14-09-12

verkiezingen

 

verkiezingen.png

 

De kranten staan vandaag vol over de verkiezingen in Nederland. Ik ben niet genoeg op de hoogte van de politieke toestand in Nederland om er een oordeel over te vellen. In elk geval lijkt het erop dat er serieuze verschuivingen zijn gebeurd. Als de twee winnaars nu niet enkel de handen schudden maar ook hun schouders zetten onder de nieuwe regering dan zal er toch wel iets positiefs uit de bus komen. Ik hoop dat het eeuwige bekvechten van de ene vòòr en de andere tegen wat aan banden wordt gelegd.

We leven in een snel veranderende maatschappij en wat 20 jaar geleden nog de norm was is het nu soms niet meer . De ene mens evolueert gemakkelijk mee en de andere weer niet. De gulden middenweg vinden is hier de boodschap . Het is allemaal gemakkelijk gezegd ,maar in de praktijk omzetten is dikwijls een brug te ver.
We leven in een multiculturele maatschappij en of je er nu mee akkoord bent of niet het is nu eenmaal zo. We moeten er allemaal het beste van maken. Blijkbaar zijn we niet goed bezig gezien de vele rellen en geschillen. Allochtonen en autochtonen , het zijn zwaar beladen woorden. Wanneer zal het eens gewoon worden "mensen" die wonen in dit of dat land.

stembiljet.jpg

Volgende maand zijn het gemeenteraadsverkiezingen in België. Het landschap staat nu al vol met plakkaten in weiden , aan huizen, langs de wegen en op de daarvoor bestemde panelen in de stad. De glimlachende gezichten stralen je toe en de beloftes zijn "goed ,beter en best". De superlatieven vliegen om je oren. Wat moeten ze nog beloven?

De tijd dat verkiezingsstrijd reeële beloftes inhielden als 8 uren werkdag, zesdagen week en later vijfdagen week, de sociale voorzieningen voor iedereen en ga zo maar verder zijn al lang verleden tijd.

Mijn vader moest nog 6 en een halve dag werken. Zelf heb ik nog moeten werken op zondag tijdens de zomermaanden. We kregen een compensatiedag in de week , maar de zondagsuren werden niet dubbel betaald. De normale werkweek was tot de zaterdagmiddag. Later werden het 5 dagen en nog later 37,5 uren werkweek. Met iedere verkiezing waren er beloftes die konden ingevuld worden als de schouders er onder gezet werden..
Wat moet er nu beloofd worden? Het omgekeerde: Dat er werk gecreeërd zal worden , dat je buiten de normale werkuren  meer compensatie( soms driedubbel loon) krijgt, veel meer mogelijkheden om je werk voor een tijdje te onderbreken....

Er wordt beloofd dat we door op die, en die ,en die te stemmen in een wereld vol honing gaan terecht komen. Er wordt veel veel beloofd ....en ook  gedaan  de weken vòòr de verkiezingen : De straatveegmachine komt om de haverklap en nog vlug gaan er wegenwerken van start . Maar zal het na de verkiezingen ook zo verder gaan?

Ik maak me geen illusies...

Hier gaan we voor de eerste keer electronisch stemmen. Ik hoop dat het even vlot zal verlopen als met het rode potlood!!

 

verkiezing electr.png

 

 

20:49 Gepost in knokke | Commentaren (12) | Tags: verkiezingen |

Commentaren

Haha Nieuwpoort onveilig maken, we zijn op onze hoede hahaha
Zondag geven ze ook redelijk weer dus jullie gaan het treffen, zondagmorgen ben ik in de kazerne na onze oefening, in de namiddag thuis wacht, maar alé wie weet zie je me nog eens voorbij vlammen naar één of ander interventie.
Zaterdag start Tine en ik met een cursus natuurgids, t'is weer eens iets anders, een beetje een voorbereiding naar...het pensioen toe zeker, want ik heb gelezen via de vakkbonden en de regering, dat ik met mijn jaren dienst misschien in 2014 de dienst zou kunnen verlaten en met al die hervormingen etc etc zou dat wel eens het geschikt moment kunnen zijn.
Op het eind van de maand gaat de blog wat minder postjes gaan bevatten, waarom dat ga ik je wel eens vertellen, maar het gaat de moeite zijn.....

Wie weet tot in Nieuwpoort met of zonder sirene

Gepost door: Luc de pompier | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

@Luc, 't zou leuk zijn moesten we elkaar eens goedendag kunnen zeggen!!

Gepost door: magda | 14-09-12

mooi zeg echt heerlijk is dit jaz verkiezing breek me nu al zuur op plots moeten ze echt gans de gemeete opleggen nee niet zo blij mee
groetjes antony

Gepost door: antony | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

@ Tja Antony, we zullen toch op iemand moeten stemmen om de gemeente te besturen hé. Laat ons hopen dat we aan de goeie onze stem geven!.

Gepost door: magda | 15-09-12

Komt alles in orde hoor! Ik geloof het :-)

Geniet van jouw weekend,

Groetjes

Gepost door: Hallo | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

@Hallo ,ik hoop het ! En mijn weekend zal beslist mooi worden want ik ga op stap!

Gepost door: magda | 15-09-12

Dag Magda!

Ach, die miserie alweer! Onze toer is in Oktober en voor wat? pfff
Ze doen toch allemaal hun goesting en als het erop aankomt doen ze met elkaar mee of is het oorlog! Ze beloven veel maar het komt niet tot doen!

Wens je een fijne dag, hier schijnt het zonneke prachtig in Rotselaar en bij jullie?

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, ze vragen om te stemmen maar uiteindelijk doen ze toch hun zin. Zoals je zegt ze doen met elkaar mee.
Het was hier een mooie dag maar toch leek het niet meer zomers. Groetjes en geniet morgen van een zonnige dag ,want dat voorspellen ze toch !

Gepost door: magda | 15-09-12

Wij stemmen al jaren electronisch, maar afgelopen zaterdag zei toevallig buurman nog tegen mij:

" Zouden ze dat nu niet kunnen beïnvloeden, dat stemmen met de computer ... ? "

Hij geloofde er niet zo in ...

Gepost door: Klaverke | 17-09-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,eerlijk gezegd vraag ik mij dat ook af! Maar er zijn wel een paar extra controles ingebouwd zag ik bij het proefstemmen ( je kunt hier vooraf eens een kijkje nemen hoe dat stemmen verloopt)

Gepost door: magda | 23-09-12

Vorige week zei ik "amai, zo weinig borden in't straat", wat denk je dat er deze week gebeurd is? Overal borden ;-) Wij stemmen al een hele tijd elektronisch, da's niet moeilijk hoor, Magda!

Gepost door: Madrina | 21-09-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, de borden zijn hier ook overal plotsklaps verschenen. Neen dat stemmen is niet moeilijk. De inwoners konden hier eens gaan proefstemmen. De gemeene had ervoor gezorgd dat iedereen die dat wilde eens kon gaan proberen. Veel mensen gingen eens een kijkje nemen, ik heb mijn man meegesleurd , die kent niets en wil ook niets van computers weten. Het was hem meegevallen ,zei hij met een zucht van opluchting.

Gepost door: magda | 23-09-12

De commentaren zijn gesloten.