27-08-12

Vuurwerk

Vanavond is de laatste keer dat er vuurwerk wordt afgestoken op het strand van Duinbergen. Dit jaar namen Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen deel aan het vuurwerkfestival. Het is een mooie avond en het zal druk zijn. Oma en de kleinkinderen rijden niet naar Duinbergen . We zullen terug ons plaatsje innemen aan de omheining van een schapenboerderij. Daar kunnen we het goed zien , alleen horen we de begeleidende muziek niet.
Oostenrijk was fantastisch en Frankrijk heel wat minder . Ik ben benieuwd hoe Polen ons zal verbazen.

We waren gaan fietsen deze namiddag want "oma er zijn nog een aantal cartoons die we moeten vinden" . Het was mooi fietsweer en omdat we toch in de omgeving van Duinbergen op zoektocht waren , zijn we naar de plaats waar het vuurwerk wordt afgeschoten gaan kijken. Hoog op een helling hadden we een prachtig zicht op de jachtclub waar vlak ernaast het vuurwerk wordt afgeschoten. Op de eerste foto zie je een roodachtige buldozer die volop bezig was het vuurwerkmateriaal te vervoeren.

Op de tweede foto heb je vanop de helling een mooi zicht op de zeedijk en zie je een oranje buldozer tussen de strandcabines over en weer rijden.

Op de derde foto zie je tussen de buldozers mannen lopen die voorbereidingen treffen  voor het afschieten van de vuurpijlen.

Op de helling zelf hangen de vijf vlaggen van de deelnemende landen. Er stond een groot platform en natuurlijk klommen de jongens tot op het platform.

Op weg naar huis zagen we in de omgeving van het station in de weiden rood-witte plastiek linten gespannen. Parkeerplaatsen voor de auto's die naar het vuurwerk komen kijken. Van daar mogen ze nog een flinke wandeling doen naar de zeedijk !!

Wij gaan dus vanavond niet naar de zeedijk maar op een paar minuten rijden van ons huis op de omheinig van een boerderij kijken naar het spektakel en na de laatste knal de auto in en vliegensvlug terug naar huis. Anders zitten we in de file .

Ik zal het weten te zeggen of het mooi was!

PS: Gisteren zagen we Polen ,de winnaar van verleden jaar. Héél mooi vuurwerk !!
De winnaar van 2012  is Italië geworden. Proficiat !

jachthaven.JPG

duinbergen.JPG

strand.JPG

vlaggen.JPG

weiden.JPG

Commentaren

k hoop dat het mooi wordt Magda
dit jaar ben ik niet geweest, maar vorig jaar zag ik de winnaar :-)

Gepost door: fotorantje | 27-08-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het was Polen ( de winnaar van verleden jaar)die de afsluiter deed en het was prachtig om zien!!

Gepost door: magda | 28-08-12

Het bekijken van je foto's doet me verlangen naar vakantie. :-)

Gepost door: Ellen | 27-08-12

Reageren op dit commentaar

@Ellen niet enkel plannen maken maar er eens een weekendje op uittrekken.Gezonde zeelucht opsnuiven.

Gepost door: magda | 28-08-12

Vind vuurwerk wel mooi..op tv of zo..echt nevernooit van dichtbij, daarvoor ben ik er te bang voor! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 27-08-12

Reageren op dit commentaar

@Oh Mizzy, je mocht bij me komen staan, je zou niet bang geweest zijn. De knallen waren nauwelijks hoorbaar maar het zicht was prachtig. In vogelvlucht wel méér dan een km verwijderd vanwaar we stonden te kijken.

Gepost door: magda | 28-08-12

Voila hier zijn we dan eens weer, terug de 4 daagse van de ijzer in onze kuiten en ik moet zeggen het was één van de betere met als thema één met de natuur, maar dat heb je wel gezien aan de fotookes zeker.
Het seizoen loopt op zijn einde en dit ook in het weekend met de Sint Bernardusfeesten, als ik tijd heb komen ook daarvan wat foto's op de blog, maar dan van de honden zelf, zulke beesten.
Nu wat rustiger aan na al die kilometers.
En nu nog wat nazomeren.
Groetjes van aan de Westkust

Gepost door: Luc de pompier | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Luc héél mooie beelden van de vierdaagse en jullie hadden ook het weer mee!
Het seizoen is hier al erg merkbaar op zijn einde. Je kunt weer je auto kwijt in de stad! En de toeristen van de maand augustus mogen gerust ophoepelen ,die zijn arrogant en denken dat alles van hen is en zetten ook alles op zijn kop. Is al altijd zo geweest.
Bij oma en opa is het vakantieseizoen vandaag afgelopen .De kleinkinderen zijn zich aan het voorbereiden voor de "terug naar school" dag.Ik hoop op een mooie nazomer om er in alle rust van te genieten.groetjes van de Oostkust ook voor Tine.

Gepost door: magda | 28-08-12

Na de laatste knal duiken jullie vliegensvlug de auto in … Ik zie het zo voor me, maar is het nog nooit gebeurd dat jullie te vroeg de auto indoken omdat er na een vermeend laatste knal toch nog een aantal knallen volgden?

Gepost door: Benjamín | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

@Neen Benjamin dat is nog nooit gebeurd. Je hoort het zo wanneer het einde er is. De knallers maken lawaai voor tien maar er is geen vuurwerk meer te zien !!

Gepost door: magda | 28-08-12

heel wat voorbereidend werk Magda...

een beetje een knallende afsluiter van het seizoen allicht..

fijne dag

Gepost door: willy | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ja er komt veel voorbereidend werk aan te pas om een mooi vuurwerk af te schieten. Bij Frankrijk moet er iets misgelopen zijn ,alleen de laatste vijf minuten kon je het pas vuurwerk noemen. Daarvòòr was er nu en dan een knal en een lichtkroon.Jammer want, ik ben ervan overtuigd dat ze ook het beste van hun kunnen wilden tonen.

Gepost door: magda | 28-08-12

max en ik kunnen genieten van vuurwerk hij is niet bang mijne sloeber

Gepost door: sloeber | 28-08-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber dan heb je geluk met zo'n hond. De onze kroop in de verste hoek van ons huis als hij maar een knal hoorde .En bij donder en bliksem wisten we geen raad met hem. Hij was eens zo geschrokken van vuurpijlen die ze in onze omgeving met nieuwjaar afschoten en hij heeft er echt een trauma van over gehouden.

Gepost door: magda | 28-08-12

De commentaren zijn gesloten.