29-07-12

het groeit en bloeit...

....allemaal zo snel als het héél warm weer is .
Eerst kwam de hele natuur wat traag op gang. We hebben allemaal al zo lang gewacht op beter weer en de natuur ook. En dan kregen we de zon en de warmte.
Plots constateren we dat alles in de natuur in versnelling gaat. Waar we maanden zaten op te wachten is op korte tijd voorbij.


Het gras wordt gemaaid en ligt te drogen tot het hooi is.
De tarwe is rijp en op één dag zie je de korenhalmen nog wiegelen in de wind en 's avonds blijven nog enkel stoppels overeind en ligt het stro klaar om tot strobalen samengeperst te worden.

De mooie bloemenweiden die een streling voor het oog waren en waar de bijen en vlinders vrolijk op rondzoemden , zijn uitgebloeid en de velden en bermen staan er maar treurig bij.
Het is allemaal wel wat vlug gegaan.

 

hooi.JPG

De graskanten zijn gemaaid  en het gras ligt te drogen...

graanveld.JPG

...'s morgens nog een tarweveld...

graanafgemaaid.JPG

...s' avonds een stoppelveld met stro...

bib bloemen.jpg
De kleurige en geurende bloemenweiden... 

bib uitgebloeide tuin.jpg

...zijn nu al uitgebloeid .

Hopelijk is de zomer nog lang niet voorbij en krijgen we nog veel mooie dagen. Daar denkt de natuur ook zo over want ik zie hier en daar al de roze clematis terug bloeien en de magnolia staat terug in de knop. Ik zal er eens een paar foto's van maken.

 

 

19:43 Gepost in tuin, zomer | Commentaren (17) |

Commentaren

Magda nog een goede zondag avond gewenst. Bedank om zo mooie woorden te schrijven op mijn blog. Jeske was er zo blij mee.
En zo mooie beelden heb je hier geplaatst,Wij hebben dat hier niet veel meer, dan moeten wij uit stad rijden. We Wensen jullie nog een goede avond toe.
Groetjes
Adriën en Adriën

Gepost door: Adriën | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@dank je wel Adriën. In stad zou ik niet graag wonen. Mijn ouders woonden indertijd een beetje aan de rand van de stad en we hadden veel groen rond ons ,die rand is ferm uitgebreid en zelf woon ik nu een 2tal km verder en is het dit nu de rand van de stad !!Goede nachtrust voor jullie!

Gepost door: magda | 30-07-12

Dag Magda!

Ik weet het alles gaat toch zo snel en is zo vlug uitgebloeid!!
Ik weet niet wat het is deze zomer maar niks is nog mooi bij mij zelfs de bloemen in mijn bakken op de vensterbank zijn niet mooi meer, pfff
Bij ons hebben ze ook deze week het graan afgemaaid tot heeeel laat in de avond
Wens je nog een gezellige avond en een goeie nacht Magda!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 29-07-12

Reageren op dit commentaar

@Annemariek in vergelijking met vroeger is het oogsten van graan toch ruim een paar weken vroeger en dat hooien was ook veel later.Dat deden ze pas als de oogst binnen was.Nu doen ze het ook veel vroeger want hooi wordt nu gebruikt als veevoeder.
De bloemen doen het inderdaad niet zoals andere jaren , ofwel is het ene veel te vroeg uitgebloeid en het andere komt veel later dan normaal in bloei .Daarenboven zijn er niet alleen veel huisjesslakken maar ook reuze grote naaktslakken.Ook veel beestjes op de rozen vooral. Als je iets wilt hebben in de tuin is sproeien voor roest en spint ... en korrels voor de slakken een noodzaak.groetjes en tot later.

Gepost door: magda | 30-07-12

het was me ook al opgevallen dat alles heel snel gaat dit jaar...

zo'n een warme week doet klaarblijkelijk wonderen...

de gerst was al een tijdje rijp, maar de boeren moesten wel wachten om met hun zware machines op het veld te kunnen...

groeten

Gepost door: willy | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Willy,inderdaad de gerst is meestal eerder rijp.Hier ging het om tarwevelden en als kind herinner ik me dat de boeren al tevreden waren als ze tegen 15 augustus de tarwe konden binnenhalen. Dat betekende het einde van de zomeroogsten,dan was er een groot feest samen met de buren.
In september begon dan de aardappeloogst en wat later de bietenoogst.En dan was dit ook nog handenarbeid in dikwijls in niet zo'n denderend weer..

