18-08-12

Het is Hoogtij

hoogtij3.JPG

hoogtij2.JPG

hoogtij1.JPG

hoogtij.JPG

Toevallig kwam ik via via op een logje waar een foto stond zoals hierboven . Het was haar opgevallen .Misschien omdat ze dacht dat er een schrijffout in stak, tij=tijd.Maar het is geen schrijffout. Het is bewust zo geschreven en blijkbaar trekt het ook ieders aandacht. Dat was ook de bedoeling van deze sensibiliseringsactie voor een proper milieu.

ps. Cédric maakte al deze foto's

"Zowel de blikvanger als de slogan onderstrepen de dringendheid van de problematiek. Vervuiling op grote en op kleine schaal rukt immers heel snel op en moet dringend een halt toegeroepen worden.
Onze aarde met prominente wereldzeeën fungeert hier als een wekker die een luid alarmsignaal de wereld instuurt. "(Horizon Net )

http://www.midwayfilm.com/

Bekijk dit filmpje eens ,misschien zag je het reeds maar er nog eens aan herinnerd worden kan geen kwaad. Het is hoogtij voor een beter leefmilieu!!!

 

 

 

 

Commentaren

Goeie morgen Magda!

Inderdaad is het hoog tij dat we ons bewust zijn van wat het milieu met ons doet
Maar de meesten denken daar niet aan, wij proberen echt ons best te doen maar als je dan ziet wat ze langs de kant van de weg gooien, onvoorstelbaar!
Ik heb mijn kinderen geleerd al wat is het maar een papiertje van de snoep "steek het in je zak tot thuis als je niks vind om het weg te gooien!" Dat is dan maar een papiertje maar als iedereen dat al moest doen je zou het toch al merken denk ik!!!!!! Weet jij wat er vandaag begint aan Zee en dan nog wel in Knokke-Heist deze avond??????
Als je dat wil weten zal je eens langs mijn blogje moeten passeren , hihihiiiiii
Wens je een hele fijne zomerse zondag! annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, het zal een vurige avond worden !! ;-)

Wanneer iedereen zich bewust zou gedragen zou dit al veel verschil maken. Ik zag gisteren een jonge vrouw demonstratief nog een trekje doen aan haar sigaret en die dan achteloos ( nog een brandende peuk) weggooien op straat .Dan ging ze een modezaak binnen. GGGrrr, ik was op de fiets maar had echt zin om op mijn fietsstappen terug te komen en haar te wijzen op haar onverantwoord gedrag.

Gepost door: magda | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

zeker iets om bij stil te staan

Gepost door: fotorantje | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje daar schrik je toch even van .En toch gaan we maar door...

Gepost door: magda | 19-08-12

Mooie foto's van Cedric ! Mooie boodschap ook en leuk bedacht die zinsspeling tussen tij en tijd ! je moet er maar opkomen ...


Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, Hij doet dat goed hé Cedric en hij mag van oma haar nikonnetje gebruiken en zelfs de grote nikon. Hij heeft er echt feeling voor.

Gepost door: magda | 19-08-12

Laats zag ik een man met een volle winkelkar uit de suppermark komen, hij nam een lege kar en begon alles van zijn volle kar in de lege te laden maar dan zonder al de overbodige plastieke verpakkingen. de mensen bleven verbaast staan om te kijken en toen dat hij klaar was had de man nog maar een halve kar en zij " dat ze hun overbodige afval zelf weg gooien de vuilzakken kosten ook veel geld". hij kreeg nog gelijk ook.
En al de campagnejes halen niets uit, hoeveel afval zal er weer achterblijven met dat mooie weer.

Gepost door: liliane | 19-08-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,ik moest toch even lachen met dit verhaal.Maar in feite heeft die man gelijk. Hier zeggen wij dat ook dikwijls tegen elkaar. " Moet je al dat verpakkingsmateriaal eens zien."Het dient enkel om onmiddelijk in de vuilnisbak of papierbak te gooien. Vroeger had je enkel een doos koekjes ,nu zijn veel koekjes al apart verpakt. Vroeger had je een literfles youghurt nu zijn er voor de zelfde hoeveelheid een flink aantal potjes.Peperkoek per sneetjes verpakt. Je kunt toch gemakkelijk plakjes afsnijden en de rest in een goed blik stoppen. Gemakkelijk allemaal , maar zijn we dan zo lui geworden dat we die koekjes en die yoghurt niet zelf kunnen verdelen? En het is met veel producten zo ,maar we staan er niet meer bij stil. De jeugd weet van niets anders meer ,wij zijn nog een generatie die het anders heeft gekend.Het ging toch ook?

Gepost door: magda | 19-08-12

De commentaren zijn gesloten.