06-09-12

Parijs 3

Na de wandelingen doken we de metro in richting hotel om even te rusten en ons op te frissen. Daarna terug de metro in om in de stad te gaan eten. Vlakbij de Notre Dame, richting Boulevard Saint Michel vind je een doolhof aan steegjes met Franse, Griekse, Noordafrikaanse en Libanese restaurants. We lieten ons verleiden door één van de kelners die je proberen in hun restaurant binnen te lokken(klinkt bekend ,zoals in Brugge op de markt). Wij zochten  in feite een restaurant waar we met zijn zessen buiten konden zitten onder de luifel . Dat lukte ons . Je ziet nog juist de luifel rechts op de bovenste foto.

Verwacht je niet aan een exquise maaltijd maar wat we kregen was lekker .We kregen gratis een glaasje wijn als aperitief en de wijn was nog lekker ook. Het eten kostte ons 16 euro per persoon en daarvoor kregen we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert ( ik nam een geitenkaas slaatje ,als hoofdgerecht een forel en als nagerecht een dame blanche).

Terwijl  we op het eten wachtten ben ik even door de straatjes gaan wandelen . Het was nog juist het moment om een paar foto's te maken voor de avond inviel.
Behalve ontelbare restaurantjes waren er ook winkels waar je aziatisch eten kon kopen en een tunesisch winkel waar ik me lieten verleiden tot het kopen van Turks fruit ( ik ben daar dol op ). Ook een chique bakkerij waar ik voor het thuisfront een doosje luchtige maçarons kocht.
 
Er is altijd animatie in de straatjes .Deze keer was het een jongleur die met een visbokaal met vissen op zijn hoofd een voorstelling van zijn kunnen toonde. Ook een muziekbandje drentelde door de straatjes.
Overal veel mensen en een gezellige drukte. Erg leuk om met vrienden daar te gaan eten op een warme avond zodat je buiten kan zitten of onder een luifel met een warmtestraler.

rue la huchette.jpg

rue la huchette1.jpg

rue la huchette2.jpg

rue la huchette3.jpg

rue la huchette4.jpg

En om de gezellige maaltijd af te ronden deden we nog een wandelingetje over de Pont St Michel , langs de Seine naar de Notre Dame. We zagen een bateau mouche voorbijvaren . Het plan was om op zo'n boot te dineren al varend op de Seine. Helaas de twee shiften om te kunnen eten waren al volzet . Maar toegegeven als alternatief was het etentje in de gezellige straatjes van Parijs ook niet mis. Op zich leek het een grotere uitgave van de Rue des Bouchers in Brussel , maar hier noemde het straatje waar wij zaten Rue de la Huchette( klik)

Op het plein vòòr de Notredame klonk tangomuziek en een dansschool was er aan het oefenen. 

De franse politieagenten die bewaking hielden op en rond het plein waren wel wat luchtig gekleed voor zo'n frisse avond( en dat zeiden ze ook tegen elkaar) en misschien daarom nam hij onze gidse eens stevig in zijn armen om op de foto te staan ! hahaha. Op de torens van de Notre Dame zagen we nog bezoekers rondlopen te oordelen aan het flitslicht maar in de kerk konden we juist nog achterin even wandelen. Foto's maken mocht enkel zonder flits en dat was echt wel moeilijk. Ik heb er een paar als souvenir maar niet echt vatbaar voor publicatie , alleen een foto in een zijbeuk: een kapelletje met héél veel kaarsjes. Ik zag geen steek anders had ik mijn nikonnetje op nachtfoto kunnen zetten , misschien lukte het dan. Maar wegens te druk met toeristen heb ik het zoeken naar die stand op het nikonnetje maar opgegeven.

notredame.jpg

We wandelden op ons dooie gemak aan de andere kant van de Seine terug naar het metrostation aan de Pont St Michel en zagen in een zijstraat de lichtjes van de restaurants waar we voordien gegeten hadden!
Na een redelijk lange rit kwamen we omstreeks 22.30 uur vlak vòòr ons hotel weer boven de grond. Ik moet zeker niet vertellen dat we kort nadien uitgeteld in bed lagen en pas wakker werden  tegen 8 uur om naar de ontbijtzaal te trekken voor een nieuwe beloftevolle dag.

