28-07-12

bloemen in de tuin

bloemen in juli tuin.jpg

Na een hele week met de fiets onderweg te zijn geweest was het wel eens nodig om thuis te blijven !
Nu de kleinkinderen veertiendagen weg zijn heb ik hun dekbedden verlucht en het beddegoed afgetrokken en in de wasmachine gestopt. Ook de overige was nog gedaan en gestreken en nog enkele ramen gelapt. Wat rondgelummeld in de tuin want gras afrijden hoefde ik niet te doen dat had Cédric gedaan vòòr hij naar huis ging. Ik heb uitgebloeide bloemen verwijderd  en de groententuin wat gewied en dan in het magere zonnetje van vandaag uitgebreid de krant zitten lezen.
Ik moet mijn draai nog een beetje vinden zonder de kleinkinderen... Maar toegegeven dat rustig aandoen deed wel deugd.

In de tuin is er één zonnebloem zomaar beginnen groeien ,wellicht een zaadje van vorige jaren , en die blijft maar groeien. Het wordt geen reuze grote bloem maar in de oksels staan er nog een tiental klaar om te bloeien. En te bedenen dat dit een halfhoge soort is.Ik gaf die wellicht teveel mest.
De kleine roosjes deden er lang over om uitbundig te bloeien.
De besjes aan het boompje zijn al rood maar wellicht nog niet rijp genoeg want de merels zijn er anders dol op.
De doorlevende reukerwten die verleden jaar door de droogte niet eens gebloeid hebben bloeien nu volop.
Eindelijk bloeit de vlinderstruik, want Michel had die in het voorjaar nog eens bijgesnoeid wat in feite niet nodig was, en misschien komen de vlinders nu te voorschijn.
De stokroos bloeide te vlug met de hitte van de voorbije dagen.Jammer dan zal die vlug uitgebloeid zijn dit jaar.
De blauwe klokjesbloem bloeit overweldigend en de donkerpaarse petunia hebben wat afgezien van de regen van de vorige dag  maar die bloeien onafgebroken verder.
Ja het was leuk om een rustige dag te hebben,wat niet wil zeggen dat ik vandaag niets heb gedaan...

 

bloemen in juli tuin 1.jpg

21:58 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (11) | Tags: tuin |

Commentaren

Heee..het is een tuinbloemetjesdag vandaag! :-)))

Gepost door: mizzD | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

Ik bedoelde maar te zeggen dat het dat bij mij óók was..maar ik heb wél lekker de hele dag geluierd hoor..zó vies benauwd dat het hier was..als je een blad van de krant omsloeg stond het zweet al op je voorhoofd! :-)

Gepost door: mizzD | 29-07-12

@Mizzy, eerst in huis alles opgeruimd en dan buiten wat bezig zijn. Moest het mooi weer geweest zijn dan was ik wel met de fiets tot Sluis gereden maar het weer was niet zo uitnodigend vandaag en gezien er alsmaar regen werd voorspeld ben ik maar thuis gebleven. En weet je, achteraf ben je dan blij dat je allerlei kleinigheden hebt gedaan die alsmaar uitgesteld worden.

Gepost door: magda | 28-07-12

Reageren op dit commentaar

Amai zeg, wat een lange zonnebloem! Wel mooi om te zien ! En dat allemaal uit een verloren zaadje . Nou nou... Schitterend geboerd Magda ... :-)

Gepost door: Klaverke | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke en ik heb de indruk dat die nog groeit!! Ik heb ervandaag nog een steunstok tegengezet. Het waait nogal vandaag en ik zou het nu wel jammer vinden moest die omvallen. Ja zo'n kolos uit één zaadje en ik heb het dit jaar echt niet gezaaid.Overgebleven van vorige jaren want toen stonden er daar wél zonnebloemen.

Gepost door: magda | 29-07-12

wow zeg die mooi bloem groeit ook wel zeg en dat een 1zaadje heerlijk zeg en af toe rusten kan volgens mij geen enkel kwaad hoor
groetjes antony

Gepost door: antony | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antony en terwijl ik rust kan ik naar die mooie zonnebloem kijken ;-))

Gepost door: magda | 29-07-12

veel afwisseling bij jou, zowel in bloemen als in je tijdsbesteding :-)

Gepost door: fotorantje | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antje dat is waar, ik hou van afwisseling!

Gepost door: magda | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

Mooi he Magda, die kleurenpracht in jullie tuin. Ons vlinder'struikje', is nog zo miniem dat er niks te zien is van vlinders of bijtjes. Jammer, want destijds hadden we een grote struik en die trok wat vlinders aan. Weggaan met de kleinkinderen zal best heel leuk zijn en als ze er dan even niet zijn, is het ook weer genieten van de stilte en rust in eigen huis/tuin.

Gepost door: Stefanie | 02-08-12

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, ze zeggen wel eens "ik ben blij ze te zien maar ook blij als ze weer gaan" Dat is wel een beetje waar. Want de tijd dat de kinderen er zijn dan doe je méér dan eigenlijk nodig is , je wilt hen een reuze fijne vakantie bezorgen.
De vlinderstruik bloeit maar erg veel vlinders heb ik er nog niet zien op afkomen.

Gepost door: magda | 05-08-12

De commentaren zijn gesloten.