23-08-12

Naar de boer

Vandaag was Sébastien hier alleen. Cedric werd gisterenavond opgehaald door zijn papa, want vandaag moest hij naar de tandarts. Hij krijgt een beugel , zijn twee snijtanden groeien veel te ver vooruit.
Samen met Sebastien ben ik 's avonds nog naar het vuurwerk gaan kijken. We reden een paar minuten van ons huis vandaan en op een landelijke weg zetten wij ons op de omheining van een boerderij en hadden een prachtig zicht op het vuurwerk. Maar het vuurwerk trok op niks. Alleen de laatste vijf minuten kwam er wat actie in. Frankrijk zal zeker niet winnen. Van Sébastien krijgt dit spektakel een 0. De anderen kunnen alleen maar beter zijn , zei hij !

Vandaag hebben we drie curverboxen nagekeken en speelgoed gesorteerd : "Dit mag in de vuilniszak en dit neem ik mee en dat mag je aan de kindjes van je vriendin geven"... Autootjes in alle kleuren en maten. Ik wist zelf niet meer dat er hier zoveel lagen. Er waren er nog bij van mijn eigen kinderen. Toen verkochten ze nog kwaliteit ;-) . De box met de meisjesspullen waren nog van mijn dochter. Een hele stapel mini verpakkingen om winkeltje te spelen , potjes en pannetjes , plastiek fruit en groente... We hebben ons samen geamuseerd met het sorteren en nu staan er een paar zakken klaar met speelgoed waarmee de kleinkinderen van een vriendin nog een tijdje kunnen spelen.

Toen zijn we nog een uurtje gaan fietsen . "Naar de boer " zei Sebastien , er was tamelijk veel wind en hij zag het niet zitten om ver weg te gaan. En naar de boerderijen fietsen is niet erg ver.

 

mais.jpg

Eerst de mais eens keuren. "Oma die zijn nog niet rijp hoor" maar hij nam er toch een tweetal mee. Eerst was hij uit het veld weggerend omdat hij een tractor hoorde " de boer zou eens kunnen zien dat hij in het maisveld zat".

mest.jpg

mestwagen.jpg

Een eindje verder zagen we op het erf van een boerderij dat ze stalmest aan het laden waren, we hadden al sporen opgemerkt op de landweg waar we fietsten. En een stukje verder reed er een andere mestwagen over een stoppelveld en zwiepte de mest in het rond.Toen de mestkar leeg was reed hij terug naar de boerderij om een nieuwe lading stalmest.

hooiwagen.jpg

 Maar wij trokken naar een ander stoppelveld waar een tractor stond die stro geperst had in rechthoekige pakken  en een aanhangwagen vol met stropakken. Daar moest hij toch eens opklauteren!

Toen reden we weer naar huis "oma als we de volgende keer terugkomen is de boer misschien de mest aan het onderploegen". Hij had nl gevraagd wat er na dat rondstrooien van de mest verder gebeurde met het stoppelveld.

in de tent.jpg 

We hadden honger gekregen en de kleine man wilde in de tent eten . Zou oma ook bij hem willen eten? Er stonden twee lage strandstoeltjes en een hoger klapstoeltje dat dienst deed als tafeltje. Samen hebben we daar onze broodjes gegeten. Ik heb er sepiafoto's van gemaakt omdat het rood van de tent alles overheerste. Ik vind het wel iets landelijks hebben!!

 

Commentaren

gij hebt toch schatten van kleinkinderen! Maar ja, met zo'n "jonge" oma kan het ook niet anders

Gepost door: oma-moetje | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha oma moetje ,de liefde komt van twee kanten daarom gaat het ook zo goed!

Gepost door: magda | 23-08-12

aaah gezellig met oma in de tent een hapje eten na een vermoeiende dag op het veld :-)

Gepost door: fotorantje | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,hihi dat kijken was zwaar labeur hoor en de geur kregen we er gratis bij !!

Gepost door: magda | 23-08-12

die laatste foto is wel heel knap Magda...

en bedankt voor je uitleg..

fijne dag !

Gepost door: willy | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

@Graag gedaan Willy en misschien krijg je nu ook zin om zo te kokerellen!
Ik heb er er in een ps aan toegevoegd dat Sebastien de laatste foto heeft gemaakt.Hij is niet vlug tevreden en oma heeft geduld moeten hebben tot hij tevreden was met het resultaat.

Gepost door: magda | 23-08-12

Sebastien heeft alleszins verstand van op een hooikar zitten. Die knapen mogen zich trouwens in de handen wrijven dat het knerst, want ze zijn danig bevoorrecht met zo'n oma. Zeker weten!

Gepost door: Benjamín | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

@ Och Benjamin oma geniet er ook van hoor en zolang ik dat kan doen ...Met mijn eigen kinderen was ik ook altijd op " trektocht" in mijn weinige vrije tijd. Tijdens de zomermaanden woonden mijn ouders overdag bij ons zodat de drie kinderen niet de deur uitmoesten en ik na mijn werk de gort op kon met de kinderen .

Gepost door: magda | 23-08-12

na zo actief te zijn krijg je wel honger, mooie reportage .....

Gepost door: merel | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

@Merel en eten in een tent is precies of je op vakantie bent. Je mag kruimels laten vallen en al eens wat morsen uit je beker. Je moet niet recht op je stoel zitten .Dat zou mij zeker niet gelukt zijn want dan stak mijn hoofd uit de tent en rechtkomen amaai ,ik moest me zijwaarts uit de tent rollen,hahahaha. Dolle pret.

Gepost door: magda | 23-08-12

Amai, eerst een fijne fietsuitstap en dan picnicken in de tent: de kids zullen niet blij zijn dat de vakantie binnekort voorbij is.

Gepost door: Madrina | 24-08-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina,de kids niet blij maar oma ook niet...

Gepost door: magda | 28-08-12

Dag Magda!

Jij hebt toch geluk he met je kleinkinderen
Ze zijn lief voor jouw he?
Samen picnikken moet zalig zijn en ik denk dat die boterhammetjes beter gesmaakt hebben dan binnen aan de tafel in de keuken!!Niet???
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 24-08-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, dat is zo gezellig om buiten te eten en als het weer het toelaat eten we de hele dag buiten ,maar in de tent eten is ook héél speciaal,hihi,vooral als je dan op een laag stoeltje zit en bijna niet meer kunt rechtkomen,zoals ik bij Merel al zei,hahahah!

Gepost door: magda | 28-08-12

De commentaren zijn gesloten.