09-09-12

Monumentendag ?

Vandaag was het monumentendag.  Ik voel me zelf een monument als ik mijn jaren tel en daarom ben ik maar thuisgebleven moest er iemand mij willen bezoeken ,hahahaha!

Het was zo'n prachtig weer en ik had geen zin om de deur uit te gaan. Al de monumenten in onze gemeente die vandaag hun deuren openstelden heb ik al bezocht : de kerken, de molens , openbare gebouwen, het sincfalamuseum....
Ik bracht de dag door in mijn monument , mijn tuin die al ruim 40 jaar een deel is van ons . Om mee te genieten van dit monument heb ik een nicht met haar man uitgenodigd op de koffie. En we hebben allemaal genoten tot de avond inviel van mijn geliefkoosd monumentje  !

 

tuin in september.jpg

De klokjestruik doet het prima, De lichtpaarse petunia bloeit ongelooflijk veel en de dubbele petunia komt nu pas in volle bloei. Eén zonnebloemzaadje zag de kans om te groeien en  bloeien in een bloembak. Ik heb die wel moeten aan een stokje vastbinden.

tuin in september1.jpg

Tot mijn verrassing bloeit er nu een witte stokroos. De hosta met witte geurende lelie-achtige bloemen bloeit overdadig. Het is de laatste in de rij van de hosta's die bloeit. En de groengele bladeren hebben echt sierwaarde bij deze pelargonium. Mijn pompoenstruik heeft één pompoen opgeleverd. Er kwamen er nog aan maar die zijn gerot .Wel jammer.

tuin in september2.jpg

De karmozijnstruiken die overal staan in de tuin hebben last van de warmte. Elke avond een emmer water helpt een beetje. Maar de donkere besjes vallen met trosjes van de struiken. De klimrozen doen nog een poging om voor de tweede keer te bloeien. De bloemen zijn nu wel kleiner. De bloembakken op de vensterbanken doen het nog goed. En de bessen van de gevlekte aronskelk zijn een sieraad in de tuin.

22:08 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (18) | Tags: tuin, monumentendag |

Commentaren

Ik heb het zelfde gedaan als jij :-)Ik zie dat er bij mij in de tuin veel de zelfde bloemen en srtuiken staan als bij u

Gepost door: liliane | 09-09-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik zeg altijd dat ik een boerentuin heb. Ik koop geen exotische planten en veel wat er in de tuin staat heb ik gekregen. Je kent dat wel zaadjes en stekken ruilen en voor de rest mag het allemaal groeien waar het wil zolang het niet te verwilderd geraakt. Dit jaar zijn alle dahlia's vervroren en zijn er veel vaste sruiken kapot gegaan in de late vorstperiode. De dahliaknollen waren met de jaren zo diep in de grond gekropen dat ik die niet meer boven kon spitten zonder andere planten kapot te maken. Maar de harde vorst heeft ze toch kapot gekregen.
Enne ...zijn er ook die naar jou- als monument- kwamen kijken,hahahaha!

Gepost door: magda | 09-09-12

Reageren op dit commentaar

ik was hier voor de eerste keer en het was hier mooi prentjes dacht ga ook eens iets zeggen liliane mooi naam zegd je man het ook niet denk het wel want die ziet je graag he en doe zo maar verder hier hoor je doet het goe echt waar groetjes little joe is wel mailnaam want ik heet eigenlijk Frans (ke) met echte naam

Gepost door: little joe | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@ Little joe , mijn naam is wel magda en niet Liliane. Liliane is een blogster die reageert op mijn logje. Dank je wel voor het compliment, ik zal mijn best doen.

Gepost door: magda | 10-09-12

veel volk over je (monumenten) vloer gehad Magda...?

prettige dag

Gepost door: willy | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik heb het tuinpoortje moeten sluiten ,ze stonden in drommen aan te schuiven , :-)))

Gepost door: magda | 10-09-12

t was te warm voor de monumenten
ik heb het rustig gehouden net als jij

Gepost door: fotorantje | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,daar heb je dan meer deugd van dan rondlopen in die puffende hitte!

Gepost door: magda | 10-09-12

Magda goede middag...

het viel weer allemaal samen ! Hier waren het bevrijdingsfeesten, met braderie en een reuzenstoet van 302 reuzen ( record gebroken ) . En de wafels en smoutebollen gingen zeer vlot van de hand ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino, dat is dikwijls zo . Alle activiteiten op dezelfde zondag. Je weet niet wat kiezen. Tja iedereen wil het in de zomer doen maar de weekends zijn beperkt hé!!

Gepost door: magda | 10-09-12

Dag Magda!

Groot gelijk dat je zelf voor monumentendag gespeeld hebt met je tuin!! hihihiiii
Het was inderdaad heel warm buiten ben er pas door gegaan als het 18u30 was met ons kleinste hondje om te leren wandelen want ben er veel te laat mee begonnen om het haar te leren en nu heeft ze van veel schrik, maar dat zal wel beteren!! Vandaag mijn lavendel uitgedaan en ergens anders gepland het was veel te groot voo in de border te staan vond ik! En zweten, het is er warm aan.
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, waarom de warmte en drukte opzoeken als je het thuis ook goed hebt. Er komen beslist nog dagen dat ik er met de fiets op uit kan ( hoop ik toch )

Gepost door: magda | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

Er waren hier echt tuinen opengesteld voor de Monumentendag..deze wijk schijnt dan ook tot ver buiten de stadsgrenzen bekend te staan als Tuindorp.
Maar niet in míjn tuintje kwamen ze hoor..daar staat ook láng zoveel moois niet in te bloeien als bij jou op dit moment..alleen toevallig wel bijna allemaal roze, wat dan wel weer mooi is bij elkaar!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de tuin is hier wel over zijn hoogtepunt maar wel nog kleurig . De uitbundige bloei is er niet meer en zelfs de hortensia's lijden onder de warmte en emmers water geven 's avonds helpt niet zo erg veel. Daarvoor dient nu het zwembad water dat niet meer gezuiverd wordt! Ik probeer de planten zo te zetten dat ze niet de hele dag in de blakende zon staan . Ik durf zelfs een parasol openzetten boven bloempotten die wat samen staan. Alles om het zomergevoel te verlengen !!

Gepost door: magda | 11-09-12

En, veel volk langs geweest? ;-)

Gepost door: Madrina | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Madrina ,ik zei het al bij Willy dat ze in drommen stonden aan te schuiven. Ik heb mijn tuinpoortje dan maar afgesloten ;-)

Gepost door: magda | 14-09-12

nu is het winter en bloeien er geen bloemen meer in de tuin spijtig groetjes little joe

Gepost door: little joe | 13-12-13

Reageren op dit commentaar

@Little Joe, maar volgend jaar zijn de bloemen er opnieuw!

Gepost door: magda | 13-12-13

De commentaren zijn gesloten.