21-08-12

We bleven thuis...

Gisteren en vandaag bleven we thuis. De twee jongens wilden wel eens een dagje helemaal thuis blijven. Ik heb dat de afgelopen weken nog niet veel gehoord !!
Maar thuis blijven wil voor hen niet zeggen dat ze de hele dag op hun luie krent willen zitten ! De tijd van de boontjes en snijbonen is daar en dat moet ik geen twee keer zeggen. Cédric en ik trokken boontjes en snijbonen, kuisten de groententuin wat op en Cédric besproeide vakkundig al de groenten. Terwijl oma een brief schreef naar familie (is eens wat anders dan een brief typen! ), zorgde Sébastien ervoor dat de snijbonen mooi gesneden werden met het snijboonmachientje. Dat machientje komt nog van mijn moeder. Cédric maakte een huisje met groen voor een rups in de hoop dat het een vlinder gaat worden. Vandaag heeft die zich al in een cocon ingeweven!!

snijbonen.jpg

Na het werken werd de tuin omgevormd in een tentenkamp. Tenten, rollen, kussens, tafelkleden,schuimtegels en strandstoeltjes werden aan gesleept. Dat tentenkamp staat nu al twee dagen in de tuin. Een regenvlaag zou de tuin wel deugd doen maar ik hoop dat het wacht met regenen tot de kinderen terug naar huis zijn.

tentenkamp.jpg

Poes van de buren vond dit allemaal leuk en liep de hele tijd in en uit de tenten en buizen en draaide steeds rond Sébastien. 

poes.jpg

Toen was het tijd voor een uitgebreide zwempartij en ze kwamen er pas uit als ze de bibber hadden. Oma was er ook even ingeweest, maar dat wild geplons is niets voor een oma ,hahaha! 

zwembad.jpg

Vandaag bleven we ook thuis want Emma, onze kleindochter kwam op bezoek samen met het gastkindje, Amanzoureth. We hebben geteppanyakiet en uren zitten praten. De jongens doken het zwembad in maar vonden het vandaag wat frisser en de twee jongsten verdwenen daarna in het tentenkamp.
Deze avond  vertrokken Emma en Amanzoureth met de tram naar huis. Tot nog eens lieve meid.

emma.jpg

Twee mooie thuisdagen vol gezelligheid

ps. de foto's van de zwarte poes zijn gemaakt door Cédric.

 

Commentaren

Waaaaaaaaaaaauw ... Zeg dàt wel ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,dat gaan we missen als de school terug begint,snif snif!!

Gepost door: magda | 21-08-12

gezellig!
en de poes vond dat blijkbaar ook hihi

Gepost door: fotorantje | 21-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,poes was niet weg te slaan van bij Sébastien!

Gepost door: magda | 21-08-12

Thuisblijven is bij u zeker geen straf voor de jongens ;-) Heel leuk!

Gepost door: bea | 22-08-12

Reageren op dit commentaar

@Bea , we doen ons best om er een super vakantie van te maken en kinderen vragen geen dure cadeaus maar zijn gelukkig met oprechte aandacht voor hun wensen en dromen!

Gepost door: magda | 22-08-12

Fijn dat de kinderen ook meehielpen met de boontjes. Ziet er allemaal heel gezellig uit. Wat een schattige poes die komt piepen ! Lief !

Gepost door: maaike | 22-08-12

Reageren op dit commentaar

@Maaike ,het is een jaarlijks terugkerend evenement die boontjes door het molentje draaien. Ik moet wachten tot ze hier zijn om snijbonen te plukken!! Toen ik nog een héél grote moestuin had was dat een enorm werk gespaard voor mij. Nu heb ik enkel nog een kleine moestuin maar de traditie blijft bestaan. Zolang ze het leuk vinden laat ik ze het doen.Het voornaamste is dat ze weten dat groenten en fruit niet zomaar op hun bord belanden en beseffen dat er heel wat komt bijkijken vooraleer we het kunnen opeten.

Gepost door: magda | 22-08-12

goed dat de kinderen meehelpen Magda

knappe foto's ook van de poes...


ik durf het eigenlijk niet vragen , waar wat is "geteppanyakiet"..

fijne dag!

Gepost door: willy | 22-08-12

Reageren op dit commentaar

@Willy dat is een soort elektrische grillplaat : Teppanyaki is een type voedselbereiding uit de Japanse keuken waarbij een ijzeren plaat (teppan) wordt gebruikt om voedsel te bakken( wikipedia).
Het gaat erg snel en we gebruiken die plaat als we niet met een dozijn mensen zijn ,hahaha!

Gepost door: magda | 22-08-12

Hé, wat loopt mijn kat daar te doen? Is hij in't geniep nr de zee gekomen?

Gepost door: Madrina | 24-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.