Gepost door: magda | 30-07-12

Mooie reportage en erg leuk vond ik die ' stoppels ' in het veld waarin je kleinkinderen
zich weten te amuseren. Wij blijven met je mee hopen op nog vééééél zonnige dagen ..; En kijk, vandaag is ze er weer, de zon ... :-)

Gepost door: Klaverke | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, de zon is er toch en de wind ook ,maar dat vind ik nu eens typisch kustweer.Als kind op vakantie op de boerderij vond ik het plezierig om over een pas gemaaid veld tussen de stoppels te lopen.Een soort wedstrijd want als je op de stoppels liep had je kans dat je been geschramd was en dat deed echt geen deugd! De kleinkinderen deden het ook en oma stond erbij en keek er vertederd naar !!!Ze hebben een stadsoma en een natuuroma als dat geen luxe is . Als ze hier zijn genieten ze van de natuur en zou een dag het dubbel aantal uren mogen tellen!

Gepost door: magda | 30-07-12

Mooie foto's dito tekst, het is daar bij jullie ook allemaal natuur, tof! En we duimen dat de zomer nog niet voorbij is!

Gepost door: emily | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik woon aan de rand van de stad en rondom mij is er nog veel groen. Ik hou wel om een keertje in de stad te slenterenen en doe ook graag stadsbezoeken maar geef mij toch maar de vrije natuur.

Gepost door: magda | 30-07-12

mooi foto,s die leven moi weergeven vind ik echt knap en ja de zomer is lang nog niet voorbij genieten toch
groetjes antony

Gepost door: antony | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Antony, het is niet meer zo warm ,maar het is ideaal weer om er op uit te trekken met de fiets. Want als het winter wordt dan is het gedaan met fietstochten maken. Ik ben nu ook niet zo fanatiek dat ik in alle weer en wind ga fietsen. Het moet nog leuk blijven.

Gepost door: magda | 30-07-12

Ik lees hier weer over korrels tegen slakken..maar weet je magda dat er dáárdoor onder ander steeds minder kleine zangvogeltjes zijn? Die eten die vergiftigde slakken namelijk op en raken zo ook vergiftigd hoor. Beter toch maar iets milieuvriendelijkers gebruiken als EsgarGo of zo..ikzelf hou het gewoon bij bakjes bier..meer werk, maar daar worden we dan weer wat minder lui van nietwaar? ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ik weet dat die slakkenkorrels niet goed zijn maar wees gerust ik gooi ze onder de struiken want de slakken kruipen langsonder in de struiken en daar komen de vogeltjes niet.Daarenboven lopen er hier drie poezen rond en zangvogels durven hier niet dichtbij komen.Zelfs de merels zijn op hun hoede. Al de andere middeltjes hielpen niet . Ik liep rond met schoteltjes bruin bier, dat hielp aan geen kant. Apparaatjes waar ze zouden inkruipen en ik moest die dan 's morgens ledigen door de slakken er uit te nemen...Zelfs turfbrokken en schelpenzand ,pppff ,ze kropen erover ... En ik heb ook veel hosta planten in grote bloempotten gezet en daar leg ik op de bodem slakkenkorrels. Ze lusten ook alles :zonnebloemen, stokrozen,petunia's, de klokjesbloem...echte vreetzakken zijn het....Ik raap die slakken nu ook op hoor,hahaha. En...mijn planten zijn nu gered.

Gepost door: magda | 30-07-12

Vogeltjes niet onder de struiken? Tuurlijk wel! Ik zie ze er hier aan alle kanten in en uitvliegen hoor..en dan hoop ik dat ze een lekkere malse slak meenemen hehe.
De katten, daar had ik nog niet eens aan gedacht..maar als die de vergiftigde vogeltjes dan weer opeten..!!
Ik hou het toch maar bij m'n bakjes bier..pils eigenlijk, de goedkoopste werkt al goed genoeg..die slakken hebben een heerlijke dood haha..helaas niet allemáál blijkbaar want de hosta is compleet opgevreten, maar vooruit maar..ik snack ook graag bij m'n drankje hahahahahhahaa!

Gepost door: mizzD | 31-07-12

hopelijk komt de zomer nog eens langs hoor

Gepost door: sloeber | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, dat zal wel maar niet meer met zo'n hitte denk ik.

Gepost door: magda | 30-07-12

De commentaren zijn gesloten.