28-09-12

schoenen

red shoes.JPG 

I love red shoes !!

 

Onlangs heb ik de boorden van mijn schoenenkast  helemaal leeggemaakt en ben ik begonnen de sandalen en zomerschoenen netjes in dozen te stoppen voor hun winterslaap. De gesloten schoenen en winterschoenen werden uit hun zomerdozen gehaald. Bij zo'n schoonmaak is het ook tijd om eens te kijken welke schoenen weg mogen . Zolen versleten , riempjes stuk , doorgetrapt zodat je veel te vlug pijnlijke voeten krijgt....
De boorden toonden lege plaatsen en dat vraagt toch om nieuwe schoenen.

Een schoenenwinkel gaf 20% op alle damesschoenen en dat is toch meegenomen. Ik weet dat ze daar ook halve maten hebben want met twee voeten die zo verschillen dat ik de schoenen ofwel juist-juist  ofwel te groot moet kopen , is dat niet altijd eenvoudig om gemakkelijk zittende schoenen te vinden.
Opa ging mee want hij wilde -eindelijk- ook eens een paar nieuwe schoenen. Terwijl hij in de mannenafdeling ging kijken en passen,  liep ik door naar de vrouwenafdeling.
Daar liep een jong meisje met haar moeder en ik hoorde die moeder zeggen,"vergeet het dat ga je niet kopen" . Ze had een rode schoen in de hand met super hoge hakken en zette die terug op de schoenendoos.

Ik kipoogde naar haar en zei" o dat wil ik voor de lol wel eens passen" waarop ze zei " als u dat doet dan doe ik dat ook". We stonden allebei te wiebelen op die schoenen. Zij wandelde even over en weer maar  ik had alle moeite van de wereld om aanvankelijk mijn evenwicht te houden. Lachen natuurlijk. Zij trok een foto van de rode schoenen maar die was mislukt , dan heb ik er zelf maar eentje gemaakt . Ze flatteren goed met mijn rode jas hé ?!
Alleen heb ik geen zin om te verongelukken of kramp in mijn kuiten te kijken. Ik heb bewondering voor de dames die op zo'n stelten rondlopen. Ik heb een paar zwarte schoenen gekocht met een redelijk hakje. Het meisje ? Zij kocht een paar donkerrode sportschoenen met witte veters!! Maar ze was toch van plan om korte laarsjes met hoge hakken te kopen :felblauwe met zwarte hakken. Ze kwam die tonen en die stonden haar inderdaad héél mooi. Maar 't zou niet voor meteen zijn. Nog even wachten ,zei ze. Of ik haar ken ? bah neen, maar we hebben toch een paar ogenblikken hartelijk gelachen en met schoenen lopen modeshowen!!

Ik ben tevreden met mijn black shoes al had ik graag donkerrode gehad ,maar ja die ene voet paste niet goed in die donkerrode schoen. En opa ? Die is met twee paar schoenen buitengekomen.

20:20 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (20) | Tags: shoppen, schoenen, winkel |

Commentaren

ik zie het tafereel zo voor me :-)
daar zou ik mee verongelukken Magda
en eigenlijk zie ik niet graag die zware boord onder de eigenlijke schoen, in mijn ogen verdwijnt daar het bedoelde elegante mee
maar wie ben ik? ahwel, eentje die graag in supergemakkelijke schoenen loopt :-)

Gepost door: fotorantje | 28-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,in mijn jonge jaren droeg ik ook wel hoge hakken ,maar toch nooit zo'n stelten en met ouder te worden zijn die hakken ook lager en lager geworden. Schoenen moeten gemakkelijk zitten en geen stunt werk vragen. Zo'n hakken dat kan nooit goed zijn voor je rug. Maar kom, ik heb het eens kunnen proberen ,hahahah!

Gepost door: magda | 28-09-12

Morgen is het Dress Red Day..dát is pas een belangrijke 'Dag'..om de Hartstichting onder de aandacht te brengen. En heel eenvoudig mee te doen voor mensen die, zoals wij hè :-), tóch al graag rood dragen..ik heb m'n rode fleece al in de weekendtas zitten hoor! :-)
Die schoenen waren ook heel goed geweest hahahaha!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-09-12

Reageren op dit commentaar

@Aha,dan draag ik morgen mijn rode jas en daaronder een rode pull,en ik neem er mijn donkerrode handtas bij en ik zal mijn donkerrode sandalen nog eens uit de doos halen,hahaha! Maar zon hoge hakken,vergeet het maar ,ik wil niet omver vallen ;-)

Alvast een mooi weekend!!