rue.JPG

19:04 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: parijs, schoolvriendinnen |

Commentaren

Aaahaaa..het Quartier Latin..één van onze favoriete wijken van Parijs! We gingen daar altijd eten bij een Grieks restaurantje..het zag er niet uit daarbinnen..heel eenvoudig meubilair en zo, maar het was er schoon en wat vooral belangrijk was: je bord was afgeladen vol met allerlei lekkers van goede kwaliteit en dat voor maar heel weinig geld! :-)
De Notre Dame ben ik nooit binnen gegaan maar vind het aan de buitenkant altijd al heel indrukwekkend...en op het plein ervoor is altijd wel wat te doen volgens mij hehe!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad allemaal heel gewone restaurantjes zonder veel tralala, maar wel lekker eten voor weinig geld. En héél veel ambiance. Wij zaten schuins over de Griek in een Frans restaurantje. Bij de Griek was het ofwel gewoon buiten zitten ofwel binnen. Er was geen luifel en dat was nu niet zo ideaal voor mij de avondkoelte. De andere dametjes stopten me onder een warmtestraler zodat ik toch niet opnieuw verkouden zou vallen.Ik had nog een beetje last van hoesten en had pas een ferme antibioticakuur achter de rug.( ik wilde voor geen geld die reis aan mijn neus zien voorbijgaan).

De Notre Dame was een leuk extraatje voor ons maar binnenin was er niet veel te zien.Alle lichten waren uit in het middenschip.Maar we hebben toch enkele voetstappen kunnen achterlaten in deze prachtige kathedraal.

Gepost door: magda | 06-09-12

tiens , ik lees , terwijl ik op het eten moest wachten , heb ik nog een wandeling gemaakt door de straatjes! ofwel zat je reeds om 11hoo aan tafel ofwel hadden ze geen elektriek ! heb menigmaal in Parijs en daarbuiten gaan eten en nooit moeten wachten ! ik ken beter Paris dan Brussel .ex-trucker

Gepost door: ex-routier | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha ex-routier, zolang duurde mijn wandeling niet , maar het was wel 's avonds dat we gingen eten en het was er oliedruk !! Dus een kwartiertje rondlopen om foto's te maken kon er wel vanaf. Achteraf zou niet meer gelukt zijn omdat het dan donker zou geweest zijn.

Gepost door: magda | 06-09-12

allezins mooie foto's ! goed week-end

Gepost door: ex-routier | 07-09-12

Dank je wel en voor jou ook een mooi weekend!

Gepost door: magda | 07-09-12

prachtige dagen hebben jullie gehad
en precies altijd wat te beleven daar

Gepost door: fotorantje | 07-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja als wij op stap gaan is er altijd wel iets te beleven.Wij hebben magneetjes in onze zakken,hahaha!

Gepost door: magda | 07-09-12

Dat was puur genieten zo te zien op de foto's.
Jullie hebben inderdaad een fijne tijd gehad in Parijs.
Fijn weekend, en bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 07-09-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje,het was zo'n fijne tijd dat we er volgende reis drie dagen van maken!!

Gepost door: magda | 07-09-12

Ik heb met veeeeeeeeeeeel plezier je verslag gelezen en met de foto's erbij super hoor.

Gepost door: emily | 07-09-12

Reageren op dit commentaar

@Emily dank je voor het compliment.Het doet me plezier dat je het graag gelezen hebt.

Gepost door: magda | 07-09-12

Ik durf het haast niet te zeggen maar ik ben nog nooit in Parijs geweest. 16euro vr 3-gangen is niet veel. Mooie sfeervolle foto's.

Gepost door: HansDeZwans | 07-09-12

Reageren op dit commentaar

@Hans ik geniet van deze uitstappen omdat ik in mijn actieve leven zelden op reis ben geweest. Mijn werk en die van mijn man lieten niet toe om op het zelfde ogenblik verlof te nemen.Nu het wel kan kan hij het niet meer om gezondheidsredenen. Ik wel en dat stoort hem niet.

Gepost door: magda | 07-09-12

De commentaren zijn gesloten.