18-08-12

warmer en warmer...

Ik ga niet klagen van de warmte want ik vind het heerlijk weer . Aan de kust hebben we  nog het zeebriesje dat verkoeling geeft. Ik bleef vandaag buiten tot het donker werd maar dat kwam omdat ik al de bloemen, planten en groenten uitgebreid water heb gegeven... en dat kun je toch niet doen zolang de zon er nog is en het nog warm is. Nochtans was de zon er niet deze morgen en het was aangenaam buiten en toen de zon tegen de middag tevoorschijn kwam kon je maar beter onder een parasol zitten om te eten. Want eten doen we op zo'n zomerse dagen altijd buiten. 
Het is dan altijd een geklungel om de parasol zodanig te zetten dat opa in de zon zit en oma en de twee kleinkinderen in de schaduw. Maar deze middag merkte ik toch dat opa zijn stoel verschoof om ook in de schaduw te zitten. Dat wil zeggen dat hij het ook te warm vond in de zon !!

De eerste vraag van de kleinkinderen was "oma wat gaan we doen vandaag ". Een hele opgave want naar de zee gaan vonden ze maar niks  daarvoor vonden ze het veel te warm, in het zwembad springen dat deden ze liever tegen de avond. Fietsen in de blakende zon vond ik maar niks, maar uiteindelijk vertrokken we toch met de fiets en het viel redelijk mee met het beetje wind dat er was.

Het allerbelangrijkste was : eerst naar Intertoys om een voetbal . Cédric had kaftpapier en een ringmap gekocht voor school toen ik met hen op boodschappen was en Sébastien wilde een voetbal in een flashy kleur. Hij had een reclame gezien en "je kreeg 5 euro vermindering oma!"  Hij had het bonnetje mooi uitgeknipt en klaargelegd!
In de Lippenslaan was er braderie en er stonden héél veel kraampjes op straat, maar erg druk was het niet. Wie loopt er midden op de dag in die hitte te winkelen!! We reden na de aankoop van de voetbal vlug de winkelstraat uit richting zeedijk.
Gezien er op grote stukken van de zeedijk geen auto's mogen rijden tijdens de zomermaanden , fietsten we op de rijweg omdat we daar schaduw hadden. De eerste halte was : een ijsje halen bij " glacier Post" in Duinbergen. Deze keer koos Sebastien voor een potje want de vorige keer moesten Cedric en oma helpen om het ijs op te krijgen , het smolt te vlug. Terwijl we op een muurtje in de schaduw ons ijsje opaten zag ik veel mensen met hun fiets komen om een ijsje te kopen en ook zij bleven in de schaduw staan om het op te eten.

ijsje in de schaduw.jpg

Weinig wandelaars op de zeedijk en ook op het strand weinig volk. Veel strandkabientjes waren dicht en enkel tegen de waterlijn zaten er mensen. Veel te warm op het droge zand. Er waren wel veel zeilers op zee wat altijd een fleurig zicht biedt.

 

zee en strand.jpg

Terwijl we fietsten ontdekten we hier en daar een cartoon en die moest op de foto . We hebben er toch weer een aantal verzameld. Volgende week moeten we naar Heist zelf want daar zijn er nog een redelijk aantal op te zoeken. Ik vond het vandaag te warm om in Heist zelf te gaan rondrijden . Ik toon ze daarna wel.

Omdat de warmte toch begon te wegen  draaiden we af en vonden nog een cartoon bij het Sincfalamuseum en vlak ernaast was de ingang van de gemeentelijke basisschool  Het Anker. Cedric vond de ingang  zo mooi begroeid en heeft er een foto genomen. Mooi hé!

school.jpg

En dan fietsten we langs de polders naar huis en doken in het zwembad om af te koelen. Ik verzeker jullie dat het deugd deed want eerlijk gezegd was het te warm om te fietsen zo vroeg na de middag maar ja....die voetbal ! Met de voetbal met flashy gele streep vertrok Sébastien deze avond naar huis! Maandag brengt hij de bal weer mee, zegt hij.

 

00:14 Gepost in vakantie | Commentaren (4) | Tags: kleinkinderen, zomer, vakantie, fietsen |

Commentaren

Was ik nu ook maar aan zee, niet in het weekend want dan is het te druk nu zeker.
Maar we hebben hier een zomerbar aan de schelde, en dat is ook best gezellig vooral met hoogtij

Gepost door: liliane | 18-08-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,die drukte valt best mee. Het is alleen een ramp om parkeerplaats te vinden dicht bij zee tijdens het weekend. Gisteren ,vrijdag, kon je zelfs tegen de zeedijk je auto kwijt!!! Er wordt zo over die hitte geschreven en verteld en over mogelijke files dat de mensen niet durven komen!!

Gepost door: magda | 18-08-12

Reageren op dit commentaar

zolang er wat wind is is het te doen, dan heb je zuurstof

Gepost door: fotorantje | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,en wind hebben we meestal aan de kust!

Gepost door: magda | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.