Gepost door: magda | 28-09-12

Het zijn niet alleen de zomerschoenen, maar ook de echte zomerbloesjes,rokjes en kleedjes die in winterslaap gaan :-)

Gepost door: liliane | 28-09-12

Reageren op dit commentaar

@Inderdaad Liliane ,maar daar moet ik nog aan beginnen. Ik hoop nog steeds op warme najaarsdagen ;-)

Gepost door: magda | 28-09-12

Dag Magdake!

Ik vind ze prachtig die rode schoenen maar voor jouw veeeel te hoog
Heel slecht voor je rug en voeten!
Met een hak van 2cm is het al meer dan genoeg!
Daar loop ik het liefst mee, een gemakkelijke schoen zonder problemen zn zonder pijn aan mijn voeten en ik moet al speciaal schoenen kopen om mijn inlegzolen te kunnen gebruiken! Allemaal veel duurder dan gewone schoenen, grr
Wens je nog een gezellige avond
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 28-09-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, ik zie me niet te gaan wandelen op zo'n hoge hakken. Ik had al moeite om mijn evenwicht te bewaren,hahahah! Vrouwen die zulke stelten dragen die gaan niet wandelen ,die rijden in een auto rond of zitten te zitten op een terras zodat je hun schoenen goed kunt zien !!
Jij moet schoenen vinden om je inlegzolen te kunnen inleggen. Ik moet altijd zoeken naar die halve maten .Ik heb in feite 39 1/2 ,maar dat vind je niet overal. Voor sandalen is dat niet zo erg ,maar voor gesloten schoenen wel. In Brantano heb ik er nu gevonden. Zalig om een passende schoen te vinden.

Gepost door: magda | 28-09-12

goed van opa, nu is hij een hele tijd gerust :-) Enne... ik heb hier ook rode schoenen staan, en rode botjes waar ik geen afscheid kan van nemen hoewel ze allang hun fleur verloren zijn... en mijn hakken werden met de jaren ook altijd maar lager...

Gepost door: oma-moetje | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

@oma-moetje, winkelen is niet besteed aan opa. Maar voor schoenen moet hij toch wel zelf passen.Hij dacht ik neem er maar twee paar mee,dan ben ik voor lange tijd goed.
Ik zie graag rood en mijn zomerse outfit waren oa.donkerrode sandalen en handtas. De rode jas kocht ik verleden jaar al en ik zou nog een donkerrode lange broek willen, ik heb mijn maat tot nu toe nog niet gevonden :-(

Gepost door: magda | 29-09-12

Kijk, zo gaat dat. Terwijl de dames aan het paraderen zijn, koopt Opa zijn gerief dat ie nodig heeft en hij is terug voor een hele tijd gerust.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , zo zijn mannen hé. Recht op het doel af . Hij dacht zeker ,twee paar dan ben ik voor lange tijd verlost om te gaan shoppen. Terwijl vrouwen er toch graag tierelantijntjes rond verkopen en zeker voor schoenen.

Gepost door: magda | 29-09-12

De zomerschoenen en sandalen zijn hier ook al opgeborgen, zelfs de kleren ;-)
Wat een mooie rode schoenen! Niet om lange wandelingen mee te doen maar voor de één of andere gelegeheid...ik had me laten gaan :-)
Hahaha, schoenenshow samen met een vreemd meisje. Je bent ook een nummero (zoals we hier zeggen)!

Gepost door: bea | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben inderdaad een nummero , altijd klaar om een grap uit te halen. Als het maar leuk blijft ;-) en de moeder van het meisje schudde eens lachend haar hoofd en dacht wellicht "twee zotten 'thope "( tesamen)

Gepost door: magda | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

ik dacht even Magda op stelten...

nee dus..

en Opa ken voor een tijdje voort..

groeten.

Gepost door: willy | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, leuk om het eens te probeen ,maar voor mij onbegrijpelijk dat vrouwen op zo'n stelten nog normaal kunnen wandelen. Jaja opa was weer de slimste met zijn twee paar schoenen in no time uitgekozen,hahaha!

Gepost door: magda | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

Mooi maar hoog ! en zwart staat onder alles , maar rood ... heb er ook ...

;-)

Gepost door: Klaverke | 30-09-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,met zo'n hoge hakken kan ik echt niet lopen,moest ik nog jong zijn misschien wel ;-) Maar rode sandalen heb ik wèl.

Gepost door: magda | 30-09-12

Me too! :-)

Gepost door: Madrina | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, ja dat weet ik van jou! hahaha!

Gepost door: magda | 17-10-12

De commentaren zijn gesloten.