11-09-12

moeeeeeeeee......

poetsen 1.jpg
De zomer is ten einde. De nachten worden frisjes en 's morgens en 's avonds ligt het gras nat:Ideale massage voor je voeten ,water  scheppen met je voeten. Dan ben je seffens wakker.

Tijdens de zomermaanden leefden we voornamelijk buiten en het huishouden werd minimaal gedaan. Op stap gaan met de fiets had voorrang. Ondertussen zorgde Dominique  ervoor dat het huis er  fatsoenlijk bij lag . Maar één namiddagje in de week is zeker niet voldoende om het hele huis spic en span te houden.

We hadden afgesproken dat we in de maand september er gingen invliegen. Verleden week is het grootste deel van de keuken afgewassen en deze week de

poetsen3.pngrest. En dan zijn we naar boven getrokken om de sporen die de bengels achterlieten weg te stofzuigen en het parket extra te dweilen en terug glans te geven.

We werkten als een goed team en liepen elkaar niet in de weg. De bovenverdieping wilden we kost wat kost opgekuist hebben en daarvoor bleef Dominique langer dan gewoonlijk. En toen ze deze avond op haar scooter vertrok en ik haar uitzwaaide zei ze al lachend "en  nu mag je in de zetel gaan liggen ". Ik had de energie niet meer om nog wat anders te doen, hahaha .

Volgende week krijgen de tuinmeubels een extra beurt want ik denk niet dat we alle meubels nog nodig hebben. De tijd van de bbq en lange avonden buiten zal wel voorbij zijn. Maar daar denk ik nog niet aan want ik ben moe...

 

21:17 Gepost in werken | Commentaren (20) | Tags: poetsen |

Commentaren

hihi nog eentje die moe is, maar jij hebt dan ook heel veel gedaan deze zomer

Gepost door: fotorantje | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, daar heb je wel een beetje gelijk in. De zomer was druk en vermoeiend maar ik had er geen erg in. En nu alles weer in zijn dagelijkse plooi valt voel je die vermoeidheid boven komen. Het zal voorbijgaan met een beetje rustiger aan te doen.

Gepost door: magda | 11-09-12

Geniet van je zeteltje Magda !!!! Jij /jullie hebben dat dubbel en dik verdiend ...


Zwaai zwaaaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: Klaverke | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

@En weet je Klaverke,als je zo'n "werk"dag achter de rug hebt ,ben je tevreden over hetgeen gedaan is en is die moeheid maar bijzaak. Alles ligt er nu spic en span bij!! joepie!

Gepost door: magda | 11-09-12

even uitblazen Magda...

je hebt wel een planning voor volgende week..

groeten

Gepost door: willy | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Willy,tegen volgende week heb ik weer energie teveel ;-)

Gepost door: magda | 12-09-12

Jullie hebben keihard gewerkt, en dan verdien je om zalig in de zetel te ontspannen.
Stuur Dominique met haar schoeter deze richting uit ...
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, kijk maar uit als je een klaxon hoort! Je weet maar nooit hé!

Gepost door: magda | 12-09-12

Eventjes uitpuffen, dat heb je nu wel verdiend, Magda. En aan de lange donkere winteravonden, daar denken bijlange nog niet aan.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik hoop dat we nog lang mooie avonden hebben en vooral dat we nog geen verwarming nodig hebben ,want dat is toch al op zijn herfsts en dat ligt ook dichtbij de winter !

Gepost door: magda | 12-09-12

Je hebt inderdaad zo'n drukke vakantie achter de rug, dat je dringend aan vakantie toe bent. Tiens, wat een rare zin.

Gepost door: Benjamín | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, vakantie afgeleid van het latijnse woord "vacare" betekent " vrij zijn". Wel in zekere zin was ik zo vrij dat ik er moe ben van geworden . Dus kan ik maar beter geen twee maanden vakantie meer nemen,hahaha

Gepost door: magda | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

Magda goede avond...

blaas maar even uit....dat doen we e.k. weekend ook nog eens in het kabouterbos en tegelijker tijd voort doen met de repatriëring van de voedselvoorraad en goed kijken of de muizen niet binnen kunnen en zeker geen ratten , want ze zijn sluw ! Verder is de rodage voorbij met het helpen van de huiswerken ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,zeg dat wel ,uitblazen is echt wel nodig maar al met al was het een super mooie vakantie voor ons allemaal hier. En om af te kicken zijn de jongens in september ook al een nachtje komen slapen.

Gepost door: magda | 12-09-12

Het is hier gewoon nooit echt spic en span..ik vind andere dingen belangrijker..tja..zulke mensen moeten er ook zijn hè..huisvrouwen van likmevessie, maar toch wel aardig! :-P
:-D
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik ben geen poetsmaniak maar na die twee zomermaanden was het echt wel nodig.Iedereen rent hier het huis in en uit en naar boven zonder schoenen af te doen en een deurmat is voor de show ;-) . Het zand en andere rommel vond je tot in de slaapkamers!! Nu het hier weer rustig is wil ik het toch eens netjes hebben .

Gepost door: magda | 12-09-12

Het koudere weer kan ook heel gezellig zijn. Denk maar aan die heerlijke momenten voor de open haard of aan de houtkachel na een dag hard werken. En dan niet te vergeten de feestdagen die er binnen een paar maanden terug zijn.
Ok, het is vroeger donker, en je moet zorgen dat je comfortabel de winter doorkomt (tijdig brandhout kopen bvb) en je hebt wat extra werk door schoon te maken. Maar je kan het ook heel gezellig maken.

Fijne herfst en winter toegewenst!

Gepost door: Pellets | 13-09-12

Reageren op dit commentaar

@Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Ik heb niets tegen herfst en winter hoor.Dat zijn inderdaad best gezellige maanden. Alleen is de overgang van zomer naar de herfst zo plots. De haard laten branden om de kilte 's avonds weg te krijgen ,ja dat is best gezellig. Maar hout kopen zit er niet meer in. We hebben een zibrokamin in de haard gezet en als het fris is 's avonds steken we die aan. Maar vroeger werd de haard héél veel gebruikt.

Gepost door: magda | 13-09-12

Amai, na zulke werken heb je een rustpauze verdiend!

Gepost door: Madrina | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, als je met twee bezig bent vliegt de tijd en het is achteraf dat je pas voelt dat je pompaf bent!

Gepost door: magda | 14-09-12

De commentaren zijn gesloten.