04-09-12

Parijs

 

Oorspronkelijk wilden we dit jaar terug naar Londen ,want wij waren bijlange nog niet uitgekeken op deze grote stad. Maar de prijzen vlogen dit jaar de pan uit en we vreesden ook de massale drukte in de stad van de Olympische Spelen, wat achteraf niet zo massaal is gebleken .
Wij kozen voor Parijs en kregen er een medereizigster bij .Want één van de oudleerlingen durfde niet onder het kanaal door. Dus dit jaar waren we met zes om Parijs te bezoeken.

Met de Thalys vanuit  Oostende rechtstreeks naar Gare du Nord in Parijs. Ik moest me naar Brugge laten voeren want de eerste trein uit Knokke komt welgeteld drie minuten te laat in Brugge en de Thalys zal zeker niet wachten. De trein zoeft het station binnen , vlug je wagon zoeken, instappen en hup de trein is al weer vertrokken.

Om 9 uur rolden we de Gare du Nord in Parijs binnen. Met onze bagage stapten we een kwartiertje door de stad die aan het ontwaken was : Paris s' éveille...zingt Jacques Dutronc...naar ons hotel .

parijs.jpg 

We liepen langs prachtige gebouwen en sommige bewoners hadden groen op hun balkon. We zagen op sommige platte daken grote bomen staan alsof ze er een park hadden gemaakt..

gevels.jpg

Rechtover de Gare de l'Est was ons hotel en na het afgeven van de bagage trokken we eerst op zoek naar een kopje koffie op een terrasje waar iedereen een koffietje dronk en een croissant leek te eten. Als je drinkbare koffie wil vraag dan een café Crème. Koffie met gestoomde melk. Pech als je de koffie zwart wil. Ik zag er een meneer een klein kopje zwarte koffie drinken en die vroeg een kannetje water erbij. Niet te drinken zo sterk.

onze kamer.jpg 


Onze gidse had in de Gare du Nord zelf boekjes met ticketten gekocht voor de metro. We kregen er elk een aantal en dan trokken we de metro in. De eerste dag hebben we uitsluitend de metro genomen. Trappen op en af, gangen door en maar rennen. Zelden roltrappen en nog minder liften gezien. De minder valide mensen mogen het hier wel vergeten. Een mensenmassa rende door al deze gangen . Ook kregen we in de gaten dat twee kleurlingen ons al een tijdje volgden. Alarm... iedereen de handtas goed om de hals en nog eens extra vasthouden. Ik was de schuldige van het gezelschap. Ik had een klein opvouwbaar plastiek tasje mee en daar stak enkel een jasje in!  ! Dat konden die twee mannen natuurlijk niet weten. Dus dat tasje ook maar over de schouder en goed vastgehouden. Zij kregen in de gaten dat we hen viseerden en bij een volgende halte verlieten ze de metro. We zagen nog juist dat ze zich dicht gingen ophouden rond twee dames ! Hopelijk hebben ze bij hen ook hun slag niet kunnen slaan!
Ik verwachtte meer bedelaars te zien maar dat viel erg mee , wel echt excentriek geklede dames kwam je tegen. Door de drukte keek er eigenlijk niemand naar hen.

 

de metro in.jpg

in de metro.jpg

Toen we de metro uitkwamen zagen we een markt . Je kunt het zo bont niet bedenken of je vond het daar. Tijd om over de markt te lopen was er niet.Toch een impressie van de bonte stofjes die er hingen en een overvloed aan valiezen. Overal waar je komt zie je de mensen met zulke trolleys rondlopen. Duur waren ze niet, je had er al eentje vanaf 10 euro !

de markt.jpg 

Ons eerste doel was de Basilique van St Denis bezoeken( klik) in de Parijse voorstad St Denys. Daar bevinden zich de praalgraven van de koningen en prinsen van Frankrijk. Een prachige kerk( staat nu in de steigers) en verbazend hoeveel praalgraven er opgesteld staan! Ook héél mooie glasramen.

basilique st denis2.JPG

basilique st denis1.jpg

glasramen.jpg

praalgraven1.jpg

praalgraven.jpg

Na dit bezoek trokken we weer de metro in naar de Place de Clichy waar we in een gezellig restaurant WEPLER(klik) genaamd een kleinigheid gingen eten. Bij WEPLER dineer je in een charmante brasserie met een klassieke ambiance waar een vriendelijke en bourgondische sfeer heerst. Hier wordt al ruim 100 jaar voortreffelijk gekookt. Warme sfeer  ook door de warme kleuren van het interieur . De kelners zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam. We aten er een croque monsieur en madame en een omelet zo smeuig als maar kan. 

 wepler.jpg

Morgen reizen we verder nadat ons eten wat gezakt is...

