16-08-12

Souvenirs

 

De zomer is de tijd bij uitstek om op vakantie te gaan.
En omdat we aan de achterblijvers denken brengen we bij de terugkeer een cadeautje mee.
En die cadeautjes verschillen van streek tot streek. Zo kreeg ik een zijden sjaal met olifanten op van Thailand en een alziend oog van Turkije, een bewerkt kistje uit India...

En als je aan de Belgische kust bent dan zoek je iets met schelpen . Hoewel daar ook een evolutie in is en het niet langer spiegels en juwelenkistjes zijn beplakt met schelpen. Op onderstaande foto worden schelpen verwerkt in kettingen samen met ander materiaal. In Cadzand vond je rekken vol met dergelijke kettingensouvenirs.JPG

En o wee als je een verzamelaar bent van poezen of eenden....dan word je verzameling zeker aangevuld.

souvenirs1.JPG

Een winkel vol grappige beelden , zomerse tafelkleden , bloemen . Daar krijg je helemaal zin om iets te kopen.

 souvenirs2.JPG

En het zeilbootje als windvaan zou ik zelf wel in mijn tuin willen zien wiegen op de wind zoals ook het sportvliegtuigje hierboven.

souvenirs3.JPG 

En wat altijd zal blijven zijn de prentkaarten van de streek waar je op vakantie bent. Ik vind het altijd leuk om zo'n kaart te ontvangen van mensen die ergens op vakantie zijn. Dan hebben ze toch een ogenblik aan mij gedacht. Ik bewaar al deze kaarten in een album...als souvenir  !


 

21:45 Gepost in vakantie | Commentaren (16) | Tags: souvenir, cadeaus |

Commentaren

dag magda!

mijn oog is gevallen op die eenden en poezen om in de tuin te zetten!!
Vind ze gewoon prachtig!

Wens je nog een gezellige avond
lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, Ik vond vooral die poezen mooi maar dochterlief was al vooruit gefietst en ik moest haar inhalen. Was ik alleen dan had ik wellicht een poes mee in mijn fietstas.hihihi!

Gepost door: magda | 17-08-12

Reissouveniers, wie heeft dat niet? Vooral jaren geleden was het 'mode' om voor iedereen iets mee te brengen (familie meestal). Het was leuk om te krijgen maar langst de andere kant...wat moet je er mee op de duur? De waaiertjes uit Spanje die hier (ergens op zolder) liggen: niet te tellen. Een asbakje uit Griekenland staat op de salontafel (alhoewel er hier niet gerookt wordt) omdat ik de kleuren mooi vind. Het alziend oog uit Turkije (wat geluk bracht, werd me gezegd) had ik in de keuken aan de muur gehangen. Het geluk was van korte duur want tijdens het poetsen zat ik er met mijn schouder tegen en viel het op de grond...scherven brengen ook geluk :-)
Geef mij maar de kaartjes, dat vind ik het leukst van al. Die zitten allemaal in een doos, dat vind ik pas souveniers.

Gepost door: bea | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, inderdaad ik kwam vroeger ook altijd naar huis met cadeautjes voor de kinderen en kleinkinderen. Met de jaren is dat verminderd en in feite afgeschaft want wat moet je nu meebrengen voor de achterblijvers ! Die kopen het liever zelf.Wat ik wel doe is d ekinderen zakgeld geven zodat ze zelf iets kunnen kopen als ze op reis gaan. De papa van Sebastien en Cedric laat de kinderen dan iets kopen wat ze willen. Dit jaar waren het geluksbandjes uit Turkije en verleden jaar een (namaak)swatch uurwerk. Dan is iedereen gelukkig!

Gepost door: magda | 17-08-12

Ik zou eens moeten rond kijken of ik souvenirs in huis heb. Ik denk het niet.

Ik weet niet, ik heb de indruk dat dat bij ons niet zo leeft, souvenirs meebrengen.

Ooit uit Griekenland heb ik er mee gebracht en het is me niet goed bekomen, daarna dus nooit meer. Als ik al souvenirs meebreng is het een specialiteit van de streek of zo.

;-)

Gepost door: ms | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Mske ik denk dat de tijd van souvenirs meebrengen voor de familie voorbij is. De mensen reizen de hele wereld af en wat kun je dan nog kopen om iemand te plezieren? Maar iets typisch van de streek is altijd welkom zoals Turks fruit als ze van Turkije terugkeerden,hihi!

Gepost door: magda | 17-08-12

Leuk, al die kleurrijke foto's. Die kettingetjes doen me denken aan zo'n snoepenkettingetje. Weet je nog, met die kleurtjes en dan opletten dat het niet smolt of al de suiker plakt aan je huid.
Goed en zonnig weekend gewenst voor jullie allemaal !

Gepost door: maaike | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Maaike , de kleinkinderen zijn daar nog dol op en dan maar knabbelen tot je gek werd van dat krakende geuid,hahaha!
Voor jou ook een prachtig warm en zonnig weekend!

Gepost door: magda | 17-08-12

souvenirs meebrengen...

vond ik knap lastig ...

inmiddels hou ik het voor enkelingen op een kaartje...

fijne zomerse dag !

Gepost door: willy | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Willy,wijs besluit! Ik doe dat tegenwoordig ook. En weet dat het kaartje gewaardeerd wordt door hen die het ontvangen ! Zeker weten.

Gepost door: magda | 17-08-12

Mooi allemaal én zo kleurrijk. Je moet al stevig op de grond staan om niet verleid te worden door die leuke souvenirs. En af en toe zwicht een mens toch he. Zeker als het om de kinderen gaat, of kleinkinderen.

Gepost door: stefanie | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, nagel op de kop als het voor je kinderen en kleinkinderen is.

Gepost door: magda | 17-08-12

oja, souveniers, altijd leuk, ik kon er op m'n reizen moeilijk aan weerstaan :-)

Gepost door: fotorantje | 17-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, en je hebt mooie exotische reizen gemaakt . Ik kan best begrijpen dat je dan souvenirs heb meegebracht.Ik zou het ook niet kunnen laten.

Gepost door: magda | 17-08-12

Ik heb ook kaarten gestuurd en de mensen die er ééntje gekregen hebben, waren er heel blij mee. Ze vonden het leuker dan zo'n mailtje of smsje. En zelf hou ik wel van kaartjes. Ik breng voor mijzelf ook graag een souvenir mee: een handtas of een juweeltje ofzo. Dit jaar bracht ik een boekensteun mee in de vorm van een olifant, heel fijn.

Gepost door: Madrina | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Zo zie je maar,Madrina ,dat het niet altijd dure cadeautjes moeten zijn . Een kaartje uit een ver land doet plezier.De schoonouders van mijn dochter waren op reis geweest naar de Filipijnen en ze stuurden me een kaartje van ginder. Ik was zo verbaasd dat ze aan miij gedacht hadden. Het zijn anders geen kaartjesstuurders ;-). Lief hé!

Gepost door: magda | 19-08-12

De commentaren zijn gesloten.