me nog erger hoor! :-)
Maar ja..het is nu eenmaal zo..en kabeltjes die jezelf kapot gemaakt hebt? nee, die zullen niet vergoed worden..maar ik zou gewoon een andere kopen als als dat kan..zo duur kan dat toch niet zijn? Ik heb dat kabeltje trouwens standaard in de pc zitten..die van de vorige camera ook nog, met de uiteindes naast het toetsenbord..kun je gemakkelijk meteen je foto's laden.
Gelukkig maakte je al veel foto's van de jongens op het strand..ik heb zo nog een foto van m'n broers samen spelen met het zand haha. Mijn oudste broer had een speciale techniek met het hele natte zand..dat liet ie in druppels van zijn hand lopen en zo maakte ie stalagmieten van zand..ik zie het nog zo voor me haha!
Tegenlichtopnames zijn altijd mooi op het strand..met de glinstereing van het licht in het water..echt mooi!
Groetjessss!

Gepost door: mizzD | 27-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, een nieuw kabeltje kopen zal hier niet het probleem zijn maar ik vrees dat de aansluiting in het cameraatje naar de knoppen is en daar ligt hèt probleem. Gelukkig had de zoon een oplaadsysteem van een camera( die gestolen werd toen hij in New York was)waar ik de batterij kan heropladen. Want met mijn Nikon kon je dat via diezelfde aansluiting opladen en dat is dus stuk. zucht.
Ik zal er in de toekomst moeten opletten dat ik het kaartje er insteek en ook op tijd de foto's eraf haal. Nu staan er 17 foto's op de harde schijf van het cameraatje. Maar anders gene rpobleem om foto's te maken ,hahahah!

Gepost door: magda | 27-07-12

Toch blij dat er hier wat foto's staan! ;-)

Grtjs!

Gepost door: cuisine celine | 27-07-12

Reageren op dit commentaar

@Celine, het was de bedoeling om te tonen wat ze een paar dagen gedaan hebben op het strand. Maar ja zo is het ook nog mooi geworden.

Gepost door: magda | 27-07-12

ik dacht dat je zou zeggen dat het cameraatje overspoeld was door de zee :-)

leuke strandbeelden, zowel de kinderen als de avondbeelden

strandkastelen bouwen waar is de tijd, vooral de grachten waren zo leuk, en dan een ijscremevlaggetje op de toren zetten :-)

Gepost door: fotorantje | 27-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, oeie in het water laten vallen,dan zou dat een complete ramp geweest zijn. Zo erg lang heb ik dit cameraatje nog niet en zo goedkoop is zo'n dingetje nu ook niet. Op stap gaan met die grote is ook niet zo gemakkelijk.
Ja dat vlaggetje op de top zetten en hopen dat die niet zo vlug zou omvallen.Ik was al blij dat ik schoppen meehad want we waren met de fiets en dan is het uitkijken wat je allemaal mee kunt nemen.

Gepost door: magda | 27-07-12

Oooooooooooooooh , Spijtig voorval van dat vergeten kaartje van je fototoestel. Maar DEZE foto's zijn ook geweldig om naar te kijken ! ! Fijn toch hé, bij deze temperaturen aan zee wonen, En een avondwandeling bij hoogzomerse dagen (en nachten ... )
Is zeker niet te versmaden ... :-) !

't is genieten hier Magda ... :-) !

Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaai ..:-)

Gepost door: Klaverke | 27-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, zeg dat wel en genoten hebben we samen met de kleinkinderen.OP de warmste dag trokken we wel wat later naar zee maar we konden dan ook zo lang blijvne al we wilden. Ik heb die dagen mijn huishouden op "stop" gezet en nu ze weg zijn haal ik de achterstand wel in. Gelukkig fietsen de bengels graag want met de auto is het geen doorkomen aan op zo'n zonnige dagen en dan blijf je maar rondjes rijden om je auto kwijt te geraken.

Gepost door: magda | 27-07-12

De commentaren zijn gesloten.