08-08-12

Avondmarkt

Na een hele namiddag poetsen samen met Dominique nl. het parket van de living opnieuw boenen met speciale olie, was het echt niet het moment om tegen de avond nog op stap te gaan.
Dochterlief vroeg of ik meewilde naar de avondmarkt in Sluis. Ik hoor iedereen daar zo lovend over spreken. Het is er wel erg druk , maar iedereen  loopt rustig rond of zit te genieten op één van de vele terrasjes. Het was erg lang geleden dat ik zo'n avondmarkt bezocht en dus nam ik een warm bad om de spieren wat soepeler te krijgen en we reden de grens over...

pizzas.jpg

De geur van pizzabroodjes deed me beseffen dat ik niet eens had gegeten toen we vertrokken. We aten allebei een pizzabroodje en voor de studentenhaver en mengelingen van noten en gedroogde vruchten heb ik me maar ingehouden.

sluis terrasjes.jpg

sluis terrasjes1.jpg

sluis terrasjes2.jpg

Overal waar  een stoel en een tafel kon geplaatst worden , had je een terrasje . De twee winkelstraten waren autovrij en dus was dit mogelijk. De mosselen vierden hoogtij !!

pippi langkous.jpg

De attractie was Pippi Langkous en haar paard die door de twee winkelstraten wandelde. Kinderen die niet bang waren mochten even bij Pippi op het paard en natuurlijk werden er van dit tafereeltje foto's gemaakt.

ijs.jpg

Suikerspin, snoep en ijs...de mensen genoten ervan.

paraplu.jpg

Een standwerker probeerde niet kapot te krijgen paraplu's te verkopen. En ze waren nog waterdicht ook! Wordt dat niet verwacht van een paraplu ;-)

zanger.jpg

Bob Marley was even teruggekeerd om zijn liedjes ten beste geven , terwijl jonge kelners af en aan liepen met volle dienbladen.

waterbal.jpg

De attractie met de ballonnen op het water had aantrek , maar de roze limousine had veel bekijks en werd ook veel gebruikt als achtergrond voor een vrolijk kiekje!

zitten en zitten.jpg

Dit beeld zat stoïcijns stil op zijn stoel , maar die kleine op de rug van vader zag het allemaal niet meer zitten en keek alsof hij wilde zeggen" komt er hier een einde aan" !

schoenen.JPG

Zelf zag ik het ook niet meer zitten en terwijl dochterlief in een schoenwinkel rondliep zat ik op een bank en trok een schoenenfoto .
Tussen al die sandalen zag ik een paar die me bevielen. Ik heb mijn stijve leden van de bank gehesen en ze gepast.Ze pasten prima en waren nog in afslag. Ik ben niet naar de solden geweest in juli , maar nu heb ik toch een paar sandalen met min 40 % kunnen kopen.

ondergaande zon.JPG

Terwijl we op een terrasje wat uitbliezen zagen we de zon ondergaan en een prachtige schittering maken in het water !
Een mooi einde van een voor mij erg vermoeiende dag en er kwam er nog zo eentje aan...maar dat is voor morgen.

22:52 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (11) | Tags: avondmarkt, sluis |

Commentaren

wat een drukte hé
maar je hebt een goeie slag geslaan
k heb je foto's grondig bestudeerd, want een vriendin was gisterenavond ook naar Sluis, maar nee, ze staat er niet op

Gepost door: fotorantje | 08-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,per toeval doe ik nog een koopje! Das geluk hebben hé.Ja het was er enorm druk ,maar geen vervelende drukte. De mensen hadden allemaal tijd en iedereen was vriendelijk.Er hangt op die avondmarkten altijd een gemoedelijke sfeer .Geen vervelende verkopers van armbandjes en ander rotzooi.Gewoon de eigen winkeliers en hier en daar een clown,of die parapluverkoper.En dat valt onder de noemer attracties vind ik.

Gepost door: magda | 08-08-12

Pfff, de ochtendstond...De 14de is de laatste, die zal nog mee te pikken zijn.

Gepost door: bea | 09-08-12

Reageren op dit commentaar

Verdorie! Keek net in mijn agenda, ik had er achteraan de 4 data van die avondmarkten opgeschreven...was van plan om naar minstens ene te gaan maar heb er niet meer aan gedacht, tot nu :-( Het was de laatse waar jij naartoe ging, volgend jaar beter ;-)
Het ziet er echt gezellig uit!

Gepost door: bea | 09-08-12

Reageren op dit commentaar

@Bea,doen zou ik zeggen, het is toch zo gezellig.En dinsdag 14 augustus 2012 is de laatste keer dat je er dit seizoen de kans toe krijgt

Gepost door: magda | 09-08-12

sfeervol Sluis Magda...

vaak kom ik er niet , maar het spreekt me altijd aan ..

fijne dag !

Gepost door: willy | 09-08-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,sfeervol is het zeker en vast.Alles is zo eenvoudig en pretentieloos.Je hebt nog één kans om te gaan op 14 augustus 2012

Gepost door: magda | 09-08-12

Hallo Magda, eindelijk ben ik hier nog eens op blogronde. Het is wel een hele tijd geleden dat ik dat nog eens gedaan heeft,maar ik had er de moed en de kracht niet voor.Maar deze namiddag had ik er eens zin in ,en heeft maar mijn laptop eens boven gehaald.Dank u Magda dat jij mij toch heeft blijven steunen en langs komen dat doet mij goed en heeft mij moed.
Groetjes Jeske

Gepost door: Jeske | 09-08-12

Reageren op dit commentaar

@Lieve Jeske, fijn om je hier eens te zien dat betekent dat je je toch wat beter voelt!Ik hoop dat je de toekomstrooskleurig tegemoet mag zien.Liefs !

Gepost door: magda | 09-08-12

Reageren op dit commentaar

Leuk, maar druk zo te zien, daar in Sluis. Dat kan best vermoeiend zijn hé Magda. Maar je hebt er dan toch een paar mooie sandalen aan overgehouden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-08-12

Reageren op dit commentaar

@hihi Fluwijn die sandalen waren dan de troostprijs voor al die drukte!

Gepost door: magda | 10-08-12

De commentaren zijn gesloten.