13-09-12

Karweitje gedaan

garfielddiepvries.gif

 

Een tijdje terug had ik de grote diepvries uitgemest. Dat was meer dan noodzakelijk wilde ik de kippen- die gekweekt en geslacht waren voor ons- er kon instoppen. Gelukkig was het toen eventjes niet zo heet buiten.  De diepvries in de keuken was ook aan een beurt toe maar ik zag het niet zitten want daar zijn het manden en  geen gesloten bakken. En zolang het zo warm was begon ik er niet aan. 

Deze morgen hoorde ik opa rammelen in de keuken op zoek in de diepvries wat hij vandaag zou klaarmaken. Ik kreeg het op mijn heupen van het over en weer gegooi van diepvriesdozen , plastiek zakken ...Hij kan goed koken maar kan nog veel beter alles overhoop gooien in frigo en diepvries zodat niemand nog weet waar alles zit.

Ik had er echt geen zin in maar ik vulde een emmer met kokend water, gooide de manden uit de diepvries en dekte die goed af met dekens zodat het ontdooien wat vertraagd werd. Dan begon het ontdooien : de wanden deppen met een hete spons . Een dikke ijslaag moest er afgeweekt worden .Daarna de manden nakijken en alles netjes ordenen. Ik ben er toch meer dan twee uur zoet mee geweest en hield er een stijve rug aan over.

En weet je wat we gegeten hebben deze middag ...uit de diepvries ?  Een superdikke, grote gestoomde en gegrilde kotelet ( zo mals als boter , een restant van een bbq ) met een flinke portie rode kool. Ik wist dat er rode kool in de diepvries stak , maar waar hé!! En gekookte polderaardappelen met de nadruk op polder want die hebben een intensere smaak.

En weet je wat ik na het eten gedaan heb? Grote etiketten gemaakt en op de diepvriesmanden geplakt . Nu maar hopen dat opa het niet weer in zijn hoofd haalt om eten in gelijk welke mand te gooien zoals bij de grote diepvries.
Ik kan met mijn ogen toe iets uit de diepvries halen. Maar als opa biefsteak bij de ijsjes steekt en pizza's bij het brood  en de chocoladekoeken...dan weet je na een tijdje echt niet meer waar alles zit.

Onverwacht een heel karwei gedaan, ik zal deze nacht goed slapen ...

 

21:28 Gepost in werken | Commentaren (18) | Tags: diepvries |

Commentaren

Haha Magda, hier van hetzelfde laken een broek, een grote en kleine diepvries, netjes gesorteerd, maar na enkele weken zit alles door elkaar.
Onze zoon heeft er een handje van weg om er een doolhof spel van te maken.

Gepost door: roy | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Roy ,hier is het mijn man die er een doolhof van maakt alle stickers en plakkaatjes op de rand van de bakken ten spijt. Niks klopt er na een tijdje! zucht zucht. Maar ...hij kan heerlijk koken! Zodat ik meer op mijn pc kan tokkelen hahahaha!

Gepost door: magda | 14-09-12

maar één diepvries, maar toch proberen we ook te sorteren hoor. dat maakt het makkelijker om iets terug te vinden.

prettig weekend!!!

Gepost door: Kim | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Kim toen mijn man nog werkte had ik dat probleem niet. Nu wel omdat hij meestal het koken op zich neemt. Maar dan heeft hij mij nodig om de noodzakelijke spullen te vinden in de diepvries,;-))

Gepost door: magda | 14-09-12

Wij hebben maar een klein vrieskastje, meer is niet nodig met z'n tweetjes. Eén mand voor vlees, één mand voor brood en één mand voor snacks en frites..dat werkt goed bij ons.
En als het in de winter eens hard vriest, dan ontdooien we de boel..de manden kunnen dan even buiten staan hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik had indertijd zelfs drie diepvriezers.Eentje stond in het tuinhuis en daar werden de groenten en fruit ingestopt. Je weet nog wel dat ik toen een grote moestuin had, hé ! Die is aan een van de kinderen gegeven. Maar de twee kasten zijn gebleven . In de keuken al wat dikwijls gebruikt wordt en in de garage meer vis , rood vlees en kippen die in grote hoeveelheden worden aangekocht.Het brood ,pizza's boterkoeken... Het is een gewoonte om alles in huis te hebben ,toen ik nog werkte en niet altijd de tijd had om inkopen te doen sloeg ik voorraad op. Daarenboven waren er hier dikwijls méér eters dan ons gezin in feite telde. En zij die onverwachts binnenvielen konden altijd aanschuiven. Eten genoeg in voorraad. Ik heb ook geen winkels echt dicht bij huis.

