27-07-12

Fietsen naar Cadzand

Niettegenstaande de voorspellingen dat  het kort na de middag zou onweren en regenen zijn dochterlief lief en ik gaan fietsen." Ma, gaan we fietsen,het ziet er echt fietsweer uit en dat onweer zal nog wel niet voor sebiet zijn"
Tot vlak na de middag scheen de zon en toen we vertrokken was er plots geen zon meer te zien .Maar dat kon ons niet deren. We stopten een regenjasje in de fietstas met de hoop dat we het niet nodig zouden hebben..

We namen het fietspad richting Retranchement , staken daar de bekende Hickmanbrug (klik) over ,sloegen in het dorpje de weg in waar alleen fietsers langs het kanaal  kunnen fietsencadzand.jpg

Dochterlief keek achterom waar ma bleef ! Die zag een prachtig gerestaureerde boerderij met er naast een onderdeel van een molen of misschien een restant van een bunker volgens dochterlief.

cadzand1.jpg

In Cadzand viel ik bijna omver van verbazing toen ik al die grote gebouwen in de steigers zag staan. Waar blijft het gemoedelijk karakter van Cadzand bad. Gelukkig was het strand niet veranderd ;-)

cadzand2.jpg

Het bovenste beeld is van Cadzand bad zelf en het onderste is het strand tegen de Zwingeul waar er initiatie zeilen wordt gegeven.

cadzand3.jpg

cadzand4.jpg

Vanop het terras van een houten chalet op het strand konden we genieten van  een ijsje met vers fruit en  warme appeltaart met een toef slagroom en een bolletje ijs.

cadzand5.jpg

Toen was het tijd om huiswaarts te rijden. De lucht zag vervaarlijk grijs en de donkere  wolken bleven maar aankomen. We reden op het fietspad langs de internationale dijk van het Retranchement naar Knokke. Dit fietspad is een onderdeel van de Kust Fietsroute. Op het einde van dit fietspad stond een leuk versierde auto en daar kon je echt hoeve ijs kopen.( De boerderij waar dit ijs vandaan komt ligt niet zover van onze woning). 81 kilometer naar De Panne ....mmm...dat zouden we vandaag niet meer doen.
We reden wel nog een heel stuk langs de zeedijk en zoals je kunt zien op onderstaande foto was het op het Knokse strand al even rustig als op het strand van Cadzand.

knokke.JPG

Ik was pas thuis toen het zachtjes begon te regenen (17.30 uur) en het blijft nu al uren  zachtjes regenen en regenen met af en toe wat gerommel.

21:16 Gepost in Vrije tijd, zomer | Commentaren (14) | Tags: fietsen, cadzand, kinderen |

Commentaren

Zalig!!! Perfect weer, en leuke gezelschap! Maar zulke grote desser zijn wel een kalorie boom, ne?

Groetjes

Gepost door: hallo | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

@Hallo ,maar dat hebben we erna weer afgefietst hoor!!

Gepost door: magda | 28-07-12

Hier was het al grijs net na de middag maar om 5 uur gingen de sluizen open en ze kregen ze niet meer dicht :-(
De bouwwoede is precies ook toegeslagen in Cadzand, lang geleden dat in daar nog was.

Gepost door: bea | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik was juist thuis rond 17.30 uur toen het begon te regenen. Zo'n malse zomerregen en één keer een donderslag gehoord. Het is niet blijven regenen en ik heb de voorbije nacht geen felle regen noch donder gehoord!Alles lag droog deze morgen . De kust bleef weer eens gespaard.

Gepost door: magda | 28-07-12

Heerlijk zo'n tochtje en geluk gehad met het weer dus.
Cadzand-bad is al een heel tijdje geleden dat ik daar nog was..kan me er nog maar weinig van herinneren...behalve die rijen paaltjes over het strand de zee in..dat zie je hier bijna nergens anders.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad hadden we gelujk met het weer ,al was de lucht dreigend , het was helemaal niet koud en het begon pas te regenen als ik thuis kwam in de late namiddag.
Ik was al een tijdje niet in het laatste deel van Cadzand bad en ik keek echt mijn ogen uit. Al die mastodonten van appartementsgebouwen die in de steigers staan ! Allemaal in de Normandische stijl ,dat is wel mooi. Maar zo'n grote gebouwen horen helemaal niet in Cadzand thuis. Het lieflijke van dit stadje is ermee verdwenen.
Die rijen met paaltjes die in de zee lopen heb je in Knokke-Heist nog veel meer. Ik zal er eens foto's van maken. Héél lang geleden gingen de mensen van de streek op die golfbrekers met die paaltjes mosselen gaan plukken!!

Gepost door: magda | 28-07-12

Bij ons ook dreigende wolken heel de namiddag, ik zag het niet zitten om naar Antwerpen te gaan, en het is pas rond 20.30uur beginnen regenen.

Gepost door: liliane | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane,vandaag geen regen gezien en in de late namiddag kwam een mager zonnetje piepen en gisterenavond heeft het niet erg lang geregend.Onweer zagen we helemaal niet behalve die ene donderklap .

Gepost door: magda | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

dat is een mooie vlakke fietstocht Magda...

jammer van die bouwwoede in Cadzand, jarenlang heeft men die kunnen tegenhouden; daar nu appartementsblokken bouwen is een spijtige vergissing...
gelukkig is er op het strand ende duinen nog niet zoveel van te merken...

fijne zondag!

Gepost door: willy | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ja een vlakke fietstocht maar zo nu en dan was het toch een beetje klimmen ;-) en dan lekker naar beneden roetsjen. Zeker op het wandel-en fietspad van Cadzand bad tot aan de camping Zwinhoeve in het Retranchement.
We waren allebei verwonderd dat ze zo'n grote gebouwen aan het bouwen waren. Dat is echt een vergissing van formaat voor dit zo rustig dorpje.

Gepost door: magda | 29-07-12

Jullie hebben veel chance gehad met het weer !. Ziet er héérlijk uit ...
ook die warme appeltaart en bolletjes ijs. Mmmmmmmm... :-)

Groetjeeeeeeee ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Klaverke we hebben echt chance gehad met het weer. Behalve nu en dan een verloren spetter en regenen heeft het pas gedaan als we al thuis waren. Na bijgetankt te hebben met ijs en appeltaart konden we wel tegen wat spetters hoor ;-))

Gepost door: magda | 29-07-12

leuk zo met je dochter op stap en samen een terrasje doen

Gepost door: fotorantje | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ze moet af en toe haar benen eens rekken en dan vraagt ze of we gaan fietsen.Dat doet ze zo graag als haar moeder ;-)en dat is inderdaad ook gezellig zoals samen winkelen ook véél gezelliger is dan alleen . Ik vind dat vermoeiender dan fietsen !!!

Gepost door: magda | 30-07-12

De commentaren zijn gesloten.