20-08-12

draaiorgels

Gisteren was het zo warm dat het na de middag 31° was in de schaduw aan mijn achterdeur. Ik ging me installeren ergens in de schaduw. Maar de zon verdween achter de wolken en op slag daalde het kwik naar 25° . Het bleef echter wel zwoel maar zonder de zon was het te doen om te gaan fietsen. Ik reed bij dochterlief langs en we trokken langs de zeedijk naar Heist . Ik had in de weekkrant gelezen dat er door de Heemkring Heyst Leeft  een draaiorgel festival werd ingericht (klik).

Dus we gingen eens  kijken en luisteren. Al deze orgels op de foto's hieronder troffen we aan op de zeedijk . Ze stonden wel op een afstand van elkaar zodat de muziek van de ene de andere niet overstemde. Prachtig afgewerkte stukken stonden er . Op zo'n groot orgel heb ik nog gedanst toen er na de oogst bij tante Regina en Nonkel Clément in het dorp een groot feest was in een spiegeltent met een draaiorgel zoals die ene grote .
Op de terugweg vonden we er geen in een straat die wel aangeduid was. Maar niet getreurd , we keken naar de lucht en zagen dat die inktzwart werd. We konden maar best naar huis rijden. Maar eerst  om een ijsje , niet naar de beste Glacier ,want daar was het in twee lange rijen aanschuiven en gezien een mogelijk onweer reden we langs de zeedijk maar door naar een oud collega die indertijd een ijsbar overnam en ook lekker ijs heeft. Tussen een paar spetters door dan naar huis.

Ik heb een leuk geluidsfragment maar ik weet begot niet hoe ik dit hier moet opkrijgen ( teveel MB's). Je moet de populaire deuntjes er maar bijdenken als je naar de draaiorgels kijkt !

 

draaiorgel.JPG

draaiorgel1.JPG

draaiorgel2.JPG

draaiorgel3.JPG

draaiorgel4.JPG

draaiorgel5.JPG

draaiorgel6.JPG

 

draaiorgel7.JPG

draaiorgel8.jpg

 

zonsondergang.JPG

De mensen die gisteren naar het eerste vuurwerk van het Vuurwerkfestival in Knokke-Heist kwamen kijken hebben vast en zeker deze mooie hemel gezien. Een prachtige afsluiter voor het weekend met de warmste dagen van het jaar.

20:23 Gepost in vakantie, zomer | Commentaren (20) | Tags: draaiorgels, zomer |

Commentaren

Aan zee koelde het gisteren af, lazen we, maar hier bleef het de ganse dag door bakken. En vandaag was het ook nog best heet.

;-)

Gepost door: ms | 20-08-12

Reageren op dit commentaar

@Mske ,de zon was die twee dagen gedeeltelijk verdoken achter de wolken en dan was het nog warm genoeg. Maar niet meer zo'n pufferig weer.

Gepost door: magda | 21-08-12

In Antwerpen dicht aan de Schelde is er een kleine cafee en daar staat en speeld nog altijd een orgel

Gepost door: liliane | 20-08-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb langs hier ook nog geweten dat er in een café een draaiorgel stond nl in Draaibrugge even over de grens. Elk weekend was het daar kotje vol van de toeristen!! Tja dat is wel verleden tijd.

Gepost door: magda | 21-08-12

prachtige orgels Magda
het zijn kunstwerkjes

Gepost door: fotorantje | 20-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ja echt kunstwerkjes en ze blonken ! De muziek was pure nostalgie! Dit is maar een greep van de aanwezige orgels. We hadden geen zin om de anderen te zoeken in het centrum zelf, veel te warm.

Gepost door: magda | 21-08-12

Folklore op zijn best. Ik vraag me af waarom die orgels er altijd als een bonbonnière uitzien, maar anderzijds heb ik niets dan lof voor de eigenaars ervan, die niettegenstaande de ongetwijfeld hoge leeftijd van die instrumenten veel tijd en en nog meer geld veil hebben om ze in perfecte conditie te houden.

Gepost door: Benjamín | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , het waren stuk voor stuk pareltjes om te zien en de muziek klonk goed, geen krassen of haperingen. Tja het was ook een wedstrijd wie de beste orgeldraaier is en dan moet je materiaal ook piekfijn in orde zijn.

Gepost door: magda | 21-08-12

je ziet ze niet veel meer Magda..

die laatste is wel een prachtexemplaar...

fijne dag !

Gepost door: willy | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,inderdaad een hele mooie. Ik vond het jammer dat die een beetje buiten de drukte van de zeedijk stond.

Gepost door: magda | 21-08-12

Draaiorgels zijn prachtige kunstwerkjes vind ik. Niet alleen de muziek, maar ook het uitzicht. Op de markt bij ons staat er een meneer met een draaiorgel.

Gepost door: Madrina | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, inderdaad het zijn echte kunstwerkjes en jammergenoeg zie je ze niet zoveel meer ,af en toe nog eens op een rommelmarkt.

Gepost door: magda | 21-08-12

grotere (geluids)fragmenten kan je opladen naar youtube; zie bv. mijn opname van het vuurwerk zaterdag

Gepost door: Karel | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Karel ,dank voor je informatie.'k Zal dat eens proberen.

Gepost door: magda | 21-08-12

@Wow ,Karel dat is vuurwerk bekijken vanop de eerste rij!!!

Gepost door: magda | 21-08-12

Dat is lang geleden dat ik dat nog heb gezien, en daar kwam er mooi muziek uit. En hier zien we ze eens terug op je blog.
Groetjes en goede avond in de koelte.
Adriën

Gepost door: Adriën | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Adriën toen ik las van die draaiorgels wilde ik dat toch eens met eigen ogen zien. Allemaal even mooi en de muziek was ook bij alle draaorgels plezierig om te aanhoren. Het is inderdaad lekker afgekoeld .Dan kan een mens ook beter slapen 's nachts.

Gepost door: magda | 21-08-12

Mooie orgeltjes en warm ... pffffffffffffff ... het vuurwerkfestival en zijn bezoekers kan en kon, er maar wel bij varen ... :-)


zwaai zwaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: Klaverke | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.