Gepost door: magda | 14-09-12

Het is een karwei dat ik ook dringend moet uitvoeren, maar ik verzin iedere dag wel een excuusje om er niet aan te beginnen. Er zijn van die dingen waar ik echt een hekel aan heb, zoals bijvoorbeeld het onderhouden van diepvrieskasten en -kisten. Morgen misschien. Als 't regent.

Gepost door: Benjamín | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,zò graag doe ik dat ook niet ,maar mijn man gaf de hint dat het nodig was. Hij begon eraan omdat hij iets niet vond , maar zijn gezondheid laat niet toe om zo'n karwei te voleindigen...dus ...en het was toch tegen regen aan buiten ;-)

Gepost door: magda | 14-09-12

Dag Magda!

Bij ons word de grote diepvries koffer uitgekuisd in de winter door mijn man want dat kan ik niet meer en de kleine in de keuken is voor mij!
Maar zoals je zegt alles door elkaar gerammeld gebeurt hier ook en niks vind hij van de eerste keer ook al maakt hij die vriezer proper, raar he maar waar!
Ik weet met mijn ogen dicht waar alles steekt zeker al ik alles netjes op orde gestoken heb maar na een tijdje weet ge niet meer waar ge moet zoeken!
Hier is het ook hetzelfde liedje, hihihiiiii denk overal!!!!!ben al blij dat het hier alleen niet is en ik denk dat ik mijn vriezertje in de keuken 2schuiven sebiet ga uitmmesten si!!! Je hebt me op een idee gebracht!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, het is een troost te lezen dat anderen hetzelfde probleem hebben: je weet dat er iets in de diepvries zit maar als je het wilt uithalen , is het werkelijk een ramp! Zoals die rodekool die plots tevoorschijn kwam ,hihi!
Achteraf is een mens blij dat die ontijsd ,gereinigd en geordend is!! Maar voor hoelang?

Gepost door: magda | 14-09-12

dat klinkt bekend in de oren Magda...

hier ben ik wel de boosdoener

fijne dag

Gepost door: willy | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@haha Willy, je geeft het dan nog toe ook!

Gepost door: magda | 14-09-12

Het spijt me Magda, maar ik kies bij deze helemaal de kant van opa. Ik vind dat alle opa's het recht hebben om de biefstuk bij de ijsjes te steken en de pizza's bij de chocoladekoeken. En als ze daarenboven ook nog eens goed kunnen koken ,dan hebben ze zelfs het recht om de rode kool bij de chocoladekoeken te steken.
Dat vind ik daarvan. Nah.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Awel merci , Fluwijn dan zou ik je maar laten zoeken als je iets niet vindt!! En als straf zou je de diepvries zelf mogen uitkuisen ,nèh !

Gepost door: magda | 14-09-12

Blijkbaar is het zowat overal het zelfde als het over de diepvries gaat. Als hij hier is uitgekuist blijft dat een week of 2-3 goed. En dan moeten er plots groenten bij, is er geen plaats meer in de bak van de groenten en vliegt het bij het vlees...en we zijn vertrokken.

Gepost door: bea | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja zo gaat het dan , hier is het van hetzelfde. Maar dan wéét ik tenminste waar ik het stop. Bij opa is dat niet het geval ,hij weet niet eens meer waar hij zèlf bepaalde etenswaren heeft gestopt. Begin dan maar te zoeken van bij de ijsjes tot de boterkoeken en de rode kool ....hahahaha. Het eindigt dan meestal zo " och dan eten we maar vanmiddag iets anders"

Gepost door: magda | 14-09-12

:-)

* heb geen diepvriezer ... *

Haha

;-)

Gepost door: Klaverke | 17-09-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke dan blijf je gespaard van een serieus karwei!!

Gepost door: magda | 23-09-12

De commentaren zijn gesloten.