22:35 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (16) |

Commentaren

Een goed begin is het halve werk..al heel veel en heel leuk wat je ons allemaal laat zien!
Maar Magda toch..zo'n heerlijke 'petit'..da's pas echte koffie hoor..niet dat sloeiwater met al die melk erin! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 04-09-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,die kleine koffie was niet te slurpen,maar die andere was een heerlijk bakkie hoor!!Helemaal geen slootwater ,hahahah!

Gepost door: magda | 05-09-12

de metro blijft gevaarlijk om overvallen te worden

voor de rest ziet dat er allemaal schitterend uit Magda
wat een mooie glasramen
en dat lijkt me een heel lekkere croque
zo'n straf koffietje zou niks voor mij zijn

Gepost door: fotorantje | 04-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje de kathedraal moet jij beslist eens gaan bezoeken.Je blijft er foto's maken!!! De sfeer bij Wepler was zo gezellig we wilden er best nog wat langer blijven .Maar we waren naar Parijs gekomen om iets te zien hé ;-)

Gepost door: magda | 05-09-12

Voila het zomerseizoen is ten einde al geven ze nog een goed nazomers weekendje. Zo te zien en te lezen gaan de kinderen/kleinkinderen terug schoolwaarts en de wat ouderen op reis, een goed idee trouwens.
Amuseer je maar ginder en tot nog eens
Luc

Gepost door: Luc de pompier | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Luc de dagelijkse routine start terug. Ik heb een fantastische zomer beleefd en daar zal ik nog lang kunnen van nagenieten.

Gepost door: magda | 05-09-12

Parijs, leuk leuk leuk. Mooie stad. en hele mooie foto's.

Groetjes

Gepost door: Kim | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@Kim ,Parijs is een eindeloze stad om van te genieten. Devolgende keer gaan we wat langer want nu hebben we wat veel op korte tijd willen doen.

Gepost door: magda | 05-09-12

Bij het bekijken van de foto's moest ik onwillekeurig aan het liedje "Mieke hou je vast aan de takken van de bomen" denken. Alleen diende ik de tekst enigszins te wijzigen in: "Miekes hou jullie vast aan de buizen van de metro".

Gepost door: Benjamín | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@hahahaha Benjamin en dat mag je wel letterlijk zeggen anders zat je zo op een ongewenste schoot.

Gepost door: magda | 05-09-12

Leuk dat je ons mee laat genieten van je uitstap. Wij hebben ooit ook de metro in Parijs genomen, en het gevoel dat je hier beschrijft had ik toen ook. Ben benieuwd naar het volgend verslag, groetjes

Gepost door: emily | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@Emily, hoewel je erg moet oppassen hebben we toch erg genoten van die metro. Ik heb het aantal metrotreinen niet geteld waar we in hebben gezeten maar het was al met al leuk,hahahha!

Gepost door: magda | 05-09-12

tja ik heb liever Londen maar vraag me niet waarom (hou niet echt van de engelse mentaliteit en toch ga ik graag naar Londen
ventje heeft meer dan drie jaar in Parijs gewoont dsu ja Parijs kent geen geheimen voor mij hahahahahah

Gepost door: pascale | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@Pascale, ik hou ook meer van Londen en ik weet ook niet echt waarom. Toch is deze trip naar Parijs me erg bevallen en we gaan er zeker nog eens naar toe..

Gepost door: magda | 05-09-12

Parijs...


heel wat te beleven en te bezien...

blijft voor mij de mooiste grootstad ..

ik kijk al uit naar het vervolg..

groeten

Gepost door: willy | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,Parijs daar geraak je nooit op uitgekeken. Deze keer hebben we verrassende dingen gezien. Dingen die je niet zo vlug gaat opzoeken ,wij dus wel ,hihi!

Gepost door: magda | 05-09-12

De commentaren zijn gesloten.