13-08-12

Opening nieuw zwembad

Gisteren was het tot 's avonds laat mooi weer want we konden tot halftien op het terras zitten samen met onze buren. Vandaag was het mooi weer maar zwoel  overdag. Er zaten veel donderbeestjes en rond de klok van 6 staken er zwarte wolken op die gelukkig in zee dreven maar tegen half acht begon het toch te  regenen. Jammer want het was deze avond Parkies bij het Cultuurcentrum en Cédric zou met zijn papa gaan kijken naar Jelle Cleymans en Jonas van Geel. Papa is gegaan maar Cédric zag het niet zitten. Hij bleef liever thuis.

Gisteren zijn we in de namiddag met de fiets tot aan het nieuwe zwembad gereden. Het voorbije weekend was het de officiele opening en iedereen mocht eens kijken hoe  de "Sportoase Duinenwater "er van binnen uitziet.  Het omvat niet enkel verschillende zwembaden maar ook sauna- , welness-en trainingsruimtes.. Het glijbanencomplex is indrukwekkend.
Ongelooflijk veel mensen kwamen kijken en velen met de fiets. Het heeft ook 20 jaar geduurd eer dit complex er eindelijk is gekomen. Het is zeven op de zeven dagen open en laat ons hopen dat het door alle lagen van de bevolking wordt bezocht en vooral ook door de scholen want die zijn nu aangewezen op naburige gemeenten.

Het eerste wat de jongens zeiden "oma wanneer komen we hier eens zwemmen? "

Thuis gekomen zijn we ons eigenste zwembad ingeklauterd. Ai ai wat was dat water koud hahahaha ,ik had zeker vijf minuten nodig om er helemaal in te zitten!

 

zwembad.jpg

We mochten op de rode loper naar binnen en toen dienden we de blauwe loper te volgen. O wee als je een voet op die mooie vloeren zette ,dan kwam er al een man af met een zwabber !!

zwembad1.jpg

witte kleerkastjes met een fleurig kapstokje en de bandjes om te leren zwemmen stonden er ook. Als attractie waren er een paar waterballonnen waarin kinderen  mochten ronddobberen in het grote zwembad . 

zwembad2.jpg

Alle soorten sauna ruimtes waren er. Ook verschillende kleinere zwembaden en broebelbaden.

zwembad3.jpg

Grappig was de zwemruimte voor kinderen met kleurrijke figuurtjes die water spoten.

zwembad4.jpg

Het meest spectaculaire waren de glijbanen die je in de onderste ruimte zag.

zwembad5.jpg

En toen gingen we afkoelen in ons eigenste koele zwembad. De warmte (34° ) in het complex was mij wel te hoog. We waren maar bezoekers en geen zwemmers...(Omdat alle deuren openstonden wegens het groot aantal bezoekers kon er geen airco aangezet worden )

zwembadje.JPG

Commentaren

Wat een mooi zwembadcomplex !! Om jaloers op te zijn. Dat zal zeker en vast heel veel bezoekers lokken.

Gepost door: Anja | 14-08-12

Reageren op dit commentaar

@Anja ,dat hoop ik van ganser harte. We hebben hier lang moeten wachten op een zwembad en dan mag het wel eens een mooitje zijn hé! De kleinkinderen willen er al seffens naar toe maar ik wacht toch liever tot de grootste drukte van de begindagen voorbij is.

Gepost door: magda | 14-08-12

whaw wat een luxe!

Gepost door: fotorantje | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat mag je wel zeggen!

Gepost door: magda | 